Az első digiporáma pályázat

0

A digitális forradalom a fotózás egészét érinti, legalábbis az első digitális „diaporáma”, röviden digiporáma pályázat ezt sejteti. A békéscsabai kezdeményezés DVD-n várja a digiporáma nevezéseket, melyeket a Lencsési Közösségi Házban lehet leadni.

Sajtóközlemény:

Digiporáma pályázat

A Márvány Fotóműhely, a Békéscsabai Lencsési Közösségi Ház és a Csaba TV országos digitális fotókból készített diaporáma pályázatot hirdet, „Békéscsabai Digiporáma Fesztivál I.” címmel. A pályázat szeretné kiterjeszteni a képi gondolkodás határait azzal, hogy lehetőséget biztosít egy új médium felhasználására a fotók bemutatásakor, ezzel egy teljesebb kifejezési lehetőséget próbál biztosítani.

A pályázat beküldésének határideje: 2006. szeptember 1.

Értékelési szempont:
A zsűri tekintettel a speciális megjelenési formára, a képsorozatot, mint etűdöt fogja értékelni annak audiovizuális összességét.

Díjazás, bemutató:
I. helyezett: Csaba TV díja
II. helyezett: Békéscsabai Lencsési Közösségi Ház díja
III. helyezett: A Márvány Fotóműhely díja
A békéscsabai alkotók közönségdíja.
A hivatalos eredményhirdetés és díjátadó ünnepség 2006. november 25.

Pályázati feltételek:
Nevezni lehet klub szinten és egyéni pályázóként is. A pályázat nevezési díja 1000 Ft amit postai úton kell a Békéscsabai Lencsési Közösségi Ház címére feladni.
Az elkészítet képsorozat (nem tartalmazhat mozgókép betétet) DVD-re írva 720×576 képpont méretű mpeg II. videosávval, tetszőlegesen kiegészítve sztereó hangsávval kérjük beküldeni. A DVD menürendszere nem képezi az értékelés tárgyát, a lemeznek „asztali” DVD lejátszón lejátszhatónak kell lennie. Egy beküldött lemezen csak egy pályázati munka szerepelhet. A képsorozatban tetszőleges áttűnés variációk valósíthatók meg. A bemutató hossza minimum 1 maximum 3 perc lehet. A tartalom jogszerűségéért a beküldőt terheli a felelőség.
A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy az általuk készített anyagok, vágatlanul a szerző megjelölésével térítésmentesen bemutatásra kerüljenek.

A beadás ill. átvétel helye:
Lencsési Közösségi Ház
5600 Békéscsaba, Féja Géza tér. 1.

Tájékoztatás:
Általános kérdésekben: Nagy Emese 66/456177
Az elkészítéssel kapcsolatos technikai kérdésekben: Flender János – tlight@t-online.hu -30/9031708