Debütál a Canon Vixia család

0

Nem csak a hagyományos SD, de a nagyobb felbontást nyújtó HD szegmensben is új készülékekkel lepett meg bennünket a Canon. A Vixia névre keresztelt termékcsalád a HF10 HF10 és a HV30 HD készülékek a Canon legmagasabb minőségi kívánalmainak megfelelő, stabilizátoros HD optikáit (SuperRange Optical Image Stabilization) és CMOS képérzékelőit kapták. Felbontásuk megfelel a Full HD szabvány 1920 x 1080 képpontjának. A rögzített adatok feldolgozása a DiGiC DV II rendszer feladata, a gyors és pontos élességállítás pedig az Instant AutoFocus névre keresztelt szolgáltatásra hárul.

Canon VIXIA HF100

Canon VIXIA HF10

A Vixia HF100-at SD, vagy SDHC memóriakártyákkal „táplálhatjuk”, képérzékelője egy 3,3 megapixeles Full HD CMOS szenzor, objektíve pedig 12x optikai zoomátfogású. A készüléket 2,7” képátlójú, kihajtható, WideScreen LCD kijelzővel látták el, a 24p Cinema módnak köszönhetően pedig valódi mozifilm hangulatú felvételeket készíthetünk. A mellékelt intelligens lítium-ion akkumulátorral folyamatosan ellenőrizhető a hátralévő felvételi idő. Az újratervezett kiegészítő csatlakozóra külső mikrofont, vagy videólámpát helyezhetünk. A HF100-zal 3,1 megapixeles fotók is készíthetők. Nagyobb társa a HF10 egy lényeges szolgáltatásban különbözik tőle. A Dual Flash Memory funkciónak köszönhetően a HF10 már 16 GB belső memóriát is kínál, melyre kb. 6 órányi felvétel menthető. Természetesen ez a kamera is rendelkezik SDHC kártya foglalattal. A HF100 és HF10 áprilisnál előbb nem vásárolható meg. Nyitóáruk 900 és 110 dollár lesz.

Canon VIXIA HV30 HD

A hármas legkomolyabb tagja a Vixia HV30, a díjnyertes HV20 HD modellt hivatott leváltani. Segítségével a jól bevált miniDV kazettákra is rögzíthetjük videóinkat. A fekete színben megjelenő készülék 10x optikai zoomátfogású, stabilizátoros objektívet, 2,96 megapixeles CMOS érzékelőt és kihajtható, 2,7” képátlójú LCD monitort kapott. A boltokba februárban kerül, kb. 100 dolláros bevezető áron.

A videokamerák hasznos kiegészítője lehet a szintén most bejelentett Canon DW-100 külső DVD író, mely a HF100 és HF10 modellhez közvetlenül is csatlakoztatható. Megjelenésére áprilisig kell várnunk, mikor is 270 dolláros nyitóáron kerül boltokba.