14 Mpixel élőképpel: Sony Alpha DSLR-A350

0

A Sony az A300 mellett egy másik, nagyobb felbontású modellel is frissítette belépőszintű családját. Az Alpha DSLR-A350 szinte teljes egészében megegyezik a szintén most bejelentett A300-zal, különbséget mindössze a 10 helyett 14 Mpixeles CCD képérzékelőben és a nagyobb felbontás miatt 3 kép/mp-ről 2,5 kép/mp-re csökkentett sorozat sebességben találunk.

A Sony Alpha DSLR-A350-ről részletesebben exkluzív cikkünkben számolunk be.

A Sony Alpha DSLR-A350 főbb jellemzői:

  • CCD: 14,2 Mpixel, APS-C méret
  • szenzor eltoláson alapuló stabilizálás
  • ISO100-3200 érzékenység
  • Sony A bajonett csatlakozó az objektíveknek
  • 9 pontos, fázis-különbség érzékelő autofókusz rendszer
  • pentatükrös TTL kereső (0,74×-es nagyítás, 95% lefedettség)
  • élőkép a hátsó LCD-n, valódi fázis-különbség érzékelésen alapuló autofókusszal
  • 2,5 kép/mp-es sorozat 6 RAW képig
  • LCD: 2,7″ 230e pixel
  • MemoryStick Pro Duo és CompactFlash I/II kártyahely
  • Li-ion akkumulátor 1% pontosságú kapacitás jelzéssel
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

Bámulatos gyorsaság: új α D-SLR 14,2 megapixellel és gyors autofókuszú élőképpel

  • Élőkép gyors autófokusszal
  • Rendkívül nagy, 14,2 valós megapixele felbontású, APS-C méretű CCD-érzékelő valósághű színvisszaadással
  • 2,7”-os kétirányban dönthető LCD különleges felvételi körülményekhez
  • Továbbfejleszett Super SteadyShot™ képstabilizáló minden α objektívvel, mely 2,5-3,5 fényérték kompenzációt biztosít
  • Akár ISO 3200-as, gyenge megvilágítás mellett is tisztább képet eredményező magas ISO értékű zajcsökkentés

Két új Sony készülékkel bővül az α digitális SLR-család, melyek gyors felvételkészítést biztosító, élőképes autofókuszt, valamint kiváló képminőséget ugyanakkor egyszerűen használható kreatív jellemzőket kínálnak.

Míg az α350 vadonatúj, 14,2 valós megapixel, APS-C méretű CCD-érzékelőjével teszi lehetővé a részletgazdag, valósághű képek készítését, míg az α300 közel azonos jellemzőkkel, és 10,2 megapixel felbontású érzékelővel rendelkezik.

A két új gép megérkezésével négytagúvá válik az α sorozat: a belépő szintű α200-tól a félprofi fotósoknak szánt α700-ig. A teljes α család ezenkívül több mint 24 kompatibilis objektívet, valamint vakurendszereket és egyéb kiegészítőket is tartalmaz.

Élőképes, nagy sebességű AF kreatív fotózáshoz
Az α350, illetve 300 az első olyan digitális SLR-fényképezőgép, amely élőképes gyors autofókusszal rendelkezik. Ez a vadonatúj, egyedi Sony technológia egyesíti az élőképet és a pontos TTL rendszer, valamint a digitális SLR-gépek felhasználói által nagyra tartott folyamatos felvételkészítés előnyeit. Az élőképes gyors AF technológia révén végre sikerült leküzdeni azokat a műszaki korlátokat, amelyek élő nézetű üzemmódban eddig lehetetlenné tették az ultragyors felvételkészítést, illetve képmegjelenítést.

Ezenkívül a vertikálisan és horizontálisan elhelyezett központi és a 9 AF-érzékelő élőképben és optikai képkereső segítségével történő felvétel esetén is gyorsabb és pontosabb AF-teljesítményt kínál.

A 2,7”-os LCD-képernyőnek köszönhetően bármilyen szintű felhasználó kényelmesebben és nagyobb szabadsággal komponálhatja meg képeiket. Felfelé legfeljebb 130, lefelé 40 fokos elforgathatóságának köszönhetően a képernyő nagy szabadságot biztosít a felvételkészítés során. Az expozíciókompenzáció és a fehéregyensúly beállítása az élőkép segítségével kényelmesen nyomon követhető, de rendelkezésre áll a világos optikai kereső is, amely alternatívaként használható az élőkép helyett.

Kiváló képalkotó minőség
Az α350-ben a Sony fejlett BIONZ motorjának legújabb verziója végzi a képfeldolgozást, optimalizálva a nagyfelbontású CCD-érzékelő rendkívüli teljesítményét.

