Casio Exilim EX-Z85, EX-Z250 és EX-Z300

0

A Casio új modellekkel frissítette Exilim sorozatát. Az új fényképezőgépek 9 és 10 Mpixel felbontásúak, optikájuk 3×-os illetve 4×-es zoomátfogású.

Casio Exilim EX-Z85

A Casio Exilim EX-Z85 napjaink modern funkcióival felvértezett 9 Mpixeles digitális fényképezőgép.
Objektívjének 3×-os zoomátfogása 38-114 mm-nek megfelelő gyújtótávolságot eredményez.
Képkészítés során használhatjuk a mosolyfelismerést is, amely akkor exponál, ha a képen mosolygó emberalakot fedez fel. Az élesség helyes beállítását arcfelismerő technológia segíti.
Állóképeken kívül széles formátumú (WVGA) 848×480 pixeles videókat is készíthetünk, mely a hatékony tömörítéséről ismert H.264 kodek segítségével kerül elmentésre a memóriába.
A felvételeket a 41 MB-os belső memóriába, vagy opcionálisan vásárolható SD/SDHC/MMC/MMCplus kártyára menthetjük, a komponálásra és a képek visszajátszására 2,6″-os LCD szolgál.

A Casio Exilim EX-Z85-öt 8 féle színben hozzák forgalomba.

A Casio Exilim EX-Z85 főbb jellemzői:

  • CCD: 9 Mpixel, 1/2,5″
  • ISO64-1600 érzékenység
  • Objektív: 3x-os zoomátfogás, 38-114 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,1-5,9 fényerő, 10 cm makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • Ultrakompakt felépítés
  • LCD: 2,6″ 115e pixel
  • 848×480 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) max. 10 percig
  • automatikus élességállítás arcfelismeréssel, kézi élességállítás
  • 41 MB belső memória, SD/SDHC/MMC/MMCplus kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (240 kép kapacitás)
  • USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Casio Exilim EX-Z250 és Z300

A Casio 9 és 10 Mpixel felbontású, 4×-es zoomátfogású fényképezőgépekkel is kiegészítette termékpalettáját.

Casio Exilim EX-Z250

Casio Exilim EX-Z300

A Casio Exilim EX-Z250 és EX-Z300 legfőbb eltérése a felbontásuk. Míg az EX-Z250 9 Mpixeles fotókat készít, az EX-Z300-zal 10 Mpixeles képek rögzíthetők. Ugyanígy eltérés tapasztalható a videófelvételek felbontásában is: az EX-Z250 a már megszokott WVGA (848×480) felbontást húzza meg felső határként, ezzel szemben az Exilim EX-Z300 akár HD felbontású, 1280×720 pixeles mozgóképeket is képes rögzíteni. Az automatikus élességállítást gyenge fényben megkönnyítő AF segédfényt csak az EX-Z300-as modellbe építették be.
Mindkét fényképezőgép nagylátószögű, 4×-es zoomátfogású objektívet kapott, amely 28-112 mm-nek megfelelő fókusztávolságot biztosít. Az optika fényereje minimális mértékben eltér a két gép között. Makró módban 5 illetve 10 cm-es közelpontot használhatunk.
Fotózáskor a berázás és bemozdulás elkerülése érdekében ISO3200 érzékenység is rendelkezésünkre áll, emellett CCD stabilizálás is csökkenti a berázás esélyeit. A képek komponálását 3″-os LCD-n végezhetjük.

Különleges szolgáltatások is rendelkezésre állnak a Casio Exilim Engine 3.0-nak köszönhetően, melyek között automatikus éjszakai mód, a derítés, a smink funkció és a mozgást bemutató multi-motion képkészítés. A szolgáltatásokról részletes leírás a sajtóközleményben olvasható.
A felvételeket ezen gépeknél is belső memóriába, vagy SD/SDHC/MMC/MMCplus kártyára menthetjük.

