Fotópályázat a gyermekekért

0

A legújabb Nikon Nemzetközi Fotópályázatnak a képeken túl egyéb üzenete is van. A cég a pályázattal támogatja a „Right to Play”, azaz „Jog a játékhoz” gyermeksegélyező szervezet programját, mégpedig oly módon, hogy minden európai és afrikai nevező után 2 eurót adományoz a segélyszervezetnek.

A 2006-2007. évi pályázatra – ahogy az elmúlt években is – a világ bármely részéről elfogadnak fotókat. A két kiírt kategória is elég tág teret enged a kreativitásnak. Az első kategória szabad stílusú, azaz bármilyen témájú fotó nevezhető, amelyet készítője elég jónak ítél a megmérettetésre. A második témakör címe magáért beszél: „Mosoly, mosoly és mosoly”

A fotókat postai úton, vagy az interneten feltöltve lehet benyújtani 2006. szeptember 1. és november 30. között. Az elbírálást 10 tagú, nemzetközi szakértő zsűri végzi, a nyertesek kiértesítésére pedig 2007 márciusában kerül sor. A fődíj, 10 000 dollár értékű Nikon fotófelszerelés, a kategóriák első három helyezettje pedig 5000, 2000 és 1000 dollár értékű felszerelést tudhat majd magáénak.

Minden jelentkező maximálisan 8 fotóval pályázhat, ami kategóriánként 2 db nyomtatott és 2 db JPEG formátumú képet jelent. További részletek a www.npci.info oldalon.