Ugyancsak a BIONZ processzor működteti a dinamikatartomány-optimalizálót, amely árnyékos és fényes felületeken is részletes, kiegyensúlyozott expozíciót eredményez. Ellenfény-felismerő rendszerének köszönhetően most még a problematikus, fénnyel szemben rögzített jeleneteket is szépen örökíti meg.

Mivel a készülékek érzékenysége ISO 3200-ig fokozható, a felvételek gyenge megvilágítás mellett, vaku és állvány nélkül is sikeresen elkészíthetők. Nagy érzékenységű beállításoknál az úgynevezett High ISO zajcsökkentő üzemmód gondoskodik a képek minőségéről.

A váz belsejébe épített Super SteadyShot™ képstabilizáló még biztosabb rázkódásmentességet eredményez az α objektívvel, kézben tartva készített felvételek esetén. Ráadásul az új vezérlőalgoritmus – az α100 2,0-3,5-es értékével szemben – 2,5-3,5 FÉ közötti léptékűvé növeli a korrekciót.

Kényelmesebb felvételkészítés és visszajátszás
Az α350 és 300 egyaránt a kényelmesebb felvételkészítés és a kreatív opciók tágabb kínálatának szem előtt tartásával készült, hogy még kezdő, digitális SLR-fényképezőgéphez nem szokott fotósok számára is használható legyen.

Az élőképes üzemmódban rendelkezésre álló Intelligens telekonverter funkció azonnali, 1,4-2-szeres digitális zoommal növeli a kiválasztott α objektív hatékony fókusztartományát, a 14,2 megapixeles érzékelő rendkívül nagy felbontása pedig még bekapcsolt digitális zoom mellett is hibátlan, részletgazdag nagyítást tesz lehetővé.

Mindkét készülék használata egyszerű – az intuitív kijelző például a Funkció gomb megnyomására listába szedi a gyakran használt műveleteket.

Más α modellekhez hasonlóan pormentesítő rendszer és az érzékelőt védő bevonat semlegesíti az objektívcserék alkalmával behatoló por káros hatásait.

Szintén mindkét készülékre jellemző a kategóriavezető, akár 730* kép elkészítését biztosító akkumulátorkapacitás (Élőkép esetén max. 410 kép), melyet a nagy teljesítményű InfoLITHIUM™ akkumulátor (NP-FM500H) egyetlen feltöltéssel tesz lehetővé. A fennmaradó akkumulátorkapacitás százalékos formában látható a 2,7”-os LCD-kijelzőn így a töltési szint folyamatosan nyomonkövethető..
*a CIPA-szabvány alapján

Opcionális kiegészítőként az új, nagyteljesítményű HVL-F42AM vaku egyaránt tökéletesen alkalmazkodik a digitális fényképezés tapasztalt és kezdő rajongóinak elvárásaihoz. Az ADI-mérés és a vezeték nélküli távműködtetés mellett felkínálja többek között az automatikus fehéregyensúly-szabályzást, kijelzi a színhőmérséklet-információt, és visszaverődés-kezelő rendszere függőlegesen és balra 90, jobbra 180 fokos korrekciót tesz lehetővé.

Ugyancsak opcionális kiegészítőként kapható a készülékekhez a VG-B30AM függőleges markolat, amely mind portré-, mind tájképkészítés esetén kényelmes fogást biztosít. Ebben a markolatban két NP FM500H akkumulátor tárolható, melyek egyetlen feltöltéssel akár 1460* kép (Élőkép nézetben: 820) rögzítését teszik lehetővé.
*a CIPA-szabvány alapján

Ezenkívül mindkét modell – valamennyi új Sony α, Cyber-shot és Handycam készülékhez hasonlóan – együttműködik az új, ultrahordozható GPS-CS1KASP GPS-egységgel, amely akár egy egész hónap fényképtermésének pozícióadatait képes tárolni, s ezzel a térben is könnyen elhelyezhetővé teszi az emlékeket. A fotók ezután elláthatók pozíciócímkékkel és online térképes formában is megjeleníthetők, vagy egyfajta ‘nyomkövetésként’ kirajzolható velük az utazások útvonala.

Kereskedelmi forgalmazás
Az α350-es digitális SLR-fényképezőgép március elejétől, az alábbi szettekben kerül a boltokba:

  • α350 – váz
  • α350 DT18-70 mm-es F3,5-5,6-es objektívvel
  • α350 DT18-70 mm-es F3,5-5,6-es és DT55-200 F4-5,6-es objektívvel

Az α300-as digitális SLR-fényképezőgép április elejétől, az alábbi szettekben kerül a boltokba:

  • α300 – váz
  • α300 DT18-70 mm-es F3,5-5,6-es objektívvel
  • α300 DT18-70 mm-es F3,5-5,6-es és DT55-200 F4-5,6-es objektívvel

Az α350/300 fő jellemzői