Bocskai emlékezete – fotópályázat

0

Nemzetközi fotópályázatot hirdet a Bocskai István Hagyományörző Egyesület Bocskai István születésének 450. évfordulója alkalmából.

A pályázatra egyéni fotósok és fotoklubok is jelentkezhetnek, 30×40 cm-es papírképekkel.

Sajtóközlemény:

A BOCSKAI ISTVÁN HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLET

Nyilvános, nemzetközi fotópályázatot hirdet Bocskai István fejedelem születésének 450. évfordulója tiszteletére:
„BOCSKAI EMLÉKEZETE …”
a szobrok tükrében
CÍMMEL

A KIÁLLÍTÁS CÉLJA: Bocskai István fejedelem alakját megörökítő emlékhelyek bemutatása fényképeken az utódok által emelt, állíttatott vagy készíttetett szobrok által, melyek a fejedelem tetteinek megörökítése mellett teszik le tiszteletüket.

A pályázók feladata az, hogy a fotográfia eszközeivel mutassák be azokat a műalkotásokat, amelyeken a fejedelem ábrázolására a szobrot alkotó művész más és más eszközöket használ.

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK:
A díjazott pályaművek nem kerülnek visszaadásra, hanem alapját képezik egy, a magyar uralkodókat bemutató állandó kiállítás anyagának.

  • A pályázaton részt vehet minden Magyarországon és határokon túl élő és dolgozó amatőr és hivatásos FOTÓS, vagy FOTÓKLUBOK és CSOPORTOK olyan képekkel, melyek még nem szerepeltek más kiállításokon, illetve 3 évesnél nem idősebbek.
  • A pályázatra bármely fotóműfajban, bármilyen fotótechnikát (digitális is) és fotó technológiát alkalmazva készülhetnek a pályaművek. Fotómontázsok és fotografikák stb. egyaránt szerepelhetnek a kollekcióban.
  • Beküldendő 5 db különböző Bocskai István alakját mintázó szobor fekete-fehér vagy színes fotója, 1 példányos nevezési lappal.
  • A kiállításra csak 30 x 40 cm-es méretű, vagy erre a méretre kasírozott fotókat lehet beküldeni, melyek a 2 mm-es vastagságot nem haladják meg, (nyomtatóval készült fotókat a pályáztatók nem fogadnak el)!
  • A fotók képoldalán nem szerepelhet az alkotók neve, névre utaló jelzés és a kép címe. A hátoldalon kérjük feltüntetni a kép címét, a szerző nevét, lakcímét, alkotó csoporti tagságát.
  • A képeket postai visszaküldésre alkalmas csomagolásban kérjük elküldeni. A szállítás során keletkezett sérülésekért felelősséget nem vállalunk.
  • A kiállítási anyag a (A MEGNYITÓ HELYSZÍNE UTÁN) kiállítás után, másodbemutatókra díjtalanul városok és fotóklubok rendelkezésére áll. Az anyag el- és visszaszállításáról a másodbemutató rendezője gondoskodik.
  • A kiállításra el nem fogadott képeket személyesen a kiállítás megnyitója után lehet átvenni. A beküldött és kiállított képek várható visszaküldési ideje – a bemutatók számától függően – 2008. évben történik meg.
  • Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak nem kerülnek zsűrizésre.

A kiállítás rendezői a fotókat szerzői jogdíj fizetése nélkül publikálhatják a kiállítás propagálása érdekében. A kiállított alkotások adathordozón archiválásra kerülnek.

DÍJAZÁS:
I. díj: 25.000 Ft
II. díj: 15.000 Ft
III. díj: 10.000 Ft

Az 1-6. helyezettek értékes különdíjban részesülnek: Civis Hotel Délibáb, Hungarospa Hajdúszoboszlói ZRT., Termál Hotel, Silver Hotel, Barátság Hotel, Hotel Béke wellness hétvégék.

A ZSŰRI ELNÖKE: Vencsellei István fotóművész

BEKÜLDÉSI CÍM:
Bocskai István Hagyományőrző Egyesület
4200. Hajdúszoboszló, József Attila u. 4

KIÁLLÍTÁSI NAPTÁR:
Beérkezési határidő: 2007. december 31.
Kiállítás ideje: 2008. május 16-26-ig.
Kiállítás megnyitó: 2008. május 16.
Helye: Hotel Délibáb (Hajdúszoboszló)

©Minden pályázónak eredményes munkát kíván Bocskai István Hagyományőrző Egyesület