Magyar győztesek a Symantec fotópályázatán

0

A júliusban meghirdetett fotópályázaton magyar sikerek is születtek, ezek közül tlaán a leginkább figyelemre méltóbb a Természet és Tájak kategória első helyezése, melyet Daróczi Csaba nyert el. Sajnos a Symantec weboldalán a nyertes képek között nincsenek feltüntetve a nevek, így a többi nyertesről mi sem tudtunk részleteket, arra azonban fény derült, hogy a Különleges alkalmak kategória első, az Állatok kategória második helyezettje Jekkel Csaba, aki a Fotózz!hu mellékletünkön is aktív szereplő. (Nyertes képe a Fotózz!hu-n ide kattintva tekinthető meg. Köszönjük az információt Balogh Zoltán Fotózz!hu felhasználónknak!)
Szintén magyar fotós (és a Fotózz!hu felhasználója), Márkus Péter nyerte el az Állatok kategória harmadik helyét (köszönjük Péter információját).

Sajtóközlemény:

Magyar győztese is van a Norton Save & Restore nemzetközi online fényképversenynek
Daróczi Csaba a Természet és Tájak kategóriában nyert

A világ több mint 20 országából közel 17 000 fotó érkezett a Symantec által kezdeményezett, június 1. és július 31. között zajló Norton Save & Restore nemzetközi fotópályázatra. Az amatőr fotósoknak meghirdetett versenyen a Természet és Tájak kategóriában egy magyar fotós, Daróczi Csaba téli holdfényben fürdő magányos fát ábrázoló fotója nyerte el a fődíjat.

Az első alkalommal megrendezett online fényképversenyre öt kategóriában lehetett nevezni: Emberek, Állatok, Sportesemények, Különleges alkalmak, illetve Természet és tájak. A fődíj kategóriánként egy nagyképernyős plazma televízió volt, a kategóriákon belül kiosztott további első, második és harmadik helyezéseket pedig pénzjutalommal ismerték el. A versenyre a világ minden részéről érkezetek fotók, így az USA-ból, Japánból, Mexikóból, Argentínából, Franciaországból, de még a Dél-Afrikai Köztársaságból is.

Daróczi Csaba a Természet és Tájak fődíja mellett az Állatok kategóriában is sikert aratott: a vízre szálló madarakat ábrázoló fotójával a kategória első díját vihette haza. „1992 óta fotózom hobbiszinten, és azóta rendszeresen veszek részt hasonló jellegű pályázatokon. A Symantec versenyének díjai külön örömmel töltenek el, hiszen több kategóriában is szép eredményt sikerült elérnem” – mondta Daróczi Csaba.

Az első alkalommal megrendezett online fényképverseny győztes fotói csodálatos és meghökkentő tájfotók, eseményfotók, közeli felvételek, illetve érdekes embereket és helyszíneket ábrázoló képek. A rendkívül nagy érdeklődést kiváltott pályázat ideje alatt a Symantec honlapját több mint egy millióan látogatták, naponta átlagosan 42 000 oldalletöltést regisztrálva. Magyarország nem csupán az előkelő díjakkal ért el szép eredményeket: Franciaország és az USA után Magyarországról érkezett a legtöbb fotó a pályázatra, összesen 2070, amely alig marad el az Egyesült Államokból beérkező fotók számától.

“A fényképverseny kreatív módon adja vissza az univerzum csodálatos sokszínűségét, és egyedi módon teremt természetes kapcsolatot a Symantec Norton Save & Restore megoldásával” – mondta Konkoly Thege Szabolcs, a Symantec területi igazgatója. “A versenyben résztvevő fotósok, illetve a honlaplátogatók pozitív visszajelzései alapján a Symantec a jövő évben is tervezi a fényképverseny megrendezését.”

A verseny díjazott fotói a következő weboldalon tekinthetők meg: http://photocontest.symantec.com/hu/winners.cfm

Norton Save & Restore
A fogyasztók számára készült, nagymértékben automatizált mentő és helyreállító megoldás. A Norton Save & Restore az egyszerű telepítéssel, beállítással és a beépített automatizmussal egyszerűvé teszi az otthoni PC-használók számára az értékes digitális tartalom, a fényképek, a zene és a pénzügyi információk védelmét. Az IDC közelmúltban készült tanulmánya emlékeztet arra, hogy a magánfelhasználók közel 60%-a aggódik, vagy nagyon aggódik amiatt, hogy elveszhetnek a PC-n tárolt adatai, ugyanakkor több mint 68%-uk beismeri, hogy nem készít biztonsági másolatot az adatok védelmére ( IDC, „Home Data Protection (Adatvédelem otthon), 2005,” Doc #33817, 2005. augusztus). Egy, a Symantec megbízásából nemrégiben készült kutatás szerint nemcsak az egyéni felhasználóknál, hanem a nagyvállalatoknál is problémát jelent az információ megfelelő védelme, a cégek 94%-ánál nem azonnal és automatikusan készül biztonsági másolat az e-mailen tárolt adatokról (a Symantec megbízásából a Dynamic Markets az 500 főnél több alkalmazottat foglalkoztató, Európában, Afrikában és a Közép-Keleten működő cégek munkatársai körében végzett felmérést.).

„Az otthoni számítógépezők – különösen a családok – pénzügyi adatokat, fényképeket, e-maileket, címjegyzékeket és még sokféle fontos információt tárolnak a PC-n” – mondta Konkoly Thege Szabolcs, a Symantec területi igazgatója. „Az adatok a kémszoftverek, a hackertámadások, a jogosulatlan módosítás, a lopás, a hardver-, szoftver- és felhasználói hibák vagy akár a természeti katasztrófák miatt ugyanakkor egyre több veszélynek vannak kitéve. Az adatmentés és -helyreállítás egyszerűsítésével a Norton Save & Restore segít a fogyasztók legkedvesebb digitális kincseinek megőrzésében.”