Nikon Coolpix L16 és L18

0

Két új modellel frissítette belépőszintű, olcsó modellcsaládját a Nikon.

A Coolpix L16 és Coolpix L18 felbontásukban és LCD-jük méretében különböznek egymástól, más jelentős eltérés nincs közöttük.
Mindkét modellr 35-105 mm-nek megfelelő fókusztávolságú, 3×-os zoomátfogású objektívvel látták el. Az érzékenység maximuma ISO1600 lehet.

Nikon Coolpix L16

Nikon Coolpix L16

A Nikon Coolpix L16 és L18 főbb jellemzői:

  • CCD:
    • L16: 7 Mpixel, 1/2,5″
    • L18: 8 Mpixel, 1/2,5″
  • ISO64-1600 automatikus érzékenység
  • Objektív: 3x-os zoomátfogás, 35-105 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-4,7 fényerő, 15 cm makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • Műanyag burkolat
  • LCD:
    • L16: 2,5″ 230e pixel
    • L18: 3″ 230e pixel
  • automatikus élességállítás arcfelismeréssel, kézi élességállítás nincs
  • 21 MB belső memória, SD kártyahely
  • AA elem vagy akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációkat adatlapjaink tartalmazzák, melynek linkjei hírünk alatt található.

Nikon Coolpix L18

Nikon Coolpix L18

Sajtóközlemény:

Nikon COOLPIX L18/L16

Az egyszerű működés és a kiemelkedő teljesítmény ötvözete kiváló fényképeket eredményez

Tokió – A Nikon Corporation örömmel jelenti be a COOLPIX L16 és L18 kompakt digitális fényképezőgépeket, amelyek a kiváló minőséget könnyű használhatósággal ötvözik. A COOLPIX L18 és L16 egyszerűen készítenek szemet gyönyörködtető képeket; a két modell a Nikon innovatív EXPEED digitális képfeldolgozó koncepciójának testreszabott változatán alapul, és precíziós NIKKOR optikával rendelkezik.

A COOLPIX L18 és L16 funkciói az értelemszerű kezelőfelület jóvoltából hibamentesen működtethetők. A váz felső részén külön erre a célra kijelölt gombok segítségével könnyedén lehet váltani a Felvétel és Visszajátszás mód között. A nagyméretű, 7,62 cm-es (L18) és 7,11 cm-es (L16) LCD-monitoron megjelenő képek még szabadtéren is jól láthatók. Az egyensúlyra törekvő design része a biztos fogást nyújtó markolat, a sima formák és az éles vonalak.

A COOLPIX L18 és L16 teljes mértékben kihasználják 8,0 és 7,1 tényleges megapixeles képalkotási teljesítményüket az élethű színekben pompázó képek elkészítésénél, bőséges teret hagyva a képvágásoknak és nagyításoknak. A precíziós optikával rendelkező 3x Zoom-NIKKOR objektív tartománya 35–105 mm (35 mm-es formátumban kifejezve), így a közeli portréktól a csoportképekig minden helyzetben jól alkalmazható. Az ISO 1600 értékig kibővített érzékenység-tartomány segítséget nyújt a képek elmosódásának elkerüléséhez gyenge fényben végzett fotózáskor vagy gyorsan mozgó téma fényképezésekor.

A mindkét modellben megtalálható Egyszerű automatikus módban elegendő csak bekapcsolni a fényképezőgépeket, és nekilátni a fotózásnak; nem kell aggódni semmilyen beállítás miatt. Az Automatikus D-Lighting és a rázkódáscsökkentő automatikus expozíció funkciók kompenzálják az elégtelen megvilágítást és a fényképezőgép elmozdulását, így bárki egyszerűen készíthet nagyszerű képeket. A COOLPIX L18 ezüst, fekete, kék és vörös, míg a COOLPIX L16 ezüst és fekete színben kapható (a színek elérhetősége régiónként változó).

Megjegyzés: A műszaki adatok, a termék neve, a kialakítás, a mellékelt tartozékok és a piaci bevezetés ideje országonként és régiónként eltérhetnek.

A Nikon COOLPIX L18/L16 főbb jellemzői

Egyszerű automatikus mód és motívumprogram módok a gondtalan fényképezés szolgálatában
Az Egyszerű automatikus módban elegendő csak bekapcsolni a fényképezőgépet, és nekilátni a fotózásnak; nem kell aggódni a beállítások miatt. A 14, könnyen elérhető motívumprogram és a három videó mód garantálják, hogy a fényképezőgép beállításai maximálisan az adott helyzethez illeszkednek.

Rázkódáscsökkentő automatikus expozíció: könnyen elkészíthető, nagyszerű képek
Készítsen könnyedén jobb képeket a COOLPIX L18 és L16 fényképezőgépek új rázkódáscsökkentő automatikus expozíció funkciójának segítségével. A funkció érzékeli a fényképezőgép rázkódását vagy a téma mozgását, és automatikusan elkerüli a fényképek elmosódását rövidebb záridő és a nagyobb ISO érzékenységalkalmazásával.

A Nikon három egyedi képalkotási technológiája
A COOLPIX L18 és L16 három egyedi technológiával is rendelkezik, amelyek segítségével még a fényképezőgépben javíthat a felvételek minőségén. Az Arc-prioritásos AF* technológia automatikusan megkeresi a fotóalany arcát, és arra állítja be az élességet, így minden esetben éles, tiszta kép lesz az eredmény. A Beépített vörösszemhatás-korrekció funkció automatikusan kijavítja a vakus fényképezés során időnként előforduló, bosszantó vörösszem-hatást. A D-Lighting funkció pedig megmenti az alulexponált vagy túl erős ellenfényben készült képeket: automatikusan másolatot készít a felvételről, és azon a szükséges helyeken növeli a részletgazdagságot, de a megfelelően exponált területeket változatlanul hagyja.
*Az arcfelismerő funkció működése bizonyos felvételi körülmények között korlátozott lehet.

ISO 1600 funkció jobb képeket készít gyenge fényben
A COOLPIX L18 és L16 rendszere pontosan méri az elérhető fényt, és automatikusan kiválasztja az optimális fényérzékenység-beállítást az ISO 64-től ISO 1600 értékig bővített érzékenység-tartományban. Így nagyszerű képek készíthetők még gyenge fényben is, a gyorsan mozgó téma pedig kiváló élességgel fényképezhető.

A Nikon COOLPIX L18/L16 további jellemzői:

  • Kis tömeg, igazán kompakt méret
  • Arc nagyítása – kinagyítja a portréalany arcát a felvételek visszajátszásakor
  • Makrofotózásra is alkalmas, akár 15 cm-re lévő téma esetén is
  • A 4x digitális zoom bővíti a kompozíciós szabadságot
  • Az Időzóna funkció segítségével több helyszín pontos idejét beállíthatja
  • Belső memória: kb. 21 MB
  • USB-csatlakozás
  • PictBridge-támogatás