Fotózz.hu fotók az MTI lapjában

0

Együttműködési megállapodást kötött az MTI Zrt. (MTI) és a Pixinfo Kft., melynek keretében az MTI által kiadott Fotós Szem szerkesztői a magazin tartalmának összeállításakor a Fotózz.hu felhasználóinak képeiből is időről-időre válogatnak.

Az elsősorban sajtó-, másodsorban pedig természet- és aktfotókat, valamint kulturális témájú képeket bemutató Fotós Szem célkitűzése, hogy bemutassa egy időszak legjobb fotóit, függetlenül attól, hogy azt profi vagy amatőr fotográfus exponálta-e.

Az együttműködéshez igazodva némileg módosult a Fotózz.hu képfeltöltési rendszere és a képek adatlapja is. Feltöltéskor, illetve a képek adatlapján feltöltés után is lehetőséget biztosítunk a kép készítési idejének (dátum) megadására, illetve a Fotós Szem válogatásán való részvételi szándék jelölésére. Alapértelmezésként a régi képeknél úgy tekintjük, hogy a feltöltő nem járul hozzá, hogy képe a Fotós Szemben szerepeljen, de az új feltöltéseknél az elutasító szándékot külön kell jelezni (a bejelölés törlésével).

Mivel a válogatáson csak a dátummal ellátott, illetve a megfelelő mezőben bejelölt képek vehetnek részt, ezúton is szeretnénk minden alkotónkat kérni, hogy fotóiknál töltsék ki ezeket a mezőket.

A Fotós Szem válogatásán való részvétel feltételei:

  • fotozz.hu weboldalra feltöltött fotó
  • engedélyezett (bepipált) Fotós Szem megjelenés
  • helyesen kitöltött fotókészítés dátuma
  • a fotó a Fotós Szem lapzártáját megelőző 3 hónapban készült
  • a kiválasztott kép minimum 2 Mpixeles felbontás rendelkezésre áll

A honorárium az MTI és a fotós közötti szerződéskötés során kerül megállapításra.