10 megapixeles mobil

0

Míg a digitális fényképezőgépeknél lassan alábbhagy a pixelháború, a kamerás mobiltelefonok piacán úgy tűnik töretlenül folytatódik. Élharcosaik már-már a digitális fényképezőgépek csúcsmodelljeit ostromolják ezen a téren.

A tegnap megnyílt CeBIT-en a Samsung bemutatta új, 10 megapixeles modelljét. A készülék kinézetre legalább annyira fényképezőgép mint telefon. 3X zoomátfogású, teleszkópos objektívvel és 5 x digitális zoommal rendelkezik. A legrövidebb záridő 1/2000 mp lehet. A B600 rendelkezik autofókusz rendszerrel és a Samsung fill-light technológiájával, amely a gyenge fényviszonyok között készül fotók világosságát javítja.

A mobiltelefon 2″ képátlójú, színes LCD kijelzője 262 000 képpont felbontású. Ezen kívül MPEG4 tömörítésű videófelvétel is készíthető a telefonnal, valamint MP3 lejátszóként is üzemeltethető. A készülék támogatja a Bluetooth és PictBridge szabványokat és hangfelismerésre is felkészítették. Rendelkezik TV kimenettel, memóriáját pedig MMCmicro kártyával bővíthetjük.

Megjelenése őszre várható, a nemzetközi piacon 266 euró körüli bevezető áron.