Canon Speedlite 430EX II

0

A Canon EOS-1000D-vel egy időben Speedlite 430EX II vakuját is bejelentette a japán gyártó, mely a néhány éve bejelentett 430EX ráncfelvarrt verziója. Az új villanó – mint nevéből kitűnik – továbbra is 43-as kulcsszámú (ISO100, 105mm), a beépített, lehajtható nagylátószögű panellel pedig 14mm-nek megfelelő képszöget is képes lefedni.

Újdonsága, hogy az újratöltés mintegy 20%-kal gyorsabb lett és emellett halkabb is. A vaku talpát egy új mechanizmusú, fém csatlakozóra cserélték, amely nagyobb stabilitást és könnyebb cserélhetőséget biztosít.

A Speedlite 430EX II tökéletesen együttműködik E-TTL és E-TTL II rendszerű Canon fényképezőgépeinkkel. Használhatjuk automata rendszervakuként, vagy manuális beállításokkal is, így például kézzel szabályozható a lefedettség (zoom) és a villantás erőssége. Újabb fényképezőgépek esetén a vaku a fehéregyensúly információt is figyelembe veszi és akár képenként képest azt optimalizálni. Szintén figyelembe veszi a gép érzékelőjének méretét is és ennek megfelelően állapítja meg a villantás szögét.

A Canon Speedlite 430EX II júliustól lesz kapható, előreláthatólag 280 euró körüli bevezető áron.