VI. LUMIX Digitális Fotópályázat és Kiállítás

0

A Panasonic idén immár a hatodik alkalommal rendezi meg a Lumix Digitális Fotópályázatot és Kiállítást.

Az elmúlt évek tapasztalatai és sikerei alapján a témakörök hasonlóak, mint eddig, bár a megfogalmazásukban kissé finomodtak. A zsűri Természet, Emberábrázolás, Utazás, Mindennapi életünk kategóriákba várja a jól sikerült felvételeket, melyek minimum 2 Mpixel felbontásúak, s 2005. január 1. után készültek.

A pályázat médiatámogatója a Fotózz!hu.

Pályázni a pályázati feltételek elfogadása után interneten keresztül lehet, a Lumix pályázat weboldalán. Részletek a sajtóközleményben:

VI. LUMIX Digitális Fotópályázat és Kiállítás 2007

A pályázat kiírói, célkitűzései
Immár hatodik alkalommal hirdeti meg a Panasonic a kiállítással egybekötött Lumix Digitális Fotópályázatát, melynek célkitűzése ráirányítani a figyelmet a digitális fotózásban rejlő lehetőségekre, a digitális képalkotás előnyeire, egyúttal teret adni az alkotók egyéni és szakmai kibontakozásának.

Az esemény médiatámogatója a Fotózz.hu.

Témakörök

  • “Természet” (tájkép, állat, növény)
  • “Emberábrázolás, portré”
  • “Utazás” (Úti képek, melyek hűen ábrázolják a hazai, külföldi helyszínek hangulatát)
  • “Mindennapi életünk” (munka, szabadidő, kultúra, sport)

A témakörök értelmezésénél a pályázat kiírói kreatív elképzelést várnak a nevezőktől.
Minden egyes pályázó összesen 50 darab képet küldhet be. Sorozatot csak a „Mindennapi életünk” témakörnél fogadunk el, amely maximum 8 képből állhat.
Sorozat esetében a sorozatban szereplő képek mindegyike külön képnek számolandó.

Pályázati és részvételi feltételek
A pályázaton csak digitális fényképezőgéppel készült minimum 1600 x 1200 pixel terjedelmű fényképekkel lehet részt venni.

A pályázaton csak olyan fotók vehetnek részt, amelyek a pályázat benyújtásának időpontját megelőzően más fotóversenyen nem értek el eredményt, valamint 2005. január 1-je után készültek.

A pályázaton való részvétel módja
A Panasonic South-East Europe Kft. honlapjára, a www.panasonic.hu/fotopalyazat címre, a fenti feltételeknek megfelelő fénykép feltöltése.

A pályázati oldal 2007. augusztus 1-től aktív, azaz ettől az időponttól kezdődően 2007. szeptember 5-én 24 óráig lehet a felvételeket feltölteni. A pályázaton való részvétel előfeltétele, hogy a pályázó elfogadja a nevezési feltételeket és regisztrálja magát a www.panasonic.hu/fotopalyazat oldalon, majd ezután tudja elküldeni fotóit a kiválasztott témakör megjelölésével.

2007. szeptember 7-én a zsűri előválogatást tart. Az itt kiválasztott képeket a zsűri közönség szavazásra bocsátja. A közönség szavazás a Fotózz.hu weboldalon lesz megrendezve, 2007. szeptember 10-től 16-ig. Szavazás részleteit, feltételeit a Fotózz.hu weboldalon olvashatják: www.fotozz.hu/fotopalyazat A nyertes képek valamint a zsűri által kiválasztott kiállításra szánt alkotások 2007. szeptember 21. és október 21. között megtekinthetőek lesznek az VI. LUMIX Digitális Fotókiállítás 2007 keretében, a kiállításnak otthont adó Néprajzi Múzeum középső galériáján (Budapest, Kossuth tér 12.).

Szerzői és szomszédos jogok
Tekintettel arra, hogy a pályázaton a kiírás feltételei alapján csak első felhasználásúnak minősülő fotók vehetnek részt, a pályázók tudomásul veszik, hogy szerzői jogdíj őket a pályázaton résztvevő fotókkal kapcsolatban nem illeti meg.

A pályázó kijelenti, hogy rendelkezik a fotókon ábrázolt személyek nyilvános megjelentetéshez való hozzájárulásával.

A pályázó tudomásul veszi továbbá, hogy amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a képekkel kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében vállalja.

A nyertes pályázók hozzájárulnak, hogy a díjazott pályaműveket a pályázat kiírói ellenszolgáltatás nélkül felhasználhassák a www.panasonic.hu, www.fotozz.hu honlapokon, sajtóban valamint az VI. Lumix Digitális Fotópályázat Kiállításon.

A pályázónak a zsűri esetleges kérésére az eredeti file-t be kell mutatnia.

A szakmai zsűri tagjai, hozzátartozóik és a Panasonic South-East Europe Kft. alkalmazottai valamint hozzátartozóik nem nyújthatnak be pályázatot.

A pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben a szakmai zsűri tudomására kerül bármilyen szabálytalanság elkövetése, elfogadja az azonnali kizárás jogát.