Epson Stylus Photo R1900

0

Az Epson hamarosan boltokba kerülő Stylus Photo R1900 nevű printere akár A3+ méretű nyomatok készítéséhez is használható. Maximális felbontása 5760 x 1440dpi és természetesen szegély nélküli nyomtatásra is képes.. Használhatjuk fényes vagy matt felületű, illetve művészpapírokkal, de tekercs és ívformátumú hordozókkal is. Az Epson Premium Glossy papírjaira készült képek tartósságát 80 évben határozta meg a gyártó. A papírnyomatok mellett közvetlenül nyomtathatunk vele CD-re és DVD-re is. A főként fotónyomatok készítésére ajánlott készülék a cég legújabb UltraChrome Hi-Gloss2 festékeit használja, melyek élénkebb színeket és természetes bőrtónusokat ígérnek. A színfeldolgozásért az Epson LUT technológia felel.

Az Epson Stylus Photo R1900 még januárban a boltokba kerül. Végfelhasználói ára 159 000 Ft lesz.

Sajtóközlemény:

Epson® Stylus Photo R1900: úttörő technológiák az egyenletesebb színátmenetek és a pontosabb színreprodukció érdekében

Az Epson Stylus Photo R1900 forradalmi színkezelési technológiája és az új UltraChrome™Hi-Gloss2 tintarendszer révén korábban elképzelhetetlen minőséget nyújt a fotórajongóknak.

Budapest, 2008. január 23. – Az Epson Stylus Photo R1900 akár A3+ méretig alkalmas tartós és kiváló minőségű fényképek készítésére a nyomathordozók széles skáláján. A készülék úttörő képfeldolgozó algoritmust és új képlet alapján gyártott Epson UltraChrome Hi-Gloss tintatechnológiát alkalmaz a színkombinációk kezelésére és a minél szebb nyomatok érdekében. Az UltraChrome Hi-Gloss2 a fotónyomtatás fejlődésének újabb lépcsőfoka: szélesebb színtartományt, természetes bőrszín árnyalatokat és állandó színeket kínál egyenletesen finom felülettel.

A ciánkék, bíbor és sárga színeken kívül az UltraChrome Hi-Gloss2 mattfekete, fotófekete, vörös és narancs színeket, valamint fényesség optimalizálót is tartalmaz. Az új narancs színkomponens az előzőleg az UltraChrome Hi-Gloss-ban használt kék festéket váltja fel, amely természetesebb bőrszínt, a sárga-narancssárga-vörös területeken szélesebb színteret, valamint élénkebb színeket jelenít meg a nyomatokon. A továbbfejlesztett bíbor és sárga színkomponensek segítségével a kék és zöld színárnyalatok pontosabb megjelenítése vált lehetővé.
Az új UltraChrome Hi-Gloss2 tintarendszer színenként cserélhető komponensekből áll, így csak a kifogyott színt kell cserélni.
A Stylus Photo R1900-ban található nyolcszínű tintakészlet elképesztően sok, 18 446 774 billió színkombinációt tesz lehetővé. Annak eldöntésére, hogy mely kombinációt érdemes használni a képek tónusainak és árnyalatainak visszaadásához, az Epson egy új, Look Up Table (keresőtáblázat, LUT) nevű technológiát fejlesztett ki a világ egyik vezető, színkutatással foglalkozó központjával, a Rochesteri Technológiai Intézet Munsell Színtudományi Laborjával együttműködve. Az Epson LUT technológia a Micro Piezo™ nyomtatófejjel együtt határozza meg, hogy az egyes színekből mennyi szükséges egy RGB forrásfájl CMYK nyomatra történő átalakításához. A matematikai algoritmus eredményesen optimalizálja a színegyeztetést, ezzel biztosítva a kinyomtatott kép és az eredeti fénykép konzisztenciáját. A végeredmény egy finom átmenetekkel, kevésbé szemcsés részletekkel, extra széles színtartománnyal és alacsony szín-inkonzisztenciával (Az a jelenség, amikor egy szín különbözőnek látszik különféle fényforrásokból származó megvilágítás esetén) rendelkező nyomat; mindezek együtt a gyakorlatban tiszta és gyönyörű fényképeket eredményeznek.
Az Epson Advanced Variable-sized Droplet Tecnology (változó cseppméret) a cég másik nyomtatási technológiája, amelynek révén akár 1,5 pikoliteres cseppek is alkalmazhatók a finom részleteknél, míg nagyobbak a homogén területeknél.
A Stylus Photo R1900 rugalmassága tovább nőtt a szélesebb nyomathordozó-támogatásnak köszönhetően. Fényes-, matt- és művészpapírokra, valamint nyomtatható felületű CD-re és DVD-re egyaránt tud nyomtatni. A készülék a számítógép nélküli nyomtatásban is partner, hiszen kompatibilis a Pictbridge-szabványt ismerő digitális fényképezőgépekkel és képnézegetőkkel. A szoftvercsomagban megtalálható az Epson Print CD, valamint az Epson Creativity Suite programcsomag, amely az Epson Easy Photo Print, FileManager, Web to Page és Camera RAW Plug-in for Epson Creativity Suite programokat tartalmazza.
Michaela Stolle, az Epson ProPhoto európai termékmenedzsere így nyilatkozott: „Az új Epson Stylus Photo R1900 fejlett nyomtatási rendszert kínál, használata mégis egyszerű és egyben szórakoztató is. Az Epson MicroPiezo tintasugaras nyomtatók és tintatechnológiák továbbfejlesztéséhez szükséges intenzív kutatás-fejlesztési tevékenység eredményének méltó képviselője a Stylus Photo R1900. Az UltraChrome Hi-Gloss2 tinta tökéletes összhangban működik az Epson LUT technológiával és az Epson papírokkal a kiváló képminőség érdekében.”

Az Epson Stylus Photo R1900 legfontosabb jellemzői:

  • Időtálló fényképek nyomtatása különféle hordozókon A3+ méretig
  • Élénk színek és természetes bőrszín az új Epson UltraChrome Hi-Gloss2 festékeknek köszönhetően
  • Fejlett színfeldolgozás az Epson LUT technológiával a finom és élethű színek érdekében
  • Kompatibilis fényes, matt és művészpapírokkal, tekercs- és ívformátumban is
  • CD-re és DVD-re való nyomtatás
  • Az Epson Premium Glossy fotópapírra készített nyomatok tartóssága 80 év (Fényforrás: Fluoreszkáló fény; Fényerősség: 70,000 lux. Hőmérséklet: 24°C, Páratartalom: 60% RH)
  • Szegélynélküli nyomtatás akár 5760 x 1440dpi felbontással
  • Fényképek nyomtatása A3+ méretben 1440 x 720dpi felbontással (fotó üzemmódban) mindössze 106 másodperc alatt (A teszt során az ISO szabvány szerinti 11×14” (27,9×35,5 cm) méretű, kerékpárt ábrázoló képet nyomtattuk)
  • Költséghatékony nyomtatás a színenként cserélhető tintapatronokkal – csak az elhasznált színeket kell kicserélni
  • Továbbfejlesztett csatlakoztatási lehetőség a Dual Port USB 2.0 Hi-Speed csatlakozó segítségével
  • A nyomtatóhoz számos kifinomult szoftver jár, többek között a digitális fényképezőgépek RAW fájljainak gyors és könnyű nyomtatására alkalmas Camera RAW plugin a Creativity Suite programhoz
  • Az Epson Stylus Photo R1900 ajánlott végfelhasználói ára 159 000 Ft, januártól kapható