HP Photosmart PE1000 Express kioszk

0

A HP tegnap hivatalosan is bemutatta a néhány boltban már október óta tesztüzemben kipróbálható Photosmart Express és Photosmart Studio rendszereket. Az egyelőre csak elektronikai nagyáruházakban elérhető rendszer egy 10×15-ös képeket készítő kioszkból és egy egyéb fotó termékeket gyártó összetett rendszerből áll.

A Photosmart PE1000 Extress Station egy önálló fotókidolgozó rendszer 10×15-ös képek gyártására optimalizálva. A készülék érintésérzékeny képernyőjén néhány egyszerű lépésben megrendelhetők az üzletbe memóriakártyán, pendrive-on vagy CD/DVD lemezen bevitt fotók, amiket vagy a készülékkel egybeépített nyomtató, vagy pedig a pult mögött elhelyezett nyomtató készít el perceken belül. Az első képre kb. 25-30 mp-et kell várni, a további képek azonban már 5 mp-enkén követik egymást. A nyomtató egységgel egybeépített kioszkok alkalmasak a memóriakártyán behozott képek CD-re vagy DVD-re való archiválására, így nyaraláskor könnyen felszabadítható a betelt memóriakártya. (Nyugat Európában a rendszer már sok helyen működik.)

A Photosmart Studioval kiegészített rendszeren a memóriakártyáról nem csak 10×15-ös képek, hanem akár 60×90 cm-es poszterek is rendelhetők. Bizonyos áruházakban a további berendezésekkel kiegészített rendszer képes spirálfűzött naptárak, album füzetek és kemény fedeles albumok gyártására is.

A HP Photosmart Express szolgáltatásait először két éve, a nemzetközi bejelentéskor próbáltuk ki a PMA-n, az onnan hozott minták pedig megnyerték a 11 hónapos extrém színtartósság tesztünket.

A rendszer érdekessége, hogy a hagyományos vegyszeres kidolgozás helyett a HP a saját tintasugaras technológiáját építette a nyomtatókba. A Photosmart Express egy teljes papír szélességet lefedő nyomtatófejjel dolgozik, ami 6 színt (fekete, szürke, cián, magenta, sárga és világos magenta) kever, hogy a hagyományos módon kidolgozott fotókkal megegyező minőségű képet készítsen.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A HP Magyarországon is bemutatta a HP Retail Photo Solutions tecnológiát

Budapest, 2008. Március 20- A HP ma már nemcsak az otthoni nyomtatók élvonalbeli szállítójaként, hanem a kiskereskedelmi fotóelőhívó piac szereplőjeként is jól ismert a technológiai ágazatban. A vállalat a mai napon Magyarországon is bemutatta a professzionális kiskereskedelmi fénykép előhívó berendezését, a HP Retail Photo Solutions-t. A szolgáltatás először a Media Markt és Saturn áruházakban válik elérhetővé.

Az elmúlt néhány év alatt a képalkotás komoly fejlődésen ment keresztül. Az analóg technika helyét átvette a digitális képalkotás, mely gyorsabb, időtakarékosabb és költséghatékonyabb megoldásokat kínál, és amit a szabadsága és egyszerűsége miatt egyre többen választanak. Az ügyfelek egyre kreatívabbak, és a hagyományos 10×15 cm-es fotók már nem elégítik ki igényeiket. „Fontos, hogy megfeleljünk az új követelményeknek és a digitális nyomtatási szolgáltatások széles körével álljunk ügyfeleink rendelkezésére. A fotókioszkkal ellátott üzletekben az ügyfelek maguk nyomtathatják ki digitális adathordozóról fotóikat és akár kreatív megoldásokat is alkalmazhatnak a kivitelezésnél” – tájékoztat Dr. Czinege László, a HP Magyarország vezérigazgató-helyettese, a Képalkotási és Nyomtatási Divízió igazgatója.

A digitális előhívók egyértelmű előnyei közé sorolható továbbá, hogy az analóg technikához képest sokkal környezetbarátabb megoldások, hiszen a fotók kinyomtatásához semmilyen vegyszerre, kemikáliára nincsen szükség. A HP fotókioszk megoldása mindezek felett a fotó-és képalkotási iparág európai „Oscar-díját” is magáénak tudhatja, 2007-ben a legjobb fotókioszk címmel bekerült a TIPA (Technical Image Press Association) díjas termékek sorába.

A HP Photosmart PE1000 Express Station jelenleg az egyetlen Magyarországon működő tintasugaras technológiára épülő önkiszolgáló fotóelőhívó rendszer. Az expressz előhívó rendkívül egyszerűen használható kezelőfelületének köszönhetően a vásárló saját maga, eladói segítség nélkül „hivathatja elő” fotóit, melyeket azonnal, hihetetlenül rövid időn belül kézhez is vehet. Az első nyomat általában 25 másodpercen belül készül el, ezt követően 5-5 másodpercre van szükség a további képek nyomtatásához, ami összesen 700 nyomat/óra sebességet jelent. Ráadásul a tökéletes minőségű fotók színtartósságát a HP akár 200 évig is garantálja!

A HP Photosmart Studio a kreatív lehetőségek egész tárházát nyújtja a felhasználók számára. A vásárlók a hagyományos 10×15-ös mérettől egészen a 60×90 cm-es plakátig, a legkülönbözőbb méretekben nyomtathatják ki fotóikat. Továbbá a digitális technológiának köszönhetően számtalan kreatív funkció közül választhatnak, úgy mint egyedi fotós naptárak készítése, fotóalbumok, üdvözlő kártyák szerkesztése és nyomtatása.