Földgömb fotópályázat 2008

0

A Földgömb szerkesztősége 2008-ban ismét meghirdeti fotópályázatát, melynek fődíja egy írországi utazás!
A fotókat kizárólag digitális formában várják, postán, vagy személyesen, a nevezési díj 1400 Ft.
Beadási határidő: 2008. április 21. 12 óra.

Sajtóközlemény:

A FÖLDGÖMB Fotópályázat 2008
Pályázati felhívás

Mottó: „Ésszel járom be a Földet…”

A földrajzi környezet megismeréséhez energia, ötlet és szerencse is kell. Ám ezek egy jó fotó készítésének alapfeltételei is. A Földgömb 2008-as fotópályázatára „ésszel készült”, gondolatébresztő, elemző képeket, képsorozatokat várunk különleges helyszínekről, helyzetekről!

I. Beadási határidő: 2008. április 21. (hétfő) 12 óra.

II. Beadás helye:
a. Postán a kiadó címére: Heiling Média Kft. 1046 Budapest, Kiss Ernő u. 3. 430-as iroda
b. Személyesen szintén a fenti címen: munkanapokon 9–16 óra között
c. A pályázat jeligés!

III. Beadás módja:
A pályaműveket tartalmazó adathordozó mellé kérjük, hogy a nevezési lapot egy külön, zárt borítékba helyezze el! A nevezési lapot tartalmazó borítékon és az adathordozón is csak a pályázat jeligéje legyen feltüntetve!!! A pályázó személyes adatai csak a lezárt nevezési lapon szerepeljenek!

IV. Nevezési díj:
A pályázaton való részvétel feltétele a nevezési díj befizetése, melynek összege 1400 Ft. Az összeg befizetését banki átutalással kell teljesíteni a kiadó számlájára: (Heiling Média Kft. Citibank 10800014-70000006-10036562). A közlemény rovatban fel kell tüntetni a pályázó jeligéjét! Amennyiben a pályázat jeligéjével jelölt átutalás nem érkezik meg a kiadó számlaszámára a beadási határidőig, a pályázó automatikusan kizárásra kerül a versenyből! A pályázati díjat a kiadó a verseny szervezésére fordítja, azt nem áll módjában a későbbiekben sem visszatéríteni. A díj befizetéséről a kiadó számlát küld.

V. A fotópályázat témája:
Pályázni lehet minden olyan fotóval, amely az alábbi témakörök valamelyikébe besorolható:
1. Ahol az ösvény véget ér… (expedíciók, kalandos vállalkozások különleges képei)
2. Érzékeny övezet (sérülékeny, bolygatott átalakított táj, átformált környezet)
3. Haladás (A helyváltoztatás eszközei, közlekedési élethelyzetek, a gép és utasa)

VI. A pályázók köre:
a. A pályázaton részt vehet minden 16. életévét betöltött természetes személy, függetlenül attól, hogy amatőr, vagy hivatásos fotográfus, fotóriporter.
b. Nem indulhatnak a pályázaton a zsűri tagjai, a Heiling Média Kft. vezetői, munkatársai, valamint a velük munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban álló személyek, valamint a velük a PTK 685.§ b) pontjában meghatározott közeli rokoni kapcsolatban álló személyek.

VII. Technikai feltételek:
a. Egy szerző kategóriánként max. 5 képet és két képsorozatot adhat be, de ugyanaz a sorozat vagy kép más kategóriában nem szerepelhet.
Egy képsor maximum 8 képből állhat. A képsorozatban szereplő képek egyike sem adható be egyedi képként, még más kategóriában sem.
b. A képek tartalmi részét megváltoztató manipulált fotó nem adható be, kizárólag a minimális technikai hibák javítására (karcok, digitális hibák javítása) van lehetőség. Természetesen a színhelyesség, kontraszt és fényerő beállítása engedélyezett.
c. A képek eredetiségéért a pályázó felel. Más alkotók szerzői jogait részben, vagy egészben sértő pályaművek a versenyből utólag is kizárásra kerülnek, díjazás esetén a díjak visszavonhatók és polgári peres eljárást vonhatnak maguk után.
d. A pályázatra kizárólag digitalizált formában adható be pályamű.
e. A beadásra kerülő képek legalább 5 Mpixel méretűek kell hogy legyenek.
f. Képek formátuma: RGB – TIF, EPS vagy JPG lehet.
g. A pályaműveket CD-n, vagy DVD-n kell 1 példányban beadni a pályázatra. Egy adathordozón csak egy szerző művei szerepelhetnek. Az adathordozóra csak a pályázó jeligéjét szabad ráírni!
h. A pályaművek elnevezése az alábbi minta szerint történjék: 1_KEPCIM.jpg, ahol az első karakter jelöli a téma besorolást, ezt követi a kép címe végül a file kiterjesztés. Sorozat esetén: 1_5_KEPCIM.jpg, az első karakter a téma besorolást, a második szám a sorozatban elfoglalt helyet jelöli, ezt követi a kép címe végül a file kiterjesztés.
i. Az adathordozó csomagolásán, valamint a lemezen kérjük a jeligét feltüntetni.
j. Papírképet, diát, negatívot nem fogadunk el! A pályázat lezárása után a CD-ket és DVD-ket nem küldjük vissza.
k. A pályázaton való részvétel feltétele a nevezési lap kitöltése és a pályázati anyaggal együtt történő beadása, valamint a nevezési díj befizetése. A pályázó a nevezési lap kitöltésével és aláírásával igazolja a pályázati kiírásban szereplő nevezési feltételek elfogadását.
Esetlegesen felmerülő problémák esetén a nevezési lappal megegyező tartalmú jelentkezési lapot is elfogadunk.
A zsűri automatikusan kizárja mindazokat a pályázókat, akik a fenti feltételeknek nem tesznek eleget.

VIII. A pályaművek felhasználása:
A beadott pályaműveket a pályázat kiírója – A Földgömb magazin kiadója – kizárólag a pályázattal kapcsolatosan jelenteti meg, melyhez a pályázó hozzájárulását adja. A pályaművek ettől eltérő publikálása a szerzővel előre egyeztetve, külön díjazás ellenében történik.

IX. Díjazás:
a. A díjak odaítéléséről öttagú zsűri dönt. A beadott pályaművek tekintetében a zsűrinek szabad döntési joga van, az elbírálás alapja elsősorban a kreativitás és a művészi kivitelezés.
b. A zsűri tagjai a lap főszerkesztője, valamint neves fotográfusok. A zsűri pontos összetételét májusi lapszámunkban tesszük közzé.
c. A zsűri kategóriánként egy-egy díjat oszt ki, de amennyiben nem érkezik be színvonalas alkotás a zsűrinek jogában áll visszatartania a díjakat. A három témakör győztesén kívül a zsűri egy fődíjat fog odaítélni megfelelő színvonalú pályamű esetén.
d. A fődíj egy 1 hetes írországi út az STA Travel-től. Az út magában foglalja a repülőjegyet, az ellátást és a helyi utazás költségeit.
e. Az eredményhirdetésre május végén kerül sor, melynek részleteiről minden résztvevőt írásban értesítünk.
f. A pályázat sikeres résztvevőinek A Földgömb szerkesztősége a későbbiekben is publikálási lehetőséget biztosít.

Nevezési lap A Földgömb honlapjáról tölthető le: www.afoldgomb.hu.