Canon SELPHY ES2 és ES20

0

Hamarosan két új hőszublimációs fotónyomtatóval bővíti kínálatát a Canon. A SELPHY ES2 és ES20 egyaránt kompakt méretű, és 300 x 600 dpi felbontású. A maximális nyomatméret 100 x 148 mm, amelyre szegélynélküli képeket nyomtathatnak akár 16,7 millió színárnyalattal. Működésükhöz a Canon speciális papír+tinta készletét kell megvásárolnunk, amely a három alapszín mellett egy védőréteget is a papírra visz, így védve képeinket az UV sugárzás, a víz, vagy az ujjlenyomatok károsító hatásaitól. Mindkét készüléket a Canon fényképezőgépeknél már megszokott DiGIC II feldolgozó processzorral látták el.

Canon SELPHY ES2

Canon SELPHY ES2

A SELPHY ES2-t kihajtható, 3” képátlójú LCD kijelzővel szerelték, míg az ES20, fix, 2,5”-ös monitort kapott. A nyomtatást számítógéphez, vagy PictBridge kompatibilis eszközhöz csatlakoztatva, illetve a beépített memóriakártya olvasó segítségével kezdeményezhetjük.

Canon SELPHY ES20

Canon SELPHY ES20

A nagyobb modell a Canon új Easy Scroll Wheel megoldásával irányítható, így egyszerűsítve a kezelését. Előnye még a beépített IrDA (infra-)kapcsolati, amivel vezeték nélkül is csatlakozhatunk azt ezt támogató készülékekhez (pl. laptophoz). Az ES2 és az ES20 is támogatja a Bluetooth vezetéknélküli kommunikációt, ehhez viszont egy külön adaptert kell megvásárolnunk. Az ES2-höz ezen kívül külön akkumulátor is beszerezhető, így bárhol használhatjuk.