Elismert hiba: Canon EOS-1D Mark III

0

A Canon hivatalosan megerősítette az EOS-1D Mark III automatikus élességállító rendszerével kapcsolatos hibákat, amely sorozatfelvételkor jelentkezik magas hőmérsékletnél.

Az érintett termékek javításáról később rendelkezik a gyártó.

Probléma:
A fókusz vagy AF-keresés kiszámíthatatlan az Artificial Intelligent (AI) szervó sorozatfelvétel mód használatakor, különösen magas hőmérséklet esetén.

Ok:
Az idén májusban bevezetett EOS-1D Mark III digitális tükörreflexes fényképezőgépnél a Canon azt észlelte, hogy egyes fényképezőgépek hibásan állítják be a tükröt az automatikus élességállításhoz. (az eredeti angol szöveg szerint hibásan beállított tükörről van szó – a szerkesztő) A hibás beállítás következtében az érintett termékeknél a fókusz instabil, vagy az automatikus fókuszkeresés nem megfelelő az AI szervó sorozatfelvétel használatakor, különösen magas hőmérséklet esetén.

Érintett termékek:
A hiba által érintett termékek az alább ismertetett módon azonosíthatók. Ha a fényképezőgép alján található sorozatszám 501 001 és 546 561 közötti, előfordulhat, hogy beállítási hibás AF-tükröt tartalmaz.

Terméktámogatás:
Az érintett terméket megvásárló és ezekkel a problémákkal szembesülő ügyfeleink számára terveink szerint november végétől igénybe vehető, díjmentes javítási lehetőséget készítünk elő. A javítási eljárásról, amint rendelkezésünkre áll, részletes információt teszünk közzé a weboldalunkon.

A fenti közlemény a Canon hivatalos, magyar nyelvű oldaláról származik.

Mint emlékezetes, alig néhány hete derült ki, hogy a Canon PowerShot A650 IS digitális fényképezőgépeken megjelenő zajt szintén valamiféle gyártási hiba okozta.