HP tintapatronok oldalkapacitásai

0

2007 őszétől a HP feltünteti tintasugaras nyomtatópatronjainak csomagolásán az ISO szabvány szerinti oldalkapacitást. Ez a lépés tovább növeli a HP nyomtatási rendszerek jelenlegi és leendő felhasználóinak választási szabadságát és a nekik kínált előnyöket, valamint lehetőséget biztosít a könnyedebb áttekinthetőségre az egyes tintapatronok között.

Sajtóközlemény:

A HP feltünteti tintapatronjain az oldalkapacitást

2007. november 16. – 2007 őszétől a HP feltünteti tintasugaras nyomtatópatronjainak csomagolásán az ISO szabvány szerinti oldalkapacitást. Ez a lépés tovább növeli a HP nyomtatási rendszerek jelenlegi és leendő felhasználóinak választási szabadságát és a nekik kínált előnyöket. Az oldalkapacitás feltüntetése jól illeszkedik a HP globális kellékanyag portfoliójának idén tavasszal indított megújulási programjába, amelynek célja az eltérő szükségletekkel rendelkező ügyfelek lehetőségeinek bővítése és a nyomtatási kellékanyagok kiválasztásának egyszerűsítése.

A HP szeretné, ha ügyfelei megalapozott döntést hoznának nyomtatási rendszerük és kellékanyagaik kiválasztásakor. Tudjuk, hogy az ügyfelek számára a kinyomtatható oldalak száma az egyik legfontosabb tényező. A múltban ezt nehéz volt meghatározni – mégpedig két fő ok miatt. Először is, a különböző nyomtatási rendszerek másként használják fel a tintát, így a patronban található tinta mennyiségéből nem mindig állapítható meg megbízhatóan, hány oldalt vagy nyomatot lehet az adott patronnal készíteni. Másodsorban minden gyártó a saját módszere szerint mérte a tintakapacitást, így a felhasználók nehezen tudták összehasonlítani a megadott értékeket.

A HP kutatásai szerint az ügyfelek az oldalkapacitás alapján jobban meg tudják ítélni, mit várhatnak az adott nyomtatási rendszertől, mint a patronban található tintamennyiség alapján. Ezért úgy döntöttünk, hogy a tintamennyiséget a hagyományos milliliter adat helyett a jövőben az ISO szabvány (ISO/IEC 24711) szerint számított oldalkapacitással határozzuk meg patronjaink csomagolásán.

A HP elkötelezetten támogatja és alkalmazza a tintapatronok oldalkapacitásának meghatározására kidolgozott ISO szabványt. Meggyőződésünk, hogy ez a több ágazatban is alkalmazott szabvány valamennyi gyártó számára fontos előrelépést jelent. Ha a többi lényeges tényező – a minőség, a funkcionalitás, a megbízhatóság, a sebesség és a használat egyszerűsége – mellett az ügyfelek a jövőben az ISO szabvány szerinti oldalkapacitást is figyelembe veszik, reálisan össze tudják hasonlítani egymással a különböző nyomtatási rendszereket.

A HP egy ideje webhelyén is tájékoztat tintapatronjai oldalkapacitásáról (www.hp.com/go/pageyield). Ez év elejétől kezdve a nyomtatók dobozán is megadjuk az ISO szerinti oldalkapacitást. Azzal, hogy a jövőben a tintasugaras nyomtatópatronok csomagolásán is feltüntetjük ezt az értéket, tovább erősítjük a HP elkötelezettségét az ügyfelek átlátható tájékoztatása és ezen keresztül a megalapozottabb döntéshozatal elősegítése iránt.

A HP tisztában van az ügyfelek nyomtatási szükségleteinek sokszínűségével, ezért sokféle nyomtatási rendszert kínál eltérő képességekkel, ill. a bekerülési és üzemeltetési költségek különféle kombinációival. A választási szabadságot átláthatósággal és kimagasló használati értékkel ötvözve tovább őrizzük piacvezető pozíciónkat és a lehető legszínvonalasabb kiszolgálást biztosítjuk ügyfeleinknek.