Adobe Photoshop CS3: dupla kiadás

0

Nemrég beszámoltunk róla, hogy az Adobe március 27-én kezdi forgalmazni Photoshop CS3 szoftverét. A hagyományos verzió mellett Extended változatban is megvásárolható lesz a képszerkesztő, amely elsősorban a 3D és egyéb multimédiás tartalmak elkészítésénél nyújt segítséget.

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Az Adobe két Photoshop CS3 kiadás terveiről árult el részleteket

Az Adobe Photoshop CS3 Extended új távlatokat nyit a digitális képalkotásban

San Jose, 2007. március 8. – Az Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) ma bejelentette, hogy az Adobe® Photoshop® CS3 két kiadásával bővíti digitális képalkotó termékcsalád kínálatát. A tervezőknek és a professzionális fényképészeknek szánt Photoshop CS3 szoftver mellett az Adobe bemutatja a Photoshop CS3 Extended változatát is, amely a digitális képalkotás új dimenzióit tárja fel a többféle médiummal foglalkozó kreatív szakemberek számára. A Photoshop CS3 Extended biztosítja mindazt, ami a Photoshop CS3-ban megtalálható, továbbá olyan új eszközöket, amelyek forradalmasítják a 3D, illetve a mozgásgrafika, a képmérés és -elemzés integrációját. A Photoshop CS3 Extended egyszerűsíti az építészet, a gépészet, az orvostan és a technológia területén dolgozó szakemberek munkafolyamatait is.

A Photoshop CS3 és Photoshop CS3 Extended hivatalosam 2007. március 27-én lesznek bemutatva a Creative Suite 3 termékcsomag részeként. A programok kiadásának tervezett időpontja 2007. tavasza.

„Soha sem gondoltuk volna, hogy a Photoshop egyszer majd komoly filmek alkotását fogja segíteni, életek megmentéséről már nem is beszélve” – mondja John Loiacono, az Adobe kreatív megoldások üzletágának első alelnöke. „Legyen szó a háttéranyagot textúrázó videóműsor-készítőről vagy többszáz ráksejtet számoló kutatóról, ma már a legkülönfélébb szakmákban veszik igénybe a digitális képalkotás professzionális referenciáját. A megjelenő Photoshop CS3 Extended konkrét munkafolyamatokat közvetlenül befolyásoló szolgáltatásaival még jobban ki tudjuk szolgálni ezeket az igen speciális felhasználási területeket.”

Fejlett szolgáltatásokban bővelkedő Photoshop CS3 Extended

A Photoshop CS3 Extended segítségével háromdimenziós és mozgásra épülő tartalmak szerkesztésénél filmes, videós és multimédiás szakemberek, illetve grafikusok és webtervezők használhatják ki a Photoshop képszerkesztő eszközkészletét. A filmes és videós szakemberek három dimenzióban modellezhetnek és textúrázhatnak, festhetnek és több videóképkockán keresztül klónozhatnak. Az animátorok háromdimenziós tartalmakat renderelhetnek, és azokat beilleszthetik kétdimenziós kompozícióikba. A grafikusok és a webtervezők animációkat készíthetnek képsorokból, így például idősorba rendezett adatokból, és azokat QuickTime, MPEG-4 és Adobe Flash® Video mellet számos formátumba is exportálhatják.

„A ma már több mint 60 000 tagot számláló Photoshop Szakemberek Országos Szövetsége (National Association od Photoshop Professional – NAPP) folyamatosan bővül, csakúgy, mint a Photoshop felhasználási lehetőségei” – mondja Scott Kelby, a NAPP elnöke. „A Photoshop CS3 Extended ismét átírja a ‘kreatív szakember’ fogalmát, mert a többféle médiummal foglalkozó szakemberek számára lehetővé teszi, hogy szakmájukból a legtöbbet hozzák ki, közben pedig mérnököknek, tudósoknak és építészeknek csinál kedvet ahhoz, hogy fegyvertárukat a Photoshop képességeivel bővítsék.”

A Photoshop CS3 Extended lehetővé teszi, hogy a felhasználók a képekből értékes mennyiségi és minőségi adatokat nyerjenek ki. A mérő- és elemző eszközök mellett az építészek, az orvosszakértők és a tudósok a speciális képformátumok fokozottabb támogatását élvezhetik, így eredeti formátumukban is egyszerűbben nézegethetik, kommentálhatják és szerkeszthetik a képeket. A radiológusok szorosan nyomon követhetik a beteg állapotának alakulását, a tudományos kutatók prezentációs célokra animációkat készíthetnek az orvosi felvételekből, az építészek pedig pontosan megmérhetik a háromdimenziós képeiken szereplő tárgyakat.

„Az Adobe tovább tágítja a határokat a Photoshop két új kiadásában megjelenő innovatív eszközökkel, amelyek új és hatékony vizuális kommunikációra teszik képessé az embereket” – mondja Alexis Gerard, a „Going Visual” szerzője és a 6Sight® Future of Imaging konferenciának otthont adó Future Image Inc. elnöke. „Míg a Photoshop CS3 továbbra is a fényképészek referenciája a digitális képalkotásban, a Photoshop CS3 Extended új közönség számára teszi elérhetővé a Photoshop már bevált pozitívumait, és olyan szolgáltatásválasztékot tár fel, amelyből a szélesebb piac is profitálhat.”

Beszerzési lehetőségek

A 2006. decemberi bejelentésnek megfelelően az Adobe Photoshop CS3 Macintosh és Windows béta verzióját a Photoshop CS2 felhasználói már letölthetik az Adobe Labs honlapjáról: labs.adobe.com . A Photoshop CS3 és Photoshop CS3 Extended hivatalosam 2007. március 27-én lesznek bemutatva A Macintosh platformon univerzális binárisként, illetve Microsoft® Windows® XP és Windows Vista® számítógépeken egyaránt elérhető Photoshop CS3 és Photoshop CS3 Extended kiadásának tervezett időpontja 2007. tavasza. További információ a www.adobe.com/go/photoshop címen található.

Az Adobe Photoshop család

Az Adobe minden felhasználói típus számára kínál megfelelő Photoshop változatot. A Photoshop középpontjában a Photoshop CS3 és a Photoshop CS3 Extended áll. A kollekció része továbbá a szakemberek és komoly amatőr fényképészek számára komplett digitális sötétkamrát biztosító Adobe Photoshop Lightroom™, a fényképezés megszállottjai számára szerkesztési és megosztási lehetőségeket kínáló Adobe Photoshop Elements, illetve az alkalmi fotósok igényeit kielégítő ingyenes Adobe Photoshop Album Starter Edition.

Az Adobe Systemsről

Az Adobe forradalmasítja a világ gondolatokhoz és információkhoz való viszonyát – bármikor, bárhol és bármilyen hordozón keresztül. További információk a www.adobe.com címen találhatók.