Sony Cyber-shot W110, W120, W130, W150 és W170

0

A Sony W-széria egyszerre öt új készülékkel gazdagodik, melyek fejlett és gyors képfeldolgozást, és nagy felbontást ígérnek, kis mérettel párosulva.

Sony Cyber-shot W110

Sony Cyber-shot DSC-W110

Sony Cyber-shot DSC-W110

Sony Cyber-shot DSC-W110

Az új jövevények legolcsóbbika 7,2 megapixeles maximális felbontásra képes. Carl Zeiss márkájú objektíve 4x zoomátfogású (32-128mm ekvivalens). A képfeldolgozást a Sony saját gyártású BIONZ feldolgozó rendszere végzi, amely egyszersmind arcfelismerő és „mosolykereső” funkciót is kínál. Utóbbinál csak abban az esetben indul az expozíció, ha a fotóalany mosolyog.

Az alig 23 mm vastag W110-es 2,5” képátlójú LCD kijelzőt kapott, 115 000 pixeles felbontással. A készülék érdekessége az 1080i felbontást adó HD-kimenet, melyhez ez opcionális kiegészítőt kell vásárolnunk.

A Cyber-shot W110-ben ISO100-3200 között állítható az érzékenység. Mozgókép felvételnél 640 x 480 pixeles MPEG1 kódolású videókat készíthetünk, 30 kocka/mp-es sebességgel.

A gép alaptartozéka egy InfoLithium akkumulátor és egy hálózati töltő. A Sony Cyber-shot W110 április végén kerül forgalomba, ezüst és fekete színekben.

Cyber-shot W120

Sony Cyber-shot DSC-W120

Sony Cyber-shot DSC-W120

Sony Cyber-shot DSC-W120

Sony Cyber-shot DSC-W120

Sony Cyber-shot DSC-W120

Szintén 7,2 megapixeles (valódi) felbontásra képes Super HAD CCD-t kapott a Cyber-shot W120 modell. Objektíve is a már említett 4x átfogású Carl-Zeis „lencse”. A legfőbb különbség a W110-hez képest az optikai stabilizátor (Super Steady Shot).

További jellemzőikben nagyjából megegyezik a két gép. Itt is feltűnik a BIONZ feldolgozó rendszer, valamint az arcfelismerés és a mosolykereső funkció. A kimenet akár 1080i felbontású (HD) is lehet. Az LCD kijelző 2,5” méretű és 115 000 pixeles, de a videofelvételi képességei sem térnek el a kisebb testvértől.

A Sony Cyber-shot W120 korábban, már februárban megjelenik és négy színváltozatban (ezüst, fekete, kék, rózsaszín) lesz kapható.

Cyber-shot W130

Sony Cyber-shot DSC-W130

Sony Cyber-shot DSC-W130

Sony Cyber-shot DSC-W130

Sony Cyber-shot DSC-W130

A Cyber-shot W130 egy újabb kis lépést tesz előre az eddig felsorolt modellekhez képest. Adott a 4x zoomátfogású Carl Zeiss optika, a BIONZ processzor, az arcfelismerés és mosolykeresés, valamint a 2,5” méretű LCD monitor, de nem kell lemondanunk a Super Steady Shot stabilizátorról és a HD kimenetről sem. Az előrelépés a készülék felbontása, amely maximálisan 8,1 megapixel lehet.

A Sony Cyber-shot W130ra február közepéig kell várnunk, amikor is fekete, ezüst és rózsaszín kivitelben lesz kapható.

Cyber-shot W150

Sony Cyber-shot DSC-W150

Sony Cyber-shot DSC-W150

Sony Cyber-shot DSC-W150

Sony Cyber-shot DSC-W150

Sony Cyber-shot DSC-W150

A következő lépcsőfok a W150 nevet kapta. Sőt, egyszerre két fokot is átlépünk, hiszen itt már 5x zoomátfogású objektívek kapunk, amely 30mm-es (ekvivalens) gyújtótávolságról indul. A másik lépés a 2,7” méretűre növelt, 230 000 pixeles Clear Photo LCD kijelző.

