Minőségi Nikkor zoomok

0

A mai Nikon bejelentések nem csak a fényképezőgép vázakat, de az objektíveket is érintették. A Nikon két minőségi optikát is bejelentett a D3 mellé.

A kiváló fényerejű Nikkor AF-S 14-24 mm F2,8G N ED, nanokristály bevonatot és ED lencsetagot is kapott a jobb képminőség érdekében. A hasonló képességekkel bíró Nikkor AF-S 24-70 mm F2,8G N ED objektívvel tökéletes nagylátószögű-sztenderd zoom páros alkothatnak. Mindkét objektív használható DX formátumú és full frame vázakon is. Előbbin kb. 21-36 mm és 36-105 mm-nek megfelelő képkivágást adnak.

AF-S 14-24 mm F2,8G N ED

AF-S 24-70 mm F2,8G N ED

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

A Nikon két professzionális NIKKOR zoom objektívet mutatott be

Az egyedi 14–24 mm f/2.8 és a karcsú kialakítású 24–70 mm f2.8 AF-S NIKKOR modelleket digitális fényképezőgépekkel való használatra tervezték.

2007. augusztus 23.: A Nikon Europe két NIKKOR zoom objektívet jelentett be, amelyek segítik a szintén ma bemutatott, új D3 FX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgép lehetőségeinek kihasználását. Az objektívek teljes mértékben kompatibilisek a meglévő DX-formátumú Nikon digitális tükörreflexes fényképezőgépekkel, és teljes zoomtartományukban gyors, f/2,8 értékű rekeszt kínálnak. A rendkívül nagy látószögű AF-S NIKKOR 14–24 mm f/2.8G ED és a karcsú kialakítású AF-S NIKKOR 24–70 mm f/2.8G ED megfelelnek a professzionális felhasználók szigorú optikai elvárásainak.

„Ezek az új NIKKOR zoom objektívek hihetetlen kreatív potenciált kínálnak a fotósoknak – különösen az új FX-formátumú D3 modellel együtt, de a Nikon DX-formátumú fényképezőgépekkel használva is” – mondta Robert Cristina, a Nikon professzionális termékeinek európai márkamenedzsere. „Ez az első két nagy látószögű objektív, amelyik rendelkezik a Nikon egyedi Nano Crystal bevonatával, amely kiküszöböli a digitális érzékelők fényvisszaverő felszíne miatt esetenként előforduló szellemképeket és tükröződéseket.”

AF-S NIKKOR 14–24 mm f/2.8G ED

Az AF-S 14–24 mm f/2.8G ED objektív rendkívül nagy látószögének és gyors rekeszének kombinációja világszerte páratlan1, és a modell ennek révén kiválóan használható szűk helyeken is, ahol a professzionális fotósoknak gyakorta dolgozniuk kell. A 14–24 mm-es objektív kiemelkedő optikai minősége, és a képek közepén és szélein egyaránt páratlan részletesség gyönyörű, éles felvételeket eredményez.

AF-S NIKKOR 24–70 mm f/2.8G ED

A vadonatúj AF-S 24–70 mm f/2.8G ED általános zoom objektív a NIKKOR professzionális objektívcsalád új tagja. Az elődjénél (az AF-S Zoom-Nikkor 28–70 mm f/2.8 objektívnél) sokkal karcsúbb új modell kiemelkedő jellemzőkkel rendelkezik nagy látószögnél, ahol a kép közepén és szélén egyaránt rendkívül fontos a megfelelő felbontás; ennél fogva az új objektív kitűnően alkalmazható tájképek fotózására. Az 50–70 mm-es zoomtartományban a részletgazdagság remek háttérelmosódással (bokeh) párosul, így az objektív portrék készítésére is kiváló.

Mindkét objektív rendelkezik a Nikon egyedi Nano Crystal bevonatával, amely kiküszöböli a szellemképeket és a tükröződéseket, valamint ED üvegelemekkel, amelyek kiemelkedő felbontást és kontrasztot garantálnak. A Nikon precíziós Silent Wave Motor egysége gyors és halk automatikus élességállítást biztosít, amelynek során azonnali manuális felülbírálásra is lehetőség van. Mindkét objektív kitűnően ellenáll a pornak és a nedvességnek, a bajonettzárnál pedig gumi szigeteléssel rendelkezik.

Műszaki adatok és a termékek elérhetősége

Az AF-S 14–24 mm f/2.8G ED objektív mérete 98×131,5 mm, tömege körülbelül

1000 g. Az AF-S 24–70 mm f/2.8G ED objektív mérete 83×133 mm, tömege körülbelül 900 g.

Mindkét objektív mellékelt tartozéka a virág alakú napellenző és a félpuha tok. A 14–24 mm-es modell napellenzője integrált, míg a 24–70 mm-es modellé levehető.

Mindkét objektív 2007 novemberében lesz kapható.

A Nikon mindent megtett azért, hogy a dokumentumban közölt állítások és műszaki adatok az írás időpontjában pontosak legyenek; azok azonban a gyártó előzetes bejelentése és kötelezettsége nélkül megváltozhatnak.

Ha a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, akkor látogasson el az alábbi webhelyre: www.nikon.hu