Kodak passz a Flextronicsnak

0

A jövőben az összes Kodak fogyasztói (consumer) digitális fényképezőgép gyártását a szingapúri Flextronics végzi majd. Nem egyszerű, távol-keleti bérmunkáról van azonban szó, mivel a fényképezőgépekkel kapcsolatos – majdnem – összes feladat az ázsiai elektronikai óriás kezébe kerül, beleértve az anyagbeszerzést, összeszerelést és tesztelést. A Flextronics hatásköre lesz ezentúl a szállítás is, és bizonyos tervezési és fejlesztési feladatok is a kezébe kerülnek. A Kodak csak a „szellemi” feladatokat tartja meg, így például a magas szintű rendszer dizájn, a termék kinézet, és a kutatás/fejlesztés komolyabb területeit.

A tranzakció lezártával a Flextronics komoly részesedést szerez a japán székhelyű Kodak Digital Product központ (KDPC), valamint a kínában lévő Kodak Electronics Products (KEPS) munkaerő és anyag készletéből. Az együttműködés keretében mintegy 550 dolgozó számíthat arra, hogy átkerül a Flextronicshoz. A Kodak kezében marad minden intellektuális vagyon, szabadalom, védjegy, kereskedelmi név, arculati specifikáció, fényképezőgép dizájn és technológia, valamint ügyfélinformációs és kapcsolati tevékenység.

„Ez a Kodak átfogó stratégiájának egy újabb lépése, amellyel előmozdítható digitális fényképezőgép üzletágunk jövedelmezőségének és hatékonyságának gyors javulása,” nyilatkozta John Blake Jr. a Kodak Digitális Képalkotás és Termékek ágazat főigazgatója. „A Flextronics-al való együttműködés hatékonyabbá teszi a digitális fényképezőgépeink készítését. Ezzel az összefogással gépeink még gyorsabban kerülhetnek a piacra, jobban tervezhetőek, költséghatékonyabbak, miközben innovatív használhatóságuk is megmarad, melyről híres a Kodak márka. A legfontosabb, hogy ez a stratégia lehetővé teszi, hogy megmaradjunk az innovációnál, és a komoly kutatásokra koncentráljunk, valamint a piac azon területeire, ahol nagyobb versenyképességre és előnyre tehetünk szert.”, mondta Blake.