Sallai László fotókiállítása

0

2007. január 8-án nyílik meg
Sallai László

„FÉNYEK ÉS FORMÁK”
c. kiállítása.

Megnyitó: 2007. január 8. hétfő, 18 óra
Helyszín: Ceglédi Galéria
Cegléd, Kossuth tér 5/a

A kiállítást megnyitja: Kisfaludi István, fotóriporter

Megtekinthető: 2007. január 9-január 24. között
hétfő-péntek:10.00-18.00
szombat-vasárnap:8.00-12.00

Ízelítőül néhány kép a kiállítás anyagából:

Sallai Lászlóról:

Sallai László 46 éves közgazdász, könyvvizsgáló Cegléden született és Cegléden is él, ahol könyvelő és könyvvizsgáló irodája van.
Egyetemi éveiben szabadidejében a fotóművészethez vonzódott, és évekig az amatőr fotózás fontos szerepet töltött be életében, különösen a fények, színek és formák érdekelték. Később elfoglaltsága miatt kénytelen volt feladni ezen kedvtelését, de a fotóművészethez való vonzódása továbbra is megmaradt.
1998. évben munkája közben kikapcsolódásképpen kezdett kísérletezni a számítógéppel való „képalkotással”, ennek lehetőségeit felfedezve közvetlen környezete szebbé tételére illetve a feszültségek és érzelmek „levezetésére” és kifejezésére computergrafikákat készített, melyből 2001. évben kiállítása volt a Ceglédi Galériában.
2002. évben a digitális technika adta lehetőségeken felbuzdulva digitális fényképezőgépet vásárolt és újra fotózni kezdett. 2004-től kezdődően a szabadidejének nagy részét régi szenvedélyének hódolva a fotózással tölti. Képeit maga állítja elő a fényképezéstől a digitális számítógépes laboráláson át azok kinyomtatásáig. A színes felvételeken elsősorban a környezetünk sokszínűségét szeretné bemutatni, de főként fekete-fehér felvételeket készít, melyekkel a természeti tájak, épített környezetünk lenyűgöző méreteit, formáit, drámaiságát és nyugalmát érzékelteti úgy, ahogy azt ő látja, ahogy átéli.
Célja, hogy az embereket képeivel ösztönözze arra, hogy környező világunkat ne csak nézzék, de lássák is a benne rejlő szépségekkel és inspirálni kívánja embertársait a képi önkifejezésre a jelen kor számítástechnikai lehetőségeit felhasználva.