Epson Fotóművészeti díj

0
1

Idén harmadszor írták ki az Epson Fotóművészeti Díj elnevezésű pályázatot, amelyre egyetemek, főiskolák és egyéb oktatási intézmények alkotócsoportjai, osztályai jelentkezhetnek. A legjobb csoport 15 000 eurót kap és külön díjazzák a csoporton belüli kiemelkedő alkotókat is. A pályaművek 2008. Január 31-ig küldhetők be. A legjobbak munkáit a 2008. április 16-20. között megrendezett Art Cologne kiállításon mutatják be a nagyközönség számára.

További információ a sajtóközleményben, vagy az oldal alján található linken olvasható.

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Az Epson nagy sikerű Fotóművészeti Díjára idén is nevezhetnek hazai alkotócsoportok

A 2007-ben immár harmadszor megrendezett Epson Fotóművészeti Díj az egyik legvonzóbb bemutatkozási lehetőség a fiatal és tehetséges fotósok számára. A pályázatra a világ minden egyetemének, főiskolájának és egyéb oktatási intézményének osztályai és csoportjai jelentkezhetnek legjobb képeikkel és terveikkel. A pályaműveket 2007. március 1-től 2008. január 31-ig lehet benyújtani, és a nyertes pályaműveket ismét az ART COLOGNE kiállításon lehet megtekinteni.

Az ART COLOGNE kiállítás, az Epson Fotóművészeti Díj partnere, 2007-től kezdődően ősz helyett tavasszal lesz látható. Ennek megfelelően a csoportok és osztályok két szemeszterben nyújthatják be legjobb műveiket, 2007. március 1-től egészen 2008. január 31-ig.

A 37500 eurós összdíjazáson túl a 2007/2008-as Epson Fotóművészeti Díj nyertesei résztvehetnek az ART COLOGNE 2008 kiállításon. A pályázatnak nincsenek tematikus megkötései, a cél az hogy a lehető legjobb, leginnovatívabb és legúttörőbb elképzeléseket valósítsák meg a pályázók. Az Epson Fotóművészeti Díjával kapcsolatos további információ, részletek és jelentkezési lap a www.art-photo-award.com címen található.

Az Epson Fotóművészeti Díja a legjobb osztályt vagy csoportot jutalmazza közös teljesítményükért, a csoportokon belül pedig a legjobb egyéni művészt, valamint 25 további fotóst. A legjobb osztály/csoport 15 ezer eurós díjat kap, a legjobb egyéni művész 10 ezer eurót, a további 25 díjazott pedig egyenként 500 eurót. Azon túl, hogy a nyertes képeket 2008. április 16-20. között kiállítják az ART COLOGNE-on, a képek az Epson online és offline totóművészeti katalógusában is szerepelni fognak.

Idén 2007. április 18-tól tekinthető meg az előző év Epson Fotóművészeti Díjának nyertes képeiből összeállított válogatás az ART COLOGNE-on. A korábbi pályázók és nyertesek között, akiknek kiállított munkái megtekinthetők, olyan nevek találhatók, mint Julian Faulhaber, aki az elmúlt néhány év egyik legsikeresebb felfedezettje, és mostanra már nemzetközi hírnévnek örvend. 2006-ban 19 ország több mint 100 csoportja vett részt az Epson művészfotó-pályázatán – a nyertes pedig a Duisburg-Esseni Egyetem művészeti és formatervezési karának Jörg Sasse professzor által vezetett osztálya volt.

Az elmúlt év nyerteseinek képeit az alábbi oldalon találja:

http://www.art-photo-award.com/index.php?id=1969&L=11