Földgömb fotópályázat – eredmények

0

A 2007. májusában kihirdetett fotópályázat eredményei összefoglalva:

  • fődíj: Kerekes István
  • Fény és táj kategórianyertes: dr. Gottwald Péter
  • Vándor kategórianyertes: Papp Elek
  • Sajtóközlemény:

    A Földgömb Fotópályázat 2007 Eredményhirdetése

    A Földgömb, a Magyar Földrajzi Társaság legendás folyóirata 2007 tavaszán hirdetett fotópályázatot a képi kultúra ápolása céljából.

    Az emelt díjazású pályázatra 153 pályamű érkezett, több ezer fotóval. A neves fotósokból álló zsűri (Hász András, Kincses Károly, Vizur János) döntése szerint a Fény és táj kategória nyertese dr. Gottwald Péter (Győr), a Vándor kategória nyertese Papp Elek (Nagykőrös) lett. A harmadik, Házam a sátram kategóriában a zsűri úgy találta, hogy nem érkezett megfelelő színvonalú pályázat, így ebben nem hirdetett eredményt.

    A díjak átadására a Magyar Földrajzi Múzeumban, Érden, a Múzeumok Éjszakája keretében került sor. A rendezvényen, amelynek házigazdája – hajnalig tartó vetítéses előadásokkal – A Földgömb volt, közel 500-an vettek részt. A díjátadás így mind a laphoz, mind a fődíjhoz méltó keretek között zajlott. A fődíjat, az STA Travel által felajánlott kéthetes Bangkok-Hanoi körutazást Dobrudzsa című, 4 fotóból álló sorozatával Kerekes István (Marosvásárhely) nyerte.

    A díjnyertes fotók megtekinthetők a www.afoldgomb.hu oldalon!