Új A3-as nyomtató: Epson StylusPhoto 1400

0

Az Epson legújabb A3-as tintasugaras nyomtatója a StylusPhoto 1290 utódaként jelent meg.
A természetesen mikropiezó technológián alapuló készülék 6 színű nyomtatást tesz lehetővé, s a kor elvárásainak és a gazdaságosságnak megfelelően a tintatartályok színenként cserélhetők.
A CD-re vagy DVD-re is nyomtatni képes StylusPhoto 1400 bruttó 105e Ft-os ajánlott fogyasztói áron kerül a boltokba, ez év februárjában.

Sajtóközlemény:

Nagyobb nyomatok az új A3-as Epson fotónyomtatóval és a Claria fotótintával

Az Epson Stylus Photo 1400 gyors kapcsolódást, hat egyenként cserélhető, Epson Claria fotótintát tartalmazó patront, valamint az Epson kifinomult képkezelési technológiáit kínálja

2007. január 15. – Az Epson egy új, A3+ méretű, hatszínű nyomatot előállító fotónyomtatóval jelent meg, amelyben a Claria fotótinták gondoskodnak a tartós, szegély nélküli, elsőrendű nyomatok minőségéről. A Stylus Photo 1400 a méltán híres Epson Stylus Photo 1290 utóda, ám még tartósabb fényképeket, kiváló képminőséget és gyorsabb nyomtatást ígér. A CD-k és DVD-k felületére történő közvetlen nyomtatás segít a testreszabott archiválásban és a lemezek tartalmának egyszerű azonosításában. A Stylus Photo 1400-al használható egy opcionális EpsonNet Wireless 802.11b/g és 10/100 Base Tx External Print Server is, így ideális A3+ méretű nyomtató kisvállalati és otthoni irodai környezetben, ahol professzionális dokumentumokat kell előállítani az ügyfelek számára. Tervezők és illusztrátorok is jó hasznát vehetik a kiváló minőségű és gyors nyomatoknak, amikor ellenőrzik vagy bemutatják terveiket és illusztrációikat.

A Stylus Photo 1400-ban az Epson speciális Micro Piezo™ nyomtatófej-technológiája működik, amely éles, szegély nélküli nyomatokat képes 10×15 cm-es mérettől egészen A3+ méretig nyomtatni. Szintén megtalálható benne az Epson Fejlett Változtatható Cseppméret Technológiája (Advanced Variable Sized Droplet Technology, AVSTD), amely rugalmasabban szabályozza a tintacseppek méretét és pontosabban képes pozícionálni a cseppecskéket. A hatszínű nyomtatással együtt az eredmény még nagyobb részletgazdagság, a világos és lágy tónusú területeken.

A Stylus Photo 1400 illesztőprogramjának része az Adobe RGB – vagyis egy szélesebb színtartomány – támogatása. A további színkimeneti módok között megtalálható az „Epson Vivid’ (élénk), amely ideális prezentációkhoz és grafikonokhoz, valamint az „Epson Standard” az sRGB képek hű reprodukálásához. Mindezeken felül az Epson Stylus Photo 1400 lehetővé teszi speciális színkezelés használatát is az Epson-nyomathordozókhoz beállított gyári ICC profilokkal.

Az Epson PhotoEnhance automatikusan felderíti és optimalizálja a képeket a tárgy típusától – például portrék, tájképek vagy horizontok – függően. Képes továbbá felismerni és javítani a bőrárnyalatokon, a színeken és a megvilágításon. A végeredmény: optimális képminőség a fényképek feldolgozásában szerzett gyakorlattól függetlenül.

Michaela Beckers, az Epson Europe professzionális fényképekért és megoldásokért felelős termékmenedzsere a következőket nyilatkozta: „Az Epson A3+ méretű fotónyomtatók új generációját fejlesztette ki, amelyek megfelelnek az olyan kisebb irodák igényeinek, ahol a kiváló minőségű nyomat és a megfizethető ár egyaránt elvárás. A Stylus Photo 1400 sokat profitál az Epson Claria fotótinták kiemelkedő tulajdonságaiból, ugyanakkor hatékony, megfizethető megoldást kínál a nagyobb nyomatokhoz is.”

Az Epson Claria fotótintáról
A „Claria” név a „tisztaság” (clarity) szóból származik, és kifejezetten azért kapták ezt a nevet a fotó-tinták, hogy ezzel is jelezzék a termék kiváló felbontását és a kiemelkedő tartósságot. Az Epson Glossy fotópapírral együtt az Epson Claria fotótinta kiemelkedő minőségű fényes nyomatokat eredményez, a lehető legnagyobb tartósság mellett. A hatszínű tintakészletben ciánkék, rózsaszín, sárga, fekete, világos cián és világos rózsaszín tinták találhatók. 200 évnyi tartósságot (23°C-os hőmérsékleten, 50%-os páratartalom mellett Epson Premium Glossy vagy Semi-gloss fotópapíron) és archiválhatóságot kínál albumban tárolva, így a családi fotók megőrizhetők és megoszthatók a jövendő generációkkal is.
Az Epson Claria fotótintában a színezőanyag molekuláinak struktúrája stabilabb és erősebb, így jobban ellenáll a fény és az atmoszféra instabil gázai fakító hatásának. Az eredmény: az Epson fotónyomatai megőrzik szépségüket még mostoha környezeti körülmények között is.

Az Epson Stylus Photo 1400 legfontosabb jellemzői:

  • Kiváló minőségű fotók akár A3+ méretig a Claria fotótintákkal
  • Hatékony nyomtatás, külön tintapatronok – csak a használt színeket kell cserélni
  • A fotók albumban akár 200 évig is megőrzik minőségüket
  • Fényes, élénk színű fotók az Epson PhotoEnhance technológiájával
  • Egy 20×25 cm-es fotó 111 másodperc alatt készül el
  • Élénk, életszerű képek 5760×1440 dpi felbontással
  • Közvetlen nyomtatás PictBridge-kompatibilis digitális fényképezőgépekről
  • Fényképek szerkesztése és nyomtatása az Epson Easy PhotoPrint szoftverrel
  • Közvetlen nyomtatás a megfelelő CD-kre és DVD-kre
  • Nyomtatás, szerkesztés, pirosszem-eltávolítás, vidám keretek és fényképek csonkolása az Epson Creativity Suite programmal
  • A Stylus Photo R1400 2007 februárjától kapható – a javasolt kiskereskedelmi ár 104.990 forint