Hét új Samsung videokamera

0

Samsung SC-DX10

A tegnap véget ért CES kiállítás minden évben a videokamerák megjelenésének legsűrűbb időszaka. A nagy gyártók közül a Samsung sem maradt ki és hat új modellel örvendeztette meg a vásárlóit. A kamerák a méretben és tároló médiumban is igen különböznek egymástól.

Az SC-D372 MiniDV kazettára rögzít és a Samsung fényképezőgépeknél már megszokott Schneider objektívet kapta. Ez az első alkalom, hogy a cég videokameráiba is ilyen lencséket szerel. Optikai zoomátfogása 34x. A készülék tervezésénél az újdonsült videósok igényeit vették figyelembe, így elsődleges szempont volt a könnyű kezelhetőség. A D372 képérzékelőjének (CCD) felbontása a kategóriában megszokott 0,68 megapixel. Mozgóképek mellett 800 x 600 képpontos állóképek rögzítésére is lehetőség nyílik. Kijelzője átlósan 2,7” méretű. A kamera márciusban kerül a boltokba, bevezető ára kb. 270 dollár lesz.

Samsung SC-MX10

A Samsung SC-MX10-et elsősorban a kisméretű (Micro) kamerák kedvelőinek kedveztek. A kompakt kialakítású készülék 2,7” méretű, kihajtható LCD monitort. A videók DivX tömörítéssel készülnek és kis méretükből adódóan SD vagy nagy kapacitású SDHC memóriakártyákra menthetők. A képérzékelő felbontása 0,68 megapixel, a felvételkészítésnél 34x optikai zoomot használhatunk. Az MX10 megjelenésére egy darabig még várnunk kell, ugyanis csak szeptembertől lesz kapható, előreláthatólag 320 dollár körüli bevezető áron.

Az SC-X300 optikai zoomátfogása 10x. Videóit 720 x 480 képpont méretben és 30 fps sebességgel készíti és SD memóriakártyára menti. A videók DivX tömörítésűek. Számítógépre töltésükhöz USB kapcsolatot használhatunk, komponálásuk és visszanézésük a 2” képátlójú LCD monitoron lehetséges. A kis kamera 480 dollárért lesz megvásárolható szeptembertől.

Samsung SC-DC173

DVD-re rögzíti felvételeit az SC-DC173 és SC-DC575-ös modell. A megszokott, 8 cm-es DVD-R/-RW és +RW formátumok mellett mindkét modell támogatja a dupla rétegű +R lemezeket is. Az olcsóbb DC173 képérzékelője 1/6”-os, felbontása pedig 0,68 megapixel, míg nagyobb társa 1 megapixeles CCD-t és állókép készítési lehetőséget is kapott, így SD memóriára is képes menteni. A DC173 áprilistól vásárolható meg, a DC575 pedig májustól lesz kapható 370 és 450 dolláros nyitóáron.

Samsung SC-DX10

Az SC-DX10 egy hibrid videokamera, mely DVD-re és 4 GB-os flash drive-ra is képes felvenni és ezzel a Samsung első ilyen jellegű készüléke. Ezen kívül 2,7” képátlójú, széles oldalarányú (16:9) kijelzőt, 1 megapixel felbontású CCD képérzékelőt és 34x optikai zoomátfogást kapott. Megjelenése csak nyár végére várható, 630 dolláros bevezető áron.

A Samsung SC-HMX10 sem kerül szeptembernél előbb a boltokba, de néhány alap technikai adatát már most közzétette a gyártó. Ezek szerint 1,5 megapixeles CCD képérzékelőt kapott, 10x optikai zoomátfogású objektívvel és 2,7” képátlójú LCD kijelzővel. Az elkészült videók 4 GB-os flash drive-ra menthetők, állókép készítés esetén pedig SD kártyára dolgozhatunk. Az USB kapcsolatnak köszönhetően az adatok gyors számítógépre töltése is megoldható. A kamera ajánlott fogyasztói ára 850 dollár.