Helyezzük virtuális széfbe fotóinkat

0

level.levA Swiss Picture Bank a világ első szolgáltatója, amely a fotók hosszútávú és biztonságos tárolását tűzte ki céljául. Minden feltöltött fotót titkosítanak és több svácji szerveren is elhelyeznek, hogy illetéktelenek kezébe ne kerülhessen, de a redundáns tárolás is megvalósuljon.

Az új szolgáltatás mögött a Picture Guarantee Foundation áll, amely több szerverközponttal kötött már megállapodást.
A Swiss Picture Bank saját, ingyenes szoftvert kínál ügyefeleinek. A Photobot Guardian program segítségével könnyedén lehet majd feltölteni a fotókat, melyek ettől fogva biztonságos helyre kerülnek.
„Manapság a pótolhatatlan emlékeinket már nem fénykép formájában tároljuk egy cipősdobozban, henm számítógépünkön egy fájlban, melyek másodpercek alatt elveszhetnek. Ezért kötöttünk együttműködési megállapodást a Swisscom szakembereivel, s hoztuk létre a Swiss Picture Bank-et. Felhasználóink online hozzáférést kapnak, melynek segítségével legfontosabb emlékképeik biztosítva lesznek mind hardverhiba, mind természeti csapás okozta fájlsérülés ellen.” – mondta James Graham, a Trebica Lab alkalmazottja, mely a Swiss Picture Bank anyavállalata.

A szolgáltatás igénybevételekor egy kép biztonságba helyezéséért csak egyszer kell fizetni, a legalacsonyabb kategóriában egy kép 30 évig történő tárolása 3 centbe kerül.