General Electric X1

0

A GE (General Electric) kínálatának tudásban, méretben és árban is legnagyobb modellje a General Electric X1, amely 12x optikai zoomátfogású objektívet kapott 35,5-426mm közötti ekvivalens gyújtótávolsággal és F2,8-5 kezdő fényerővel. Az élességállítás nagylátószögnél 60 centiről, tele állásban 2 méterről végtelenig lehetséges. A makró állás közelpontja 5 cm. Az előzőleg bemutatott General Electric fényképezőgépektől eltérően az X1-ben valódi stabilizátort találunk, amely szenzor-elmozdítás (Sensor-shift) elven működik.

Maximális felbontása 8 megapixel, ami esetében 3264 x 2448 képpontos méretet jelent. A most bejelentett GE gépektől már megszokhattuk, így a legnagyobból sem maradhatott ki a 3:2 illetve 16:9 oldalarányú fotóméretek lehetősége. A videó legnagyobb felbontása 640 x 480 pixel, sebessége pedig 30 kép/mp. Hangfelvétel is készülhet mellé, csakúgy, ahogy az állóképekhez hangjegyzet (max. 60 mp hosszan). A sorozatfényképezés sebessége 1,8 kép/mp.

Az érzékenység ISO 64-1600 között állítható, 2 megapixeles felbontásban pedig ISO3200 a maximum. Az automata mód mellett természetesen manuális beállítások egész sora áll rendelkezésre, mint például a rekesz- és záridő előválasztás, vagy a teljesen kézi beállítási (M) mód, ahol a rekesz és a záridő megválasztása is a fotós feladata. A kézi beállítások mellett 14 témaprogram is választható, mint például a sport, portré, vagy tájkép beállítás. A géppel panorámaképek is készíthetők, amiket automatikusan fűz össze egy fotóvá a General Electric X1. A vaku által okozott vörösszemek a Red-eye Removal beállítással tüntethetők el a képekről.

A gép elektronikus keresőt használ, aminek felbontása 201 600 pixel, de a komponáláshoz használhatjuk a hátsó, 2,5” méretű, 153 600 képpontos LCD-t is. Az elkészült fotók és videók, netán hangfelvételek, a készülék 26 MB-os memóriájába, vagy külön vásárolt SD/SDHC kártyára menthetők. A General Electric X1 4 db AA elemről, vagy akkumulátorról üzemeltethető. Egy garnitúra 2500 mAh kapacitású akkuval kb. 600 fotót készíthetünk. Fekete és ezüst színekben lesz kapható.