Sony Cyber-shot S750 és S780

0

A most bejelentett új S-szériás Sony fényképezőgépek közötti legfontosabb különbség a felbontásuk. Míg a Cyber-shot S750 7,2 megapixelt, addig az S780 modell 8,1-et kínál.

Mindkét gép 35-105mm-es, ekvivalens gyújtótávolság tartományban dolgozik, azaz 3x-os optikai zoomátfogású. Érzékenységük ISO 100 és 1250 között állítható, de néhány fontosabb funkciót tekintve (fehéregyensúly, vakumódok) a gép végzi az expozíció automatikus beállítását. A felhasználó 8 témamóddal szólhat bele a készülékek működésébe.

Mind az S750, mint nagyobb felbontású társa rendelkezik arcfelismerő expozíciós- és fókuszmóddal, mely maximum 3 emberi arcot képes észlelni a képmezőben. A mozgókép rögzítés felbontását mindkét készüléknél 320 x 240 pixelben, sebességét 30 kocka/mp-ben maximálták. A felvétel MPEG1 formátumban kerülhet a 22 MB-os belső memóriába, vagy külön megvásárolt MemoryStick Duo/PRO Duo kártyákra.

LCD kijelzőjük 2,5” méretű, felbontása 153 000 képpont, az áramforrás pedig egy lítium-ion akkumulátor, melyhez a töltőt is megtaláljuk a csomagban.

A Sony Cyber-shot S750 és S780 február végétől és március közepétől kerül a boltokba.

Sony Cyber-shot DSC-S750

Sony Cyber-shot DSC-S750

Sony Cyber-shot DSC-S780

Sony Cyber-shot DSC-S780

SAJTÓKÖZLEMÉNY

KÉT ÚJ KESKENY MODELL A CYBER-SHOT S‑SOROZATÁBAN – ARCFELISMERŐ TECHNOLÓGIÁVAL

  • 8,1 / 7,2 valós megapixel (S780/S750)
  • Tisztább portrékat eredményező arcfelismerő technológia expozíció- és fókuszszabályzással
  • 2,5″-os, nagyméretű, széles nézőszögű LCD-képernyő
  • A kézremegés hatását csökkentő ISO 1250-es nagyfokú érzékenység
  • 3-szoros optikai zoomos objektív
  • Keskeny, új, könnyed megjelenés lítium-ion
  • akkumulátorral

A Cyber-shot készülékek S-sorozata két olyan új modellel egészül ki, amelyek a nagyszerű képek készítésén túl okos jellemzőket is kínálnak – kedvező áron.

Vonzó áruk kifejezetten a kezdő fotósok bátorítását célozza, akik az S780-as vagy S750-es modellel bámulatos képeket készíthetnek.

A sorozat csúcsát képező Cyber-shot S780 kiváló minőségű, 3-szoros optikai zoommal ellátott Sony objektívje és 8,1 megapixeles nagy felbontása részletgazdag, még A3-as méretű nagyítás esetén is fantasztikus képeket garantál, míg kedvezőbb árú párja, a Cyber-shot S750 felbontása 7,2 valós megapixel.

Az S-sorozatban újdonságként, mindkét készülék arcfelismerő technológiával rendelkezik. Ez az ügyes Sony találmány egy képen belül egyidőben akár három emberi arc fekismerésére is képes, s ehhez igazítva az expozíció, valamint a fókusz beállítását, tiszta, gyönyörű portrékat eredményez a családról, barátokról.

Ezenkívül ugyancsak elsőként kerül sor a Cyber-shot S-sorozatában az alkáli elemek helyett nagy kapacitású Sony lítium-ion akkumulátor alkalmazására, amely a korábbi modellekénél keskenyebb és könnyebb profilt tesz lehetővé. Ráadásul maga a keskeny vonalú akkumulátor is kevesebb helyet foglal el a zsebben vagy táskában, ami nagy előny a hosszabb, fotózással egybekötött távollétek során.

A Cyber-shot S780-nal és S750-nel gyenge megvilágítás mellett vagy felhős időben is vaku használata nélkül készíthetők elmosódásmentes felvételek. Ehhez csak ki kell választani a nagy érzékenységű ‘High Sensitivity’ üzemmódot a könnyen kezelhető üzemmódválasztó tárcsával, s az ISO 1250-es beállítás még mozgó téma esetén is lehetővé teszi a bemozdulás kockázatát csökkentő nagyobb zársebesség használatát.

Új, többpontos autofókusz-üzemmódjuk révén az új modellek akkor is garantáltan éles, pontosan fókuszált képeket készítenek, ha a tárgy mozog vagy nem a kép középpontjában helyezkedik el.

A felvételek és a készülék beállításai kényelmesen megtekinthetők a nagyméretű, 2,5”-os kijelzőn, ami nemcsak a képek komponálásához és a menük, beállítások kezeléséhez remek eszköz, hanem széles nézőszögének köszönhetően az emlékek közös felidézését is kellemes élménnyé teszi. Mivel a készülék egyetlen gombnyomásra lejátszás üzemmódba kapcsolható, a képek felvételkészítés közben is gyorsan és egyszerűen ellenőrizhetők. A kép fényerejét grafikus formában megjelenítő hisztogram üzemmód segítségével pontosabban állíthatók be az expozíciós értékek a kijelzőn, s így a lehető legjobb eredmény érhető el.

A digitális fényképezés újoncai minden bizonnyal értékelni fogják az olyan praktikus kijelzőfunkciókat, mint például a vaku, a makró és az önkioldó közvetlen beállítási lehetősége, de a képernyős kalauz a fotózni kívánt és az üzemmódválasztó tárcsával meghatározott téma számára legmegfelelőbb beállításkombinációt is megsúgja.

Kezdők számára mindkét készülék képes megadni az optimális képméretet annak függvényében, hogy milyen méretű papírra történik majd a nyomtatás, illetve mennyi hely áll rendelkezésre a memóriában.

Európában a Cyber-shot S750 és S780 2008. február végétől, illetve március közepétől kerül a boltokba.