A W130 egyébként 8,1 megapixeles felbontást kínál, intelligens szituáció felismeréssel, mely automatikusan választja ki a szükséges témaprogramot. Úgyszintén megtaláljuk benne az arcfelismerés és mosolykeresés szolgáltatásokat, valamint a stabilizátort, és a HD kimenetet.

A Sony Cyber-shot W150-et ezüst, fekete, piros és arany színekben láthatjuk viszont a boltok polcain, tavasz közepétől.

Cyber-shot W170

Sony Cyber-shot DSC-W170

Sony Cyber-shot DSC-W170

Sony Cyber-shot DSC-W170

Sony Cyber-shot DSC-W170

Sony Cyber-shot DSC-W170

Az öt új W-modell legfejlettebb funkcióit a W170 tartogatja számunkra. 10,1 megapixeles tényleges felbontást és 5x zoomátfogású Carl Zeiss objektívet kínál, mely 28 mm-es (ekv.) nagylátószögtől indul. A gép ISO 80-3200 közötti érzékenységet és intelligens jelenetfelismerést tartogat számunkra. Kezelése az expozíciós beállítások terén többnyire automatikus, akár csak az előbb felsorolt modelleknél. Működését 11 témaprogram segítségével befolyásolhatjuk.

A videofelvétel a többiekhez hasonlatosan 640 x 480 pixelben és 30 kocka/mp-ben maximált. A képek és videók feldolgozásáért a Sony BIONZ processzora felel, amely arcfelismerés és mosolykeresés funkciókat is kínál.

A Cyber-shot W170, 2,7” képátlójú Clear Photo LCD kijelzőt kapott, melynek felbontása 230 000 pixel. A készülék alaptartozéka egy InfoLithium akkumulátor és egy hálózati töltő. Az adatok a 15 MB-os belső memóriában, vagy MemoryStick Duo és PRO Duo kártyákon tárolhatók. TV-re is kitehetjük a képek megjelenítését a hagyományos A/V és a HD (1080i) kimenetnek köszönhetően.

A W170 szintén április közepétől lesz kapható a W150-hez hasonló színekben.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

AZ ÖT LEGJOBB: KOMOLY JELLEMZŐK ÉS FANTASZTIKUS KÜLSŐ AZ ÚJ CYBER-SHOT W-SOROZATBAN

  • 5 modell a W-sorozatból: W170, W150, W130, W120, W110
  • Akár 10,1 valós megapixel felbontás (W170)
  • Carl Zeiss 28 mm-es nagylátószögű objektív 5-szörös optikai zoommal (W170)
  • Fejlettebb Arcfelismerést és Mosolykereső funkciót biztosító BIONZ processzor
  • Dinamikatartomány-optimalizáló ellenfényben történő felvételkészítéshez
  • Intelligens jelenetfelismerés (W170, W150)
  • A kézremegés hatását csökkentő ISO 3200-as rendkívül nagyfokú érzékenység
  • Super SteadyShot optikai képstabilizátor (kiv.: W110)
  • 2,7″-os Clear Photo LCD (W170)
  • PhotoTV HD-kijelzőkkel kompatibilis HD-kimenet

2008-ra öt új, stílusos fényképezőgéppel frissül a Sony közkedvelt Cyber-shot W-sorozata, melyek a fantasztikus HD-képminőséget egyszerű használattal párosítják.

A legmodernebb színekben kapható új készülékek tiszta vonalvezetése és divatos megjelenése kiemelkedik a tömegcikkek világából, és a 100%-ig alumíniumból készült házuk belsejében a legújabb Sony technológiák gondoskodnak az emlékek még ragyogóbb megörökítéséről.

A sorozat zászlóshajója a 10,1 megapixeles W170, melynek extra méretű és felbontású (2,7”-os és 230 ezer képpont felbontású), fényes Clear Photo LCD-kijelzője kültéri, napos időben történő használat esetén is kiemelkedő kontrasztot kínál. Ötszörös optikai zoommal ellátott, kiváló minőségű Carl Zeiss nagylátószögű objektívje a 28 mm-es nagylátószögének köszönhetően (35 mm-es megfelelő) tágabb perspektívájú tájfotók és csoportképek készítésére is alkalmas.

