Pentax Optio S10 és Z10

0

Pentax Optio S10

Pentax Optio S10

A Pentax Optio S10 a korábbi S7 nagyobb felbontású változata. Szenzorának felbontását 7 millió pixelről 10 millió pixelre növelték.

Érzékenysége akár ISO3200 is lehet, a korábbi maximum ISO1600-zal szemben. Legnagyobb érzékenységét azonban csak 5 Mpixeles felbontásban használhatjuk.

Pentax Optio S10

Pentax Optio S10

Az optika 38-114 mm-nek megfelelő (kisfilmes formátumba átváltva) fókusztávolságra állítható be, fényereje nagylátószögnél f/2,8, míg tele állásban f/5,4. Makrózni 6 cm-ről lehet a géppel.

Élességállítását arcfelismerés is támogatja, sőt, lehetőség van a kompozíciót segítő elektronikus és automata képkivágásra is, igaz, ez is csak kisebb, 3 Mpixeles felbontásban.

Mozgóképrögzítésre 640×480 pixeles felbontásban DivX tömörítéssel van módunk.

Pentax Optio S10

Pentax Optio S10

A Pentax Optio S10 főbb jellemzői:

  • CCD: 10 Mpixel, 1/1,7″
  • ISO64-3200 érzékenység
  • Objektív: 3x-os zoomátfogás, 38-114 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-5,4 fényerő, 6 cm makró
  • Átnézeti kereső nincs
  • Fém burkolat
  • LCD: 2,5″ 232e pixel
  • 640×480 pixeles videórögzítés DivX tömörítéssel
  • automatikus és kézi élességállítás, arcfelismerés
  • 23 MB belső memória, SD/SDHC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (250 kép kapacitás)
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Pentax Optio Z10

A Pentax Optio Z10 egy vadonatúj fényképezőgép. Ultrakompakt kialakítása ellenére 7×-es zoomátfogású objektívet kapott.

A Pentax Optio Z10 8 Mpixeles felbontású, érzékenysége ISO80 és ISO3200 közötti lehet.

Pentax Optio Z10

Pentax Optio Z10

A 7×-es zoomátfogású, 38-266 mm-nek megfelelő fókusztávolságú optikája rejtett kialakítás, fényereje f/3,5-5,4, közelpontja makró módban 8 cm.

Videófelvételt ez a modell is VGA felbontásban képes rögzíteni, szintén DivX tömörítéssel.
A felvételek a belső 52 MB-os memóriájába kerülnek, vagy opcionális SD illetve SDHC memóriakártyára.

A Pentax Optio Z10 főbb jellemzői:

  • CCD: 8 Mpixel, 1/2,5″
  • ISO80-3200 érzékenység
  • Objektív: 7x-es zoomátfogás, 38-266 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,8-5,4 fényerő, 8 cm makró
  • Átnézeti kereső nincs
  • LCD: 2,5″ 230e pixel
  • 640×480 pixeles videórögzítés DivX tömörítéssel
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • 52 MB belső memória, SD/SDHC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (210 kép kapacitás)
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

PENTAX Optio S10 – Elegáns, kicsi, nagyon könnyű, kompakt digitális fényképezőgép, ami kiváló képminőséget nyújt, és hasznosítja a 10,0 millió tényleges pixelt

A PENTAX Corporation cég örömmel jelenti be az új, PENTAX Optio S10 fényképezőgépét, ami a közkedvelt Optio S sorozat legújabb kompakt, digitális fényképezőgépe, elegáns és ultra-kompakt kameravázzal, és ami mindig hasznosítja a 10,0 millió tényleges pixelét, és nagy felbontású képeket alkot. A könnyű hordhatósággal, és a nagy felbontású képek létrehozásával, az Optio S10 megnövelt hasznosíthatóságot mutat, a megújított Rázkódáscsökkentési és Arcfelismerő funkciókkal együtt.

Fő jellemzők:

1. Ultra-kompakt kameraváz, elegáns kivitelben

Az Optio S10 kompakt kivitele sokkal kényelmesebb jellemzőket hordoz magában, nem csak utazáskor és pihenéskor, hanem a mindennapi pillanatfelvételeknél és esetleg üzleti feladatoknál. Az alumínium ötvözet a kamera külső megjelenésének kellemes textúrát kölcsönöz, és az előlap ragyogó kivitele elegáns megjelenést biztosít. A 3X optikai zoom és a 2,5 inch nagyságú LCD monitor mellett, az Optio S10 a legkisebb és a legkönnyebb ultra-kompakt fényképezőgépek egyike, 10,0 millió tényleges pixellel, és mindezt a miniatürizált nyomtatott áramkör lap és a rendkívül kompakt gyártási technológia révén éri el.

