A HP kiszáll?

0

A Hewlett Packard bejelentette, hogy alternatív üzleti megoldást keres a HP márkanevű fényképezőgépek fejlesztését, gyártását és forgalmazását illetően. A cég a jövőben inkább az idén megfogalmazott Print 2.0 terveire szeretne koncentrálni, és a digitális fényképezőgép üzletágból felszabadult tőkét ebbe a szegmensbe csoportosítaná.

A HP jelenleg egy OEM partnert keres, amely átvenné teljes digitális fényképezőgép üzletágát, a készülékek tervezését, gyártását és terjesztését is beleértve. A gépek, ettől függetlenül, továbbra is HP márkanév alatt kerülnének forgalomba. A cég ebben az évben még folytatja fényképezőgépei gyártását és forgalmazását és 2008 első felében hozná tető alá az OEM megállapodást.

A tőkeátcsoportosítás lehetővé teszi, hogy a cég, a fontosabb Print 2.0 elgondolásait támogassa. A májusban bejelentett új stratégia a nyomtatási költségek és idő lefaragását, valamint egyszerűsítését célozza meg, különös tekintettel az on-line nyomtatási platformokra.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A HP új üzleti modellt keres HP márkájú fényképezőgépei forgalmazására

Budapest, 2007. november 9. – Mai bejelentése szerint a HP alternatív üzleti modellt keres HP márkájú fényképezőgépei forgalmazására, és erőforrásait a Print 2.0 növekedési program erősítésére kívánja átcsoportosítani.

A HP jelenleg keresi azt az OEM-partnert, amely licencet kapna a HP márkájú digitális fényképezőgépek tervezésére és nagykereskedelmi forgalmazására. A karácsonyi szezonban még a HP értékesíti fényképezőgépeit, és 2008 első felében kívánja elindítani a tervezett partneri együttműködést.

A stratégiaváltással felszabaduló forrásokból a HP a Print 2.0 programot kívánja finanszírozni. Ennek egyik célja a HP otthoni fotónyomtatásban és online fotószolgáltatások nyújtásában szerzett vezető pozíciójának további erősítése, valamint a cég kiskereskedelmi fotókidolgozási üzletágánál zajló növekedés gyorsítása.

A 2007 májusában bemutatott Print 2.0 stratégia három területre koncentrál. Első célja egy olyan új generációs digitális nyomtatási platform létrehozása, amely képes növelni a nyomtatási sebességet és lefaragni a nyomtatási költségeket a nagy volumenű nyomdai megoldások piacán. A második és a harmadik cél a webről történő nyomtatás megkönnyítése, valamint a HP digitális tartalomkészítési és kiadványszerkesztési platformjainak összes ügyfélszegmensre történő kiterjesztése.

A stratégiaváltás nyomán mintegy 30 millió dolláros adózás előtti költségtétel merül fel a HP-nál a 2007. október 31-vel zárt negyedik pénzügyi negyedévben.

Néhány szó a HP-ról:

A HP az egyéni felhasználóktól a legnagyobb vállalatokig, minden ügyfele számára egyszerűsíteni kívánja a technológia használatát. A nyomtatás, a személyi számítástechnika, a szoftverek, a szolgáltatások és az IT-infrastruktúra piacait lefedő portfóliójával a HP világ legnagyobb informatikai cégeinek egyike. A vállalat összesen 100,5 milliárd dollár árbevételt ért el a 2007. július 31-én zárt 4 pénzügyi negyedévben. További információ a HP-ról (NYSE: HPQ) a www.hp.com és a www.hp.hu webhelyeken.