Kimondottan Cyber-shot újításként a W170 olyan intelligens jelenetfelismerő rendszerrel rendelkezik, amely számos fényképezési szituációban kiküszöböli a különböző jellemzők találomra történő beállítását. Emelt szintű üzemmódban két felvétel kerül rögzítésre – az egyik standard automatikus, a másik pedig optimalizált beállításokkal –, ami még nagyobb garanciát kínál jólsikerült felvételek készítésére. A W170 további lényeges jellemzői közé tartozik a Mosolykereső, az Arcfelismerés, valamint a rossz fényviszonyok között is tiszta képeket eredményező Super Steady Shot optikai képstabilizátor.

A 8,1 valós megapixel felbontású W150 ugyanolyan nagy és fényes, 2,7”-os Clear Photo LCD plus kijelzővel készül, mint a W170-es csúcsmodell. Ezenkívül 5-szörös zoomos Carl Zeiss nagylátószögű objektív, Mosolykereső, Arcfelismerés, Super Steady Shot képstabilizátor és Intelligens jelenetfelismerés jellemzi.

A W130 8,1 valós megapixel felbontással, Mosolykereséssel, Arcfelismeréssel, Super Steady Shot képstabilizátorral és 4-szeres optikai zoomos objektívvel rendelkezik, míg a hasonló W120 felbontása 7,2 valós megapixel.

Belépő szinten a W110 kínál szintén 7,2 valós megapixele felbontást, valamint 4-szeres optikai zoomot, Mosolykeresést és Arcfelismerést.

A Cyber-shot W-sorozat fő jellemzői

Valamennyi új modellben a Sony által kifejlesztett BIONZ képfeldolgozó biztosítja a fejlettebb arcfelismerést, amely most nemcsak gyorsabb követést, hanem távolabbi arcok felismerését is lehetővé teszi, továbbá képes automatikusan különbséget tenni a gyerekek és felnőttek között, valamint az expozíció, a bőrtónus, valamint a vörösszem-csökkentés beállításával nagyszerű portrékat eredményez.

A másik Sony újdonság, a Mosolykeresés, addig blokkolja a zár kioldását, amíg a fénykép alanya el nem mosolyogja magát. Így minden fotóról garantáltan boldog arcok tekintenek vissza. Az új Mosolyszint funkció révén pedig beállítható a kép elkészítéséhez szükséges küszöbérték – a finom mosolygástól egészen a széles vigyorig.

Ugyancsak a BIONZ processzor működteti a dinamikatartomány-optimalizálót, amely az expozíció és a kontraszt automatikus szabályzásával gondoskodik a természetes hatású képekről. Ez különösen erős ellenfényben készített felvételeknél hasznos, amikor a fényes és az árnyékos felületek részletei könnyen elveszhetnek.

A fényérzékenység maximális ISO-értéke minden modell esetében 3200, mellyel beltérben vagy gyenge megvilágítás mellett, vaku nélkül is alacsony zajszintű fotók készíthetők. Ezt egészíti ki a Super SteadyShot optikai képstabilizátor dupla elmosódásgátló megoldássá, amely kézből történő fotózás, különösen rossz fényviszonyok vagy nagyobb zoombeállítás esetén is tiszta képeket eredményez.

A szintén minden modellen megtalálható HD-kimenet segítségével az emlékek nagy méretben, BRAVIA televízión vagy más HD-képes kijelzőn is feleleveníthetők, melyeken a PhotoTV HD-kompatibilitásnak köszönhetően (opcionális adapter kábel csatlakoztatásával) hihetetlen Full HD képminőségben, rendkívüli részletességgel és valószerűséggel élvezhetők a felvételek.

Kiváló képminőségük és fejlett felvételkészítési funkcióik ellenére a W‑sorozat készülékei bámulatosan egyszerűen használhatók. A kezdő fotósok minden bizonnyal értékelni fogják a praktikus képernyős funkciókalauzt, valamint az Egyszerű üzemmódot, amely a képminőség feláldozása nélkül teszi egyszerűvé a legjobb beállítások elérését. Ezenkívül az összes modellen megtalálható az optikai képkereső, hogy a digitális váltás minél egyszerűbb lépés legyen a kompakt gépek új tulajdonosai számára.