Fotópályázat a Symantec-től

0

Nemzetközi fotópályázatot hirdet a Symantec, amelyre amatőr fotósok nevezhetik be képeiket öt kategóriában. Kategóriánként a fődíj egy nagyképernyős plazma televízió.

A versenyben résztvevők regisztráció után a Symantec erre a célra készített magyar nyelvű honlapjára tölthetik fel a fotókat, amelyek mérete nem haladhatja meg az 1 MB-ot. Azért, hogy valóban amatőr fotósok versengjenek egymással, a piros szem effektus eltávolításán kívül semmilyen digitális vagy egyéb változtatás nem alkalmazható a fényképeken. Naponta csak egy kép nevezhető be kategóriánként, de aki rendszeresen visszalátogat az oldalra, naponta új fotót tölthet fel, és megnézheti a világ minden tájáról beérkezett alkotásokat.

Sajtóközlemény:

Norton Save & Restore nemzetközi online fényképverseny
Amatőr fotópályázat a Symantec weboldalán

A nyárral együtt elérkezett a fotószezon is, számtalan vissza nem térő pillanatot örökítenek meg a digitális kamerák a vakáció ideje alatt. A Symantec arra buzdítja a felhasználókat, hogy élményeiket osszák meg az egész világgal a Norton Save & Restore internetes oldalán keresztül, ezért nemzetközi fotópályázatot hirdet, amelyre amatőr fotósok nevezhetik be képeiket öt kategóriában. Kategóriánként a fődíj egy nagyképernyős plazma televízió.

A versenyben résztvevők regisztráció után a Symantec erre a célra készített magyar nyelvű honlapjára (http://photocontest.symantec.com/hu) tölthetik fel a fotókat, amelyek mérete nem haladhatja meg az 1 MB-ot. Azért, hogy valóban amatőr fotósok versengjenek egymással, a piros szem effektus eltávolításán kívül semmilyen digitális vagy egyéb változtatás nem alkalmazható a fényképeken. Naponta csak egy kép nevezhető be kategóriánként, de aki rendszeresen visszalátogat az oldalra, naponta új fotót tölthet fel, és megnézheti a világ minden tájáról beérkezett alkotásokat.

Az öt fénykép-kategória
Emberek: Ki vagy kik az Ön világában fontos szerepet betöltő személyek?
Állatok: Ez lehet háziállat, a kedvenc állata az állatkertben vagy egy pillanatfelvétel a kert egy lakójáról – mindenféle állatra kíváncsiak vagyunk.
Sportesemények: A fénykép témája lehet egy professzionális vagy amatőr sportesemény vagy akár egy kötetlen családi játék is
. Különleges alkalmak: Mit jelentenek az Ön számára az ünnepek és a nyaralások?
Természet és tájak: Fényképek, melyek bemutatnak egy, az Ön számára kedves tájat.

Nyeremények
Kategóriánként a fődíj egy nagyképernyős plazma televízió.

Három első díj kategóriánként: 500 amerikai dollár értékű ajándékutalvány egy webáruházba a nyertes tartózkodási országában vagy a nyertes földrajzi régiójának egy országában.

Öt második díj kategóriánként: 250 amerikai dollár értékű ajándékutalvány egy webáruházba a nyertes tartózkodási országában vagy a nyertes földrajzi régiójának egy országában.

Tíz harmadik díj kategóriánként: 100 amerikai dollár értékű ajándékutalvány egy webáruházba a nyertes tartózkodási országában vagy a nyertes földrajzi régiójának egy országában.

A képeket 2006. július 31-ig lehet feltölteni a http://photocontest.symantec.com/hu magyar nyelvű weboldalra, ahol szeptember 1-jén hirdetik ki a nyerteseket, és megtekinthetők a győztes képek is.

Norton Save & Restore
A fogyasztók számára készült, nagymértékben automatizált mentő és helyreállító megoldás. A Norton Save & Restore az egyszerű telepítéssel, beállítással és a beépített automatizmussal egyszerűvé teszi az otthoni PC-használók számára az értékes digitális tartalom, a fényképek, a zene és a pénzügyi információk védelmét. Az IDC közelmúltban készült tanulmánya emlékeztet arra, hogy a magánfelhasználók közel 60%-a aggódik, vagy nagyon aggódik amiatt, hogy elveszhetnek a PC-n tárolt adatai, ugyanakkor több mint 68%-uk beismeri, hogy nem készít biztonsági másolatot az adatok védelmére. Egy, a Symantec megbízásából nemrégiben készült kutatás szerint nemcsak az egyéni felhasználóknál, hanem a nagyvállalatoknál is problémát jelent az információ megfelelő védelme, a cégek 94%-ánál nem azonnal és automatikusan készül biztonsági másolat az e-mailen tárolt adatokról.

„Az otthoni számítógépezők – különösen a családok – pénzügyi adatokat, fényképeket, e-maileket, címjegyzékeket és még sokféle fontos információt tárolnak a PC-n” – mondta Konkoly Thege Szabolcs, a Symantec területi igazgatója. „Az adatok a kémszoftverek, a hackertámadások, a jogosulatlan módosítás, a lopás, a hardver-, szoftver- és felhasználói hibák vagy akár a természeti katasztrófák miatt ugyanakkor egyre több veszélynek vannak kitéve. Az adatmentés és -helyreállítás egyszerűsítésével a Norton Save & Restore segít a fogyasztók legkedvesebb digitális kincseinek megőrzésében.”