Modosteady: 2008 legkreatívabb állványa

0

Európa egyik legrangosabb, képalkotási technológiával foglalkozó díját nyerte el a Manfrotto Modosteady állványa, amely egy könnyű kézikamerákhoz és fényképezőgépekhez készült multifunkcionális stabilizátor, és háromlábú asztali állvány egyben. A hagyományostól eltérő kialakítású Modosteady válltámaszként is kitűnően funkcionál. A termék az idei TIPA díj, Legjobb Innovatív Design kategóriájában részesült elismerésben.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Modosteady a 2008as év legkreatívabb állványa

A Manfrotto megnyerte a TIPA díját a „Legjobb Innovatív Design 2008” kategóriában

”A ModoSteady egy multifunkcionális stabilizációs rendszer videokamerákhoz, amely rengeteg felhasználási lehetőséget nyújt és mindegyikben kitűnően használható” ez a hivatalos álláspontja a TIPA – Technical Image Press Association zsűrijének. Ezért 2008-ban a Modosteady kapta a „Legjobb Innovatív Design Európában” díjat.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy megkaphattuk ezt a neves díjat” – nyilatkozta Leonardo Giusto, a Manfrotto termékmenedzsere. „Elhatározásunk alapján a termékfejlesztés fogja alkotni a fejlődésünk fő motorját a jövőben, és ez az elismerés alátámasztja törekvésünket. Ez bizonyítja számunkra, hogy olyan cég vagyunk, amely teljesíti a fő célkitűzéseit, főleg, ha ilyen kritikus kérdésről van szó.”

A Manfrotto által gyártott termékek nemzetközileg megújulnak, hogy a designjuk egyszerre legyen vonzó a szemnek és praktikus a használatban. A Modosteady egy tökéletes példa erre – egy olyan multifunkcionális stabilizátor könnyű kamerákhoz, amely egyedülálló, innovatív designnal rendelkezik. Stabilizálja kamera által felvett képet azáltal, hogy kiküszüböli a vibrációkat. Így a mozgás közben felvett kép sem remeg be – nagyszerű eszköz, hogy otthon is tökéletes és élvezetesen visszanézhető videókat készítsünk. A Modosteady különlegessége, hogy „három az egyben” termék. A kamera stabilizációja mellett használhatjuk válltámaszként, ami kiküszöböli a szokásos kézremegésből fakadó problémákat, és harmadik funkciójában használhatjuk asztali tripodként is.

A Manfrotto tovább szeretné erősíteni termékei kreatív oldalát – szeretné hangsúlyozni a kreatív ötletek és a termékfejlesztés közötti fontos kapcsolatot. Ezért Milánóban meghirdette a „Wow kreativitás versenyt”. Egy versenyt, ahol fiatal, kreatív tervezők, építészek, mérnökök, álmodozók vesznek részt, akik imádják a fotográfiát. A verseny célja, hogy egy eredeti, innovatív fotó/videó támogató eszközt fejlesszenek ki. A nyertes projektet a Manfrotto meg is valósítja.