Lexar 8 GB-os SDHC kártyák

0

A Lexar bejelentette 8 GB-os SDHC memóriakártyáit, melyek a belépőszintű standard, a középkategóriás Platinum II és a felső kategóriás Professional család tagjai.

A standard széria alacsony árával főként a kompakt digitális fényképezőgépek vagy egyszerűbb PDA-k tulajdonosainak készül.
Class 2 besorolása miatt átviteli sebessége nem túl nagy, a garantált minimum írási sebesség 2 MB/s. 5 év korlátozott garanciát vállal rá a gyártó.

A középkategóriás Platinum II 60x-os sebességű, amelyet a RAW formátumot is támogató csúcskompakttal, vagy a belépőszintű tükörreflexes fényképezőgéppel rendelkező fotósoknak ajánlható. Írási sebessége 9 MB/s, a gyári csomagolásban a kártya mellett Image Rescue 3 törölt kép visszaállító és Corel Snapfire Plus SE fotomegosztó szoftvert kapunk, valamint élettartam garanciát biztosít a cég.

A Professional kártyák a felső kategóriát képezik, ahogy a nevük is mutatja a profi fotósoknak készül. 133×-os sebességének köszönhetően a gyors és hosszú sorozatok által létrehozott adatok rövid idejű elmentését kínálják. Írási sebességük 20 MB/s. Közép- és felsőkategóriás D-SLR gépekhez ideális. A kártya megvásárlásával jogosultak leszünk az Image Rescue 3 és a Corel Paint Shop Pro X teljes verziójának letöltésére. Ezúttal is élettartam garanciát biztosít a gyártó.