Visszatér az Agfa

0

Annak idején, a digitális fényképezőgépek hajnalán az Agfa igen nagy piaci részesedéssel rendelkezett, ráadásul egyike volt azon gyártóknak, akik elsőként dobtak piacra digitális fényképezőgépet.

Az elmúlt időszak azonban az Agfának is túl nehéznek bizonyult, ezért jó időre ki is vonult a digitális gépek piacáról, de most úgy tűnik ismét visszatér.
Az AgfaPhoto Holding GmbH és az ázsiai gyártásban nagy tapasztalattal rendelkező Plawa közötti megállapodás lehetővé teszi, hogy az Agfa ismét betörhessen az belépőszintű gépek szegmensébe. Michael Roessler, a Plawa-Feinwerktechnik GmbH & Co. vezérigazgatója elmondta, 99 és 199 euro közötti áron fognak kínálni 5 és 10 Mpixeles fényképezőgépeket. Az új sorozatot szeptember folyamán jelentik be, valamint a Photokinán bemutatják az AgfaPhoto új digitális fényképezőgépeit is.
A Plawa tervei között 5%-os piaci részesedés elérése szerepel, melyet a belépőszintű gépek piacán nem is lesz könnyű megszerezni, hiszen rengeteg gyártó versenyez már ebben a szegmensben, igen nyomott árakon.
A satjóközlemény szerint a fejlesztésben a Flextronics is részt fog venni. Érdemes visszaemlékezni a Kodak sajtóközleményére, amelyben szerepelt, hogy a Kodak teljes digitális fényképezőgép palettájának fejlesztését a Flextronics-nak adta át. Lehetséges, hogy nagyon hasonló gépekkel fogunk találkozni a Kodak és az Agfa kínálatában?

Egy konkrét fényképezőgépről már van információnk, méghozzá az Agfa DC-735-ről:

  • CCD: 7 Mpixel
  • optika: 3x-os zoom, f/3,27-5,44 fényerő
  • 2,5″-os LCD
  • fém burkolat
  • Li-ion akkumulátor

Az Agfa gépe egyébként kísértetiesen hasonlít a Polaroid egy korábbi, 5 Mpixeles fényképezőgépére, az m536-ra. Az m536-nak is 2,5″-os LCD-je van, rendelkezik 32 MB belső memóriával, SD kártyahellyel, Li-ion akku táplálja, VGA felbontású videót rögzít.
Lehet, hogy a két gép között csak a CCD felbontásában van különbség?