Profi Nikkor teleobjektívek

0

A most bejelentett Nikon D3 mellé három új, professzionális teleobjektívet is kínál a gyártó. A legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelő Nikkor AF-S 400 mm F2,8G N ED VR, AF-S 500 mm F4G N ED VR és AF-S 600 mm F4G N ED VR teleobjektív, kiváló fényerőt biztosít, extra alacsony szórású lencsetagokkal és különleges nanokristály bevonattal. Mindhárom objektív a Nikon legújabb optikai képstabilizátorát kapta.

AF-S 400 mm F2,8G N ED VR

AF-S 500 mm F4G N ED VR

AF-S 600 mm F4G N ED VR

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

A Nikon három szuper-telefotó VR NIKKOR objektívet mutatott be

Rázkódáscsökkentés, Nano Crystal tükröződés gátló bevonat és kategóriaelső felbontás – ezek jellemzik a ma bemutatott három új NIKKOR szuper-telefotó objektívet.

2007. augusztus 23: A Nikon Europe ma nem kevesebb mint három új szuper-telefotó objektívet jelentett be, amelyek mindegyike rendelkezik az exkluzív VR II rázkódáscsökkentő rendszerrel. A professzionális sport-, sajtó- és természetfotósoknak ajánlott AF-S 400 mm f/2.8G ED VR, AF-S 500 mm f/4G ED VR és AF-S 600 mm f/4G ED VR tovább gazdagítják a NIKKOR szuper-telefotó objektívek meglévő választékát. Az új szuper-telefotó objektívek használatával a fotósok 4 lépésközzel hosszabb záridővel fényképezhetnek, ami a Nikon VR II technológiájának köszönhető.

„Ezek az objektívek egyenesen az események középpontjába helyezik a fotóst, még akkor is, ha valójában több száz méterre áll tőlük” – mondta Robert Cristina, a Nikon professzionális termékeinek európai márkamenedzsere. „Az eddigi visszajelzések alapján a fotósok nagyon kedvezően fogadják a bejelentésünket.”

Az új objektívek tovább erősítik a Nikon szuper-telefotó objektívjeinek választékát, amelyben már megtalálható az egyedi AF-S VR 200 mm f/2G és AF-S VR 200–400 mm f/4G, valamint a népszerű AF-S 300 mm f/2.8G. A termékcsalád kiváló eszközöket kínál a sport-, természet- és megfigyelési fotózáshoz.

NIKKOR minőség, gyors automatikus élességállítás

Az új objektívek rendelkeznek a Nikon exkluzív Nano Crystal optikai bevonatával, valamint ED üvegelemeket is tartalmaznak, ezáltal éles, gazdag kontrasztú képeket készítenek, amelyeken a háttér elmosódása (bokeh) különösen gyenge fényben finom.

A VR II rendszer egy új módot is magába foglal, amely a hosszú záridővel, állványra rögzített géppel és rázkódáscsökkentéssel történő fotózás során fellépő rázkódást küszöböli ki.

Az új objektívek a Nikon Silent Wave Motor egységének köszönhetően gyors és halk automatikus élességállítást végeznek. Az új, kapcsolható manuális élességállítási felülbírálás lehetősége megakadályozza, hogy automatikus élességállítás közben véletlenül felülbírálás történjen. A fotósok örömmel tapasztalják majd, hogy az állványrögzítő gyűrű sima elfordulása gyors és kifinomult pozícióváltoztatást tesz lehetővé.

Mindhárom új objektív rendelkezik a praktikus és könnyen használható előzetes élességbeállítás rendszerrel, amely a jelenlegi VR szuper-telefotó objektíveken, például a 300 mm f/2.8 VR és a 200–400 mm f4 VR típusjelű modelleken is megtalálható. A professzionális sport-, sajtó- és természetfotósok elvárásainak megfelelően tervezett, új VR objektíveket szigetelés védi a portól és a nedvességtől, ezzel együtt alig nehezebbek elődeiknél.

Mellékelt tartozékok: Napellenző, rácsúsztatható nylon objektívfedél, alumínium bőrönd tok, 52 mm-es becsavarható szűrő, „AF-S” vállszíj és alternatív Monopod láb.

Európában 2007 novemberében lesz kapható.

A Nikon mindent megtett azért, hogy a dokumentumban közölt állítások és műszaki adatok az írás időpontjában pontosak legyenek; azok azonban a gyártó előzetes bejelentése és kötelezettsége nélkül megváltozhatnak.

Ha a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, akkor látogasson el az alábbi webhelyre: www.nikon.hu