Sony GPS-CS1KASP helyrögzítő

0

Elsősorban saját kompakt és DSLR fényképezőgépeihez, valamint HandyCam videokameráihoz ajánlja legújabb GPS vevőegységét a Sony, de a kis készülék szinte bármilyen (EXIF 2.21 szabványt támogató) képrögzítőhöz használható.

A rendkívül egyszerű GPS-egység 15 másodpercenként rögzíti aktuális helyzetünket a fotózás során, majd egy szoftver segítségével, utólag összeveti azokat a képek készítésének időpontjával. Ez alapján minden kép készítésének helyszíne megállapítható. A fotók és videók adatai on-line térképen is megjeleníthetők és megoszthatók.

A GPS-CS1KASP verzió szinte teljesen megegyezik elődjével a GPS-CS1KA -val. A legfőbb különbség a mellékelt szoftver és az újfajta felfogatási lehetőségek. Az előző verziókhoz egy karabinert és egy kis műanyag tasakot kaptunk, mellyel fotóstáskánkra függeszthettük a készüléket. Az új változat ezeken kívül egy tépőzáras karszíjat és egy további rögzítő gyűrűt tartalmaz. Utóbbival például kerékpárunk vázára, vagy kormányára csatlakoztatható a GPS egység. A korábban mellékelt Sony Picture Motion Browser v1.1 szoftvert a legfrissebb v3.0-ás verzió váltja fel.