Gyors WLAN képes kivetítők a Panasonictól

0

Három új kivetítővel bővül a Panasonic kínálata, melyek mindegyike képes nagy sebességű vezetéknélküli hálózatokkal való együttműködésre. A PT-LB50NT 2000, a PT-55LBNT 2500 míg a PT-60LBNT 3200 lumenes fényteljesítménnyel büszkélkedhet. A Daylight View 2 technológai alkalmaztása pedig a világos termekben is jól látható, élénk vetített képet eredményez.

Az új projektorok májustól lesznek kaphatók.

A világ leggyorsabb vezeték nélküli adatátvitelével rendelkező új kivetítők

A Panasonic bemutatja a hordozható kivetítők új sorozatát, amelyek a világon a leggyorsabb*1 vezeték nélküli adatátviteli sebességgel rendelkeznek. Minden új modell rendelkezik a Panasonic saját Daylight View 2 technológiájával, amely világosabb termekben, tárgyalókban is élénk színű, tökéletes képet eredményez.

A PT-LB50NT, PT-LB55NT és PT-LB60NT modellek rendelkeznek vezeték nélküli LAN (Local Area Network – helyi hálózat) funkcióval. Ennek köszönhetően nem kell kábelekkel bajlódnia (a tápkábel kivételével), az üzembe helyezés gyors és könnyű, a megoldás pedig nagyfokú rugalmasságot biztosít.

A vezeték nélküli kapcsolat beállításait gyorsan és könnyen elvégezheti a Wireless Manager 3.0 szoftver segítségével, amit a mellékelt CD-ROM-ról könnyedén telepíthet számítógépére. A programot akár memóriakártyára is átmásolhatja, hogy magával vihesse a bemutató helyszínére. Így vezeték nélkül is használhatja a kivetítőt olyan helyeken is, ahol a számítógépekre nincs telepítve a Wireless Manager 3.0*2. Amennyiben az átvitel megszakadna a számítógép és a projektor között, a kapcsolat automatikusan újra felépül.

A korábbi modellekhez*3 képest ötször gyorsabb adatátviteli sebességgel büszkélkedő PTLB50NT, PT-LB55NT és PT-LB60NT modellek a mozgókép-fájlokat*4 is folyamatosan jelenítik meg, 30 kép/másodperc*5 sebességgel. Ugyanakkor audióadatok is továbbíthatók, így a Microsoft® PowerPoint® prezentációkat mozgóképekkel, és hangeffektusokkal gazdagíthatja, miközben élvezheti a vezeték nélküli megoldás által nyújtott kényelmet.

Az új modellek számos egyéb vezeték nélküli funkciót is kínálnak. A Wireless Prompter (másodlagos megjelenítés) segítségével a számítógépen megjelenített tartalomtól eltérő adatokat vetíthet ki. Jegyzeteket tekinthet meg a számítógépén, míg a közönség a PowerPoint prezentációt látja kivetítve*6. További funkció pl. a terület-specifikus adatátvitel és a multi-live mód, ami lehetővé teszi, hogy egyszerre akár 16 számítógép képeit jelenítse meg. A vezeték nélküli adatátvitel egy számítógépről maximum nyolc kivetítőre lehetséges.

Minden új modell büszkélkedhet a Daylight View 2 technológiával, ami biztosítja a jól látható, éles, élénk képet akár egy világosabb teremben is. Egy beépített érzékelő méri a környező fényerősséget, a féltónusú színek, valamint a fényesség pedig ennek megfelelően, automatikusan kerülnek beállításra – valós időben. A látható fényerősség akár 50%-kal*7 is növelhető.

A PT-50NT 2000 lumen, a PT-55NT 2500 lumen, a PT-LB60NT pedig 3200 lumen fényerősséget képes előállítani.

Minden új modellt a kiemelkedő hordozhatóságra terveztek. A sorozat legkönnyebb darabja, a PT-LB50NT mindössze 1,9 kg (4,2 font) *8. A PT-LB50NT csupán 57 mm*9 vastag, helyigénye pedig egy A4 lap (297 x 210 mm) méretének felel meg.

Ezeket a modelleket könnyű és gyors üzemeltetésre is tervezték. A Speed Start segítségével a „Be” gomb megnyomása után akár 2 másodperccel megjeleníthető a kép. A valós idejű trapéztorzítás korrekció funkció érzékeli a projektor minden, a működés közben végrehajtott függőleges mozgatását, és azonnal kompenzálja a kivetített képet ennek megfelelően. Az automatikus bemenő jel keresés, az automata kikapcsolás, a két PC-bemenet, a monitor kimenet pedig tovább fokozzák a kényelmet.

*1 2006. február 7, a Panasonic saját, számítógép-projektor adatátviteli sebességgel kapcsolatos becsléseinknek megfelelően. A vezeték nélküli vetítési funkció csak a PT-LB50NT, PT-LB55NT, és a LB60NT modellekben található meg.
*2 Az adatátvitel lassabb lesz, mint a szoftverrel rendelkező számítógépek esetében, továbbá bizonyos funkciók esetleg nem lesznek elérhetők.
*3 PT-LB20NT
*4 Filmet tartalmazó, illetve DRM-mel (digitális jogvédelem) ellátott DVD-k nem játszhatók le.
*5 Mozgókép-fájlok esetén, QVGA méretben.
*6 A Wireless Manager ME 3.0 szoftverrel a kivetítő képernyője a számítógép másodlagos monitoraként is használható. Ennél az üzemmódnál a Microsoft® PowerPoint®-ot az előadói nézet megjelenítése állásba kell kapcsolni.
*7 A Daylight View 2 be-, illetve kikapcsolt állapotának összehasonlítása egy 80”-os képernyővel történik, egy 400 lux megvilágítással rendelkező normál előadóteremben. (Kivetítő: PT-LB60NT, képernyő nyeresége: 2.6)
*8 1.9 kg a PT-LB50NT modellnél; 2.6 kg a PT-LB55NT és a PT-LB60NT modelleknél.
*9 Lábak és állvány nélkül.