2. 10,0 millió tényleges pixel nagy felbontással

A megújított 10,0 millió tényleges pixel révén, az Optio S10 sokkal nagyobb felbontást biztosít, és mindezzel tiszta, éles képeket készít, akkor is, ha A3 (41,9 x 29,7 cm) méretre nagyítja ki. Az 1/1,8 inch nagyságú CCD képalkotó nagy érzékelő területtel rendelkezik, amit újabban alkalmaznak a képérzékelőknél, így kiváló lesz tónus visszaadása, a textúra megjelenítése és a képzaj csökkentése.

3. Digitális rázkódáscsökkentés [Digital SR (Shake Reduction)]

A Digitális Rázkódáscsökkentési [Shake Reduction (SR)]* 2 mód csökkenti a kamera rázkódását, és az állóképek életlenségét. Az érzékenységet automatikusan szabályozza, akár az ultra-érzékeny ISO 3200 értékre is, ha a téma fényessége azt követeli meg. Ezzel a fotós rövidebb megvilágítási időt is alkalmazhat, és kevésbé életlen végeredményt fog kapni.

*2 :A képméretét 5M (2592×1944 pixel) értékre rögzíti, ha a [Digital SR] módot választotta.

4. Arcfelismerő [Face Recognition AF&AE] funkció, ami portrék fényképezésénél csodálatos, és egyszerűen működik

Az Optio S10 az Arcfelismerő [Face Recognition AF&AE] funkcióval*3 készült, ami automatikusan érzékeli, élesre állítja az arcokat. Továbbá, az Optio S10 az arcfelismerő technológia új funkcióival készült, mint pl. a természetes bőrszín [Natural Skin Tone] mód, amely a bőrt sima és természetes textúrával alkotja meg, az észlelt információk alapján, valamint a Felső-test portré [Half-length Portrait] mód*4, ami automatikusan, a teljes alakot ábrázoló képkockából kivágással, készíti a közelképet a felsőtestről.

*3 [Portrait], Természetes bőrszín [Natural Skin Tone], Gyermekek [Kids], vagy Felső-test portré [Half-length Portrait] módban érhető el, és ha a kamerát az ember arca felé irányítja.

*4 A képméretet 3M (2048×1536 pixel) értékre rögzíti, ha a Felső-test portré [Half-length Portraitg módot választotta.

* A fényképezőgép a [Face Recognition AF & AE] funkcióját a FotoNation Arckövető [Face Tracker] arcfelismerő technológiája alapján működteti.

5. Az Automata Képmód [Auto Picture] mód automatikusan határozza meg a legjobb fotózási beállításokat

Az [Auto Picture] mód révén, a kamera automatikusan határozza meg a fotózás legoptimálisabb beállításait Tájkép, Portrét, Éjszakai kompozíció Normál módban, mindegyik téma számára. Ez a funkció leegyszerűsíti a fotózást, mivel szükségtelenné teszi a bonyolult beállítások sokaságát.

6. Fényes és könnyen látható LCD monitor

Ez az LCD monitor rendkívüli intenzitású, egy LCD teljesítmény fokozó révén, ami a képernyő fényességét szabályozza, és a fotós könnyen láthatja még szabadban is a beállításokat. A 2,5 inch méret és a nagy, 232 000 pixel felbontás, egyszerűvé teszi a kép megkomponálását, és a téma élességének a beállítását. A nagy betekintési szög miatt, könnyen láthatja a monitort, mivel a fényereje és színe kissé változik akkor is, ha átlós szögből nézi a monitort.

7. Mozgókép (Videó) funkcióval, hosszú és kiváló minőségű felvételeket készíthet

Az Optio S10 sima, 30 képkocka/s képsebességű, 640×480 pixel méretű mozgóképeket készít, amelynek a képminősége a videokamerák képminőségével vetekszik. Mivel DivX® (MPEG-4) mozgókép formátumot*5 alkalmaz, az Optio S10 hosszú, kiváló minőségű felvételeket készít.

Továbbá, a Mozgókép rázkódáscsökkentési [Movie SR (Shake reduction)] funkció ténylegesen, szoftver segítségével csökkenti a képéletlenséget, élvezetes mozgókép felvételeket készíthet vele.

*5 : Az Optio S10 DivX® hitelesített. A mozgóképek lejátszását nem támogatja a Macintosh operációs rendszere.