A Casio Exilim EX-Z250 főbb jellemzői:

  • CCD: 9 Mpixel, 1/2,5″
  • CCD stabilizálás
  • ISO64-3200 érzékenység
  • Objektív: 4x-es zoomátfogás, 28-112 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,6-5,9 fényerő, 5 cm makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • Ultrakompakt felépítés
  • LCD: 3″ 230e pixel
  • 848×480 pixeles videórögzítés (30 kép/mp) max. 10 percig
  • automatikus élességállítás arcfelismeréssel, kézi élességállítás
  • 38 MB belső memória, SD/SDHC/MMC/MMCplus kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (280 kép kapacitás)
  • USB2.0 csatlakozás

A Casio Exilim EX-Z300 főbb jellemzői:

  • CCD: 10 Mpixel, 1/2,3″
  • CCD stabilizálás
  • ISO64-3200 érzékenység
  • Objektív: 4x-es zoomátfogás, 28-112 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,6-5,8 fényerő, 15 cm makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • AF segédfény
  • Ultrakompakt felépítés
  • LCD: 3″ 230e pixel
  • 1280×720 pixeles HD videórögzítés (24 kép/mp) max. 10 percig
  • automatikus élességállítás arcfelismeréssel, kézi élességállítás
  • 38 MB belső memória, SD/SDHC/MMC/MMCplus kártyahely
  • Li-ion akkumulátor (300 kép kapacitás)
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

Sajtóközlemény:

A Casio három új EXILIM digitális fényképezőgépe
Az EX-Z300 és EX-Z250 új képalkotó egységgel emberek és éjszakai témák fotózásához, továbbá az EX-Z85, a stílusos, új 9.1 megapixeles kamera

Tokyo, 2008, augusztus 20 – A Casio Computer Co., Ltd., bemutatja az EXILIM digitális fényképezőgépek családjának három új tagját. A 10.1 effektív megapixeles EXILIM Zoom EX-Z300 és a 9.1 effektív megapixeles EXILIM Zoom EX-Z250 gyönyörű, nagy felbontású képekkel és nagyszerű funkcionalitással jellemezhető a Casio új, nagysebességű képalkotó egységének köszönhetően. A 9.1 effektív megapixeles EXILIM Zoom EX-Z85 kamera a Casio-tól természetes stílusos designnal és innovatív funkciókkal rendelkezik.

Az EX-Z300 és EX-Z250 a nagy felbontás és a nagysebességű képalkotás kombinációjával ideális eszköz emberek és éjszakai témák igazán jó minőségű megörökítéséhez.
A Casio új EXILIM Engine 3.0* képalkotó egysége a két kamerának gyönyörű képminőséget és alacsony képzajt biztosít. Mindkét nagyfelbontású modell kiemelkedően precíz és megbízható minőségben állítja elő digitális képeinket. Az új képalkotó egységnek köszönhetően a felvételkészítés sebessége és minősége nagy segítséget nyújt emberek, éjszakai témák, illetve minden más, korábban csak többéves fotós tapasztalattal megörökíthető “nehéz” témák fényképezéséhez. E kamerák automatikusan ismerik fel a különböző helyzeteket és korrigálják a beállításokat az adott viszonyoknak megfelelően. Például éjszakai fotózásnál a kézremegés okozta bemozdulás, illetve az alulexponálás lehet a fő probléma. Mivel ezt a kamera tudja, barátainkról bármilyen háttér előtt is tökéletes esti képeket készíthetünk. Az egyetlen dolgunk az exponálógomb megnyomása. A fényképezőgépek Makeup funkciójának dolga az arcokról készült képek tökéletesre csiszolása: a nagyteljesítményű képalkotó egység kisimítja a ráncokat és enyhíti az arcon feltűnő fény-árnyék kontrasztot. A fotós megválaszthatja a képalkotás során használt effektek hatásának erősségét (12 szint közül), majd a kijelzőn látható eredmény alapján készítheti el a felvételt. Végül a kamera kiemeli az emberi arc minden szépségét, különleges emlékkel ajándékozva meg a fényképészt és a modellt is.

* EXILIM Engine 3.0: új képalkotó egység, mely nagy műveleti sebességű CPU-val (központi vezérlőegység) rendelkezik. A z újabbnál újabb digitális fényképezőgépek folyamatosan hozzák a “gyönyörű képalkotás” és az “alapvető képrögzítés funkciók” új szintjeit. Az új modul gyorsan készíti el az összetettebb képeket is, ekkor is biztosítva a fantasztikus képek készítésének egyszerűségét.

