Új belépő: General Electric – General Imaging

0

A General Electric-et hazánkban főként fényforrásairól ismerik, köszönhető ez talán annak is, hogy 1989-ben a Tungsram-ot a GE vásárolta meg, mely azóta is sikeres a maga terén. A multinacionális cég ennél azonban jóval szélesebb tevékenységi körrel rendelkezik, s hamarosan a digitális fényképezőgép üzletágban is viszontláthatjuk nevét.

A General Electric új leányvállalatot hozott létre General Imaging néven, mely a PMA-n bemutatja első digitális fényképezőgépét.

Felmerülhet benünk a kérdés, hogy vajon az új gépek saját fejlesztések-e, vagy csak hasonló elv alapján kerülnek a boltok polcaira, mint az Agfa digitális fényképezőgépek (ti. csak a felirat Agfa, minden más távol-keleti). A pontos válasz egyelőre még várat magára, de az biztos, hogy a General Imaging komoly szereplő kíván válni a digitális fényképezőgépek piacán. Ezt az is jól bizonyítja, hogy a cég vezérigazgatója Hiroshi „Hugh” Komiya lett, aki 2004-2005 között az Olympus Imaging elnöke volt (s korábban is jelentős posztokat töltött be az Olympus-nál). Takeyoshi Kawano lesz a Value Cration Center elnöke, ő többek között olyan termékek kidolgozásában vett részt korábban, mint a Sony Walkman, a Sony Betamax videó, a Sony VAIO notebookok, vagy legutóbb az Olympus mju sorozata.

A cég által közölt első képen a 7 Mpixeles felbontású, rejtett optikás, 2,5″-os képátlójú LCD-vel szerelt G1-et láthatjuk, raytracer számítógépes programmal megrajzolva. A cég közleménye szerint 12 Mpixeles modellek és fotónyomtatók is megjelennek majd.

Kíváncsian várjuk az első GE digitális fényképezőgép bejelentését, melyről természetesen mi is be fogunk számolni.