8. Egyéb jellemzők

(1) A ’Zöld’ [Green] gombhoz hozzárendelheti a gyakran használt funkciókat, és egy érintéssel lehívhatja őket

(2) Az ’Intelligens Zoom’ funkció lehetővé teszi a képek további nagyítását, és úgy mentheti el őket, hogy megőrzik az optikai zoom által biztosított képminőséget

(3) Az Üzemmód paletta [Mode palette] segítségével 18 expozíciós mód és 15 képmegtekintési mód gyors elérése válik lehetővé

(4) A Dátum ráexponálási funkcióval könnyebben osztályozhatja felvételeit

(5) Kb. 22,0 MB beépített memória áll rendelkezésére

(6) Kompatibilis az SD és az SDHC memóriakártyákkal

(7) A FotoNation funkcióval csökkentheti a ’vörös szem’-hatást, vakus felvételeknél

(8) Tartozéka az ACDsee PENTAX képnéző/képkezelő szoftver

(9) Támogatja a PictBridge, DPOF, Eixf Print és PRINT Image Matching III funkciókat

  • A PENTAX, az Optio a PENTAX Co. cég bejegyzett márkanevei.
  • Ez a termék támogatja a PRINT Image Matching III nyomtatási módot. A PRINT Image Matching III móddal rendelkező digitális fényképezőgépek, nyomtatók és szoftverek a még sokkal jobb eredmény elérésében segítik a fotóst, fotózás közben. Néhány funkció nem érhető el olyan nyomtatók esetén, amelyek nem felelnek meg a PRINT Image Matching III nyomtatási módnak.
  • Copyright 2001 Seiko Epson Co. Minden jog fenntartva. A PRINT Image Matching mód a Seiko Epson Co. bejegyzett márkaneve. A PRINT Image Matching logo a Seiko Epson Co. bejegyzett márkaneve.
  • A ’Vörös szem’-hatást csökkentő szoftver – Red Eye software © 2003-2006 Coronation Inc. Az ’Arckövető’ szoftver – Face Tracker software © 2005-2006 A FotoNation Inc. [In Camera Red Eye] — az U.S. Patent No.6,407,777 és 7,042,505. szabadalom.
  • Minden más gyártmány, vagy terméknév az illető cég tulajdonát képező terméknevek, vagy bejegyzett márkanevek.
  • A kivitel és a műszaki adatok előzetes értesítés nélkül változhatnak.

PENTAX Optio Z10 – Kompakt digitális fényképezőgép, 7X optikai zoommal, kicsi és könnyű, kiváló minőségű nagy nagyításokkal

A PENTAX Corporation örömmel jelenti be a PENTAX Optio Z10, egy kompakt digitális fényképezőgépének kibocsátást, nagy nagyítással a 7X optikai zoom objektív révén, ami számtalan fotózási helyzetben hasznos. Az Optio Z10 fényképezőgép 7X optikai zoom objektívvel rendelkezik, a legnagyobb nagyítással a jelenlegi PENTAX kompakt digitális fényképezőgép modellek körében, a kicsi és nagyon könnyű kamerát bárhová könnyen magával viheti. Továbbá, az Optio Z10 8,0 millió pixeles tényleges felbontása és a rázkódáscsökkentési tulajdonsága, ami izgalom mentes tele képek fotózását teszi lehetővé, valamint a rendkívül gyors arcfelismerő képessége, mind rendkívüli. Mindent egybe vetve, az Optio Z10 egy olyan modell, ami mindenki számára élvezetessé teszi a fényképezést a nagy nagyítások és a kiváló képminőség miatt.

Fő jellemzők:

1. Nagy 7X optikai zoom nagyítás

Az Optio Z10 7X optikai zoom objektíve 6,3 – 44,1 mm gyújtótávolságot fed le (38-266 mm 35 mm-es formátumra vonatkoztatva), és ez az objektív rendszer egy refrakciós rendszer, ami által az objektív soha nem nyúlik ki a kamerából zoomolás közben. Ez az optikai zoom széles tartományt fed le, nagylátószögtől a tele zoomig, és ha a digitális zoommal együtt alkalmazza, ultra nagy nagyítást érhet el, kb. 35,7X értéket.

2. Rendkívül gyors, kb. 0,03 s, Arcfelismerő [Face Recognition AF&AE] funkció

Az Optio Z10 kamera az Arcfelimserő [Face Recognition AF&AE] funkcióval rendelkezik*1, ami automatikusan élesre állítja az arcot, és beállítja az expozíciót, így a fotós csodálatos portrékat készíthet könnyen, csak hagynia kell dolgozni a kamerát. Továbbá, ez a funkció egyszerre, akár 15 ember arcát is képes érzékelni, és az érzékelési idő legkisebb értéke, mintegy 0,03 s.

*1 : Akkor érhető el, ha Természetes bőrszín [Natural Skin Tone], Portré, vagy Gyermek [Kid] módban van, és a kamerát

közvetlenül az emberek felé irányítja.

3. Digitális rázkódáscsökkentés [Digital SR]

A Digitális rázkódáscsökkentési [Digital SR (Shake Reduction)] mód csökkenti a kamera rázkódását és azt életlen, kinagyított képek készítését. Az érzékenységet automatikusan szabályozza, akár az ultra-érzékeny ISO 3200 értékig, hogy a legjobban megfeleljen a témának. Ezzel rövidebb megvilágítási idővel is fényképezhet, és kevésbé lesznek életlenek a felvételei. Tovább, az elektronikus rázkódáscsökkentési funkció korrigálja az életlen képeket, megjelenítéskor.

