Ingyen poszter-próbanyomat

0

Legkésőbb október 31-éig próbálható ki ingyen a Canon imagePROGRAF nagyformátumú nyomtató minősége postershop.hu-n keresztül. A feltöltött képeket A4 lapra 19×13 cm-es méretben nyomtatják ki, majd postázzák a megadott címre.

Az akció során meggyőződhetnek az érdeklődők a Canon professzionális nyomtatója és a tökéletes kellékanyagok által biztosított minőségről.

Sajtóközlemény:

Ingyenes poszter-próbanyomtatás 12 színnel

A Canon Hungária Kft. és a postershop.hu közös kampányának keretében lehetővé vált az érdeklődők számára, hogy saját képeik kinyomtatásán keresztül győződhessenek meg a Canon imagePROGRAF nagyformátumú művészeti- és poszternyomtatók kiváló minőségéről.

Ez gyakorlatilag egyúttal azt jelenti, hogy (kicsiben) ingyenesen kipróbálható a postershop.hu on-line poszternyomtatási szolgáltatása, így a megrendelőknek nem kell attól tartaniuk, hogy egy több ezer forint értékű, nagyméretű kép elkészítése után derül csak ki, hogy a fotópapír (vagy éppen a festővászon), esetleg a nyomtatási technológia mégsem felel meg az elvárásaiknak.

Mindazonáltal a 12 színű Lucia Ink pigment-tintarendszer, illetve az eredeti Canon kellékanyagok révén elérhető meggyőző nyomatminőség, bizonyosan nem okoz csalódást azoknak, akik élnek a lehetőséggel, és próbaképpen elküldik egy fotójukat. A beérkező képek egy Canon iPF8000-es nyomtató által kerülnek papírra, illetve festővászonra – erre a két médiára készülnek a próbanyomatok –, majd postai úton jutnak el az érdeklődőkhöz. (A4-es lapokon, kb. 19x13cm-es képek, Canon Glacier Photo Quality Paper-en és Canon Water Resistant Art Canvas-on.)

És, hogy miért kell 12 szín?
A korábbi nyomtatók alapszíneinek (CMYK) kiegészítésére használt fotócián és fotóbíbor mellett, az új Canon Lucia Ink nevű tintarendszerben megjelentek már az RGB színek is a nagyobb színtér érdekében. Vagyis olyan élénk, tiszta színek is nyomtathatóvá váltak, amelyek eddig nem. Az egyik legnagyobb újdonság mégis az, hogy két különböző árnyalatú szürke festék is helyet kapott a palettán, – a fotóművészek legnagyobb megelégedésére. Ugyanis korábban, a fekete-fehér képek esetében a 4 vagy 6 színes nyomtatók kénytelenek voltak a színes tintákból megkísérelni kikeverni a szürkeskálát, ami nem mindig adott kielégítő eredményt. (Csak a fekete szín használatával pedig nem lett volna elég finom a szemcsézettség.) Most a fekete-fehér képek nyomtatásakor főként a szürke és fekete tinták kerülnek a papírra, így még különböző színhőmérsékletű fényforrások mellett sem jelentkeznek zavaró „elszíneződések” a képeken. A szürke tintáknak köszönhetően a szépia képek árnyalatai is jóval pontosabban visszaadhatóak. A festékek sorát egy második fekete szín teszi teljessé, amely a matt anyagokra történő nyomtatáskor teszi lehetővé a magasabb kontrasztot, vagyis a még feketébb feketét. A sokféle tinta használata természetesen jelentősen megnöveli a színátmenetek lefutásának pontosságát is.

Érdemes tehát kipróbálni, hogy hol is tart jelenleg a nagyformátumú tintasugaras nyomtatás technológiája, hiszen a néhány évvel ezelőtti lehetőségekhez képest igen sokat lépett előre ez a szegmens. Lehetővé vált, hogy a tartós (fényálló) pigment tinták használata mellett is igen magas felbontásban készüljenek a képek, miközben a nyomatok szemcsézettsége is fotószerűvé vált, már-már maga mögött hagyva a korábbi jellegzetes tintasugaras „pöttyözöttséget”. Mindezt pedig óriási képméretek mellett!

http://www.postershop.hu/probanyomatcanon2.php

(Az akció a Canon Hungária Kft. által, a próbanyomtatás-kampány céljára rendelkezésre bocsátott kellékanyagok erejéig, illetve legkésőbb 2007. október 31-éig tart.)