Fényforrás a mobilra

0

Felmérések szerint a forgalomban lévő kamerás mobiltelefonok kevesebb mint 1%-a rendelkezik csak beépített vakuval. Ezen az arányon kíván javítani a Foxden Holdings a most bejelentett Phlash elnevezésű kis szerkezettel. Az alig néhány centiméteres, érme alakú fényforrást öntapadós hátsó része, vagy a mellékelt zsinór segítségével helyezhetjük telefonunkra. A „világ első univerzális mobil vakuja” címmel felruházott készülék bármely kamerás mobiltelefonnal használható, legyen akár beépített vakuval, vagy anélkül szerelt. A már vakuval rendelkező telefonok megvilágítását is kiegészíti a Phlash, amely a gyártó állítása szerint 12x erősebb mint egy átlagos beépített villanó.

Használatához az elején elhelyezett nagyméretű gombot kell megnyomnunk, így nagyerejű, a teljes képmezőt bevilágító fénykibocsátást kapunk. Áramellátása egy lítium gombelemnek köszönhető, mely több száz „felvillanásra” elegendő.

Hazai forgalmazásról egyelőre nincs információnk. A Plash a gyártó honlapjáról rendelhető meg 29,99 dolláros (kb. 6500-Ft) fogyasztói áron.