Megjelent a Fotós Szem első száma

0

Megjelent a Magyar Távirati Iroda (MTI) új fotós magazinjának az első, éles száma. A tavaly ősszel próbaszámmal debütáló Fotós Szem a most megjelent kiadásban 132 oldalon 92 színes és 20 fekete fehér fotóval mutatja be az elmúlt 3 hónap eseményeit, történéseit, illetve az ebben az időszakban készült legjobb hazai és külföldi fotókat. A kiadó célja, hogy kiemelje a sajtófotót az évtizedek óta rákényszerített statisztaszerepből. A hagyományos lapokkal ellentétben a Fotós Szemben a fotó nem illusztráció a szöveg mellett, hanem a történet főszereplője némi leírással kiegészítve.

A próbaszámhoz képest újdonság, hogy az egyes rovatok nem csak képeket, de egy-egy rövid esszé formájában képüzeneteket, képtörténeteket is tartalmaznak. Az első számban Almási Miklós, Gera Mihály, Michele McNally, Révész Tamás és Závada Pál reflektálnak egy-egy kiválasztott felvételre.

Vince Mátyás főszerkesztő,
az MTI Zrt. elnöke

Vince Mátyás, az MTI elnöke, aki egyben a Fotós Szem főszerkesztője is, fontosnak tartja, hogy a lapban ne csak a hivatásos, de az amatőr fotósok felvételei is bekerüljenek. Az MTI Zrt. és a Pixinfo Kft. megállapodásának eredményeként a Fotós Szem szerkesztői az egyes lapszámok összeállításakor válogatnak a megjelenést megelőző 3 hónapban készült és a Fotózz.hu oldalra feltöltött legjobb felvételekből is. Az első lapszámba Balogh Zoltán (blzoly) Zen című képe került be.

A Fotós Szem első száma 5000 példányban jelent meg és már kapható az újságárusoknál. Idén további két megjelenés várható.