4. Automata Képmód [Auto Picture] automatikusan határozza meg a fotózási körülményeknek a legjobban megfelelő beállításokat

Az [Auto Picture] mód lehetővé teszi, hogy a kamera automatikusan szabályozza a fotózási körülményeket Tájkép, Portré, Éjszakai kompozíció és Normál módokban, és mindehhez kiválassza a témának legjobban megfelelő, optimális beállításokat. Ezzel a fotózás egyszerűvé válik, kiküszöbölve a beállítások sokaságát.

5. Könnyen látható LCD monitor nagy betekintési szöggel

Az Optio Z10 nagy-felbontású, 2,5 inch nagyságú LCD monitorral készült, kb. 230 000 pixel felbontással, ami a képeket és a szövegeket nagy méretben jeleníti meg. Az LCD monitor 170°-kos betekintési szöggel rendelkezik mindegyik oldalról, ezzel egyszerűvé téve a képek ellenőrzését, még akkor is, ha átlósan nézi.

6. 8,0 millió tényleges pixel kivételesen részlet gazdag képeket eredményez

Az Optio Z10 nagy felbontású, még nagy nagyításban is éles és tiszta képeket alkot, a 8,0 millió pixeles tényleges felbontásnak, és a PENTAX objektívnek köszönhetően, amely precízen rögzíti a téma legfinomabb részleteit is.

7. Kiváló minőség a rázkódáscsökkentő funkció révén

Az Optio Z10 sima, 30 képkocka/s és 640 x 480 pixel méretű mozgóképeket készít, amelynek képminősége vetekszik a videokamerák képminőségével. Továbbá, a Mozgókép rázkódáscsökkentési [Movie SR* 2 (Shake Reduction)] funkció, szoftver segítségével hatékonyan csökkenti a kamera rázkódása miatti, mozgóképek életlenségét, és így kifogástalan mozgókép felvételeket készíthet.

*2 : A [Movie SR] funkció használata szűkebb látószöget eredményez, mint a normál felvétel.

8. Egyéb jellemzők

(1) A Digitális nagylátószögű [Digital wide] funkció két képet, kb. 28 mm nagylátószögű képpé konvertál (35 mm-es formátumra vonatkoztatva)

(2) Az Üzemmód [Mode] paletta gyors elérést biztosít 15 expozíciós és 15 képmegtekintési mód számára

(3) A dátum ráexponálási móddal egyszerűbben rendszerezheti felvételeit

(4) Kb. 52,1 MB beépített memória

(5) Kompatibilis az SD és SDHC memóriakártyákkal

(6) FotoNation programmal csökkenti a ’vörös szem’-hatást, vakus felvételeknél

(7) A mellékelt ACDsee PENTAX 3.0 képnéző/képkezelő szoftvert a Windows Vista operációs rendszer is támogatja

(8) Támogatja a PictBridge, DPOF funkciókat, Exif Print és a PRINT Image Matching III módokat

  • A PENTAX, az Optio a PENTAX Co. cég bejegyzett márkanevei.
  • Ez a termék támogatja a PRINT Image Matching III nyomtatási módot. A PRINT Image Matching III móddal rendelkező digitális fényképezőgépek, nyomtatók és szoftverek a még sokkal jobb eredmény elérésében segítik a fotóst, fotózás közben. Néhány funkció nem érhető el olyan nyomtatók esetén, amelyek nem felelnek meg a PRINT Image Matching III nyomtatási módnak.
  • Copyright 2001 Seiko Epson Co. Minden jog fenntartva. A PRINT Image Matching mód a Seiko Epson Co. bejegyzett márkaneve. A PRINT Image Matching logo a Seiko Epson Co. bejegyzett márkaneve.
  • A Microsoft és a Windows a Microsoft Corporation bejegyzett márkaneve az Egyesült Államokban és más országokban.
  • A Windows Vista operációs rendszer a Microsoft Corporation bejegyzett márkaneve az Egyesült Államokban és más országokban.
  • A’Vörös szem’-hatást csökkentő szoftver – Red Eye software © 2003-2006 Coronation Inc. Az ’Arckövető’ szoftver – Face Tracker software © 2005-2006 A FotoNation Inc. [In Camera Red Eye] — az U.S. Patent No.6,407,777 és 7,042,505. szabadalom.
  • Minden más gyártmány, vagy terméknév az illető cég tulajdonát képező terméknevek, vagy bejegyzett márkanevek.
  • A kivitel és a műszaki adatok előzetes értesítés nélkül változhatnak.