Canon PIXMA iP100

0

A Canon egy új, mobil tintasugaras nyomtatót mutatott be PIXMA iP100 néven, melyet elsősorban kis helyigénye okán emelkedik ki a mezőnyből. Használhatjuk szűkös számítógép asztalunk sarkán, vagy notebook mellett hordozva, akár akkumulátoros üzemről is.

A PIXMA iP100 maximális felbontása 9600 x 2400 dpi. Egy pikoliteres cseppmérettel dolgozik, ami kategóriájában a legjobb és részletes fényképek nyomtatásánál is lágy átmeneteket biztosít. A fotók 10×15 – 20×25 cm méretben nyomtathatók, és használhatjuk a szegély nélküli printelési lehetőséget is. A mobil nyomtató kétféle fekete tintát használ, az összesen öt tintás rendszerben, melyek közül az egyik pigment alapú. A fényképek javításához beépített szoftvert is használhatunk (Auto Image Fix), amely képes automatikusan analizálni a fotótémát és ennek megfelelően javítani a képen.

Dokumentumok nyomtatásánál 20 oldal/perces sebességet ígér a gyártó, mely színes ábrákkal tarkított dokumentumok esetén 14 oldal/perc. A PIXMA iP100-ban PictBridge csatlakozást és beépített infra (IrDa) portot is találunk. Opcionálisan megvásárolható adapterrel Bluetooth kapcsolattal is használható.

A készülék mellé külön lesz megvásárolható a Canon LK-62 lítium-ion akkumulátora, 290 oldal/töltés kapacitással, de vehetünk hozzá szivargyújtóra csatlakoztatható tápegységet is. A normál hálózati táp része a nyomtató csomagjának, mely kb. 250 dolláros bevezető áron lesz kapható.