EXILIM Zoom EX-Z85, 9.1 effektív megapixeles kamera egyedi designnal
Az EX-Z85 arcfelismerő funkciója legfeljebb tíz arcot tud memorizálni, illetve prioritás megadása után az így rögzített arcokra fénykép készítésekor automatikusan fókuszálni. Az automatikus exponálás funkció akkor készíti el a felvételt, amikor a fényképezőgép remegése a legkisebb. A Movie gomb segítségével azonnal indíthatjuk akár a szélesképernyős videofelvételünket. A fókuszkeret és a menü színe egyéni ízlés szerint választható – csakúgy, mint a kamera: ezüst, fekete, élénk rózsaszín, rózsaszín, kék, zöld, barna és narancssárga. E fényképezőgép jelenti a csúcsteljesítmény és a kompakt, stílusos megjelenés igazi ötvözetét.

Az új kamerák nagyszerű új funkcióiról részletes leírást a következő oldalakon találhat.

EXILIM Zoom EX-Z300 és EX-Z250 — Két csúcsminőségű digitális kamera kiemelkedő szolgáltatáskínálattal, mely akár portrék és éjszakai témák fotózását is lehetővé teszi

10.1 és 9.1 effektív megapixel
A két új kamera a 10.1 effektív megapixeles EX-Z300 és a 9.1 effektív megapixeles EX-Z250. A Casio eredeti képalkotó technológiájának köszönhetően a kamerák precíz, megbízható minőségben készítik el nagyfelbontású képeinket, a nagy érzékenységnél tapasztalható képzaj minimálisra csökkentése mellett. Így a Casio a nagyon nagy érzékenység használatát is lehetővé teszi, hiszen a képek még ekkor is gyönyörűek lesznek.

28mm-es széles látószög, 4X optikai zoom
Az optika 28mm-től 112mm-ig (35mm kisfilmes ekvivalens) terjedő tartományban működik. A fotós így élvezheti a széles látószög előnyeit (nagy tárgyak fotózása, sok ember fotózása kis szobában) és ugyanúgy készíthet telefotót a távoli témák közel hozásához.

Új funkciók, melyek a Casio EXILIM Engine 3.0 nagysebességű képalkotás technológiája alapján jöhettek létre:
Automatikus éjszakai mód: A fényképezőgép automatikusan észleli az éjszakai körülményeket, ahol normál esetben állvány nélkül nem lehetne bemozdulásmentes képeket készíteni. A fotós tiszta, fényes képet kap, melynek készítésekor a kézremegés kompenzálásra kerül.
Derítés: Amennyiben a hátulról jövő fény miatt témánk sötét lenne, a kamera észreveszi ezt, majd beállítja az egyensúlyt fény és árnyék között. A sötét területek eredeti tónusai visszaállításra kerülnek, így a téma és háttér is természetes megvilágítást kap.
Makeup funkció: A ráncok, illetve az arc árnyékos területeinek csökkentéséhez szükséges effektek erősségét 1 és 12 között választhatjuk, a várható eredményt a kijelzőn követve. Az EX-Z300 külön “Makeup” gombbal is rendelkezik, így biztosítva a funkció azonnali elérését.
Multi-motion funkció: Mintha a sorozatfelvételt használnánk, az EX-Z300 segítségével mozgó témáról több felvételt készíthetünk, majd kombinálhatjuk a képeket mindössze egy képben (a képméret mindenképpen 3 megapixel)

CCD-korrekciós képstabilizátor
A kamera mozgása a képalkotó egység mozgatásával kerül kompenzálásra. Természetesen mindkét kamera rendelkezik Anti Shake DSP funkcióval, mely a bemozdulás és a téma mozgásából adódó elmosódás ellen az érzékenység és a zársebesség növelésével védekezik.

Az EX-Z300 HD Movie funkciója HD (1280×720 pixel) videofelvételek készítéséhez
Az EX-Z300 HD videofelvétel funkcióval rendelkezik, mely gyönyörű felvételek készítését biztosítja 1280×720 képpontos felbontással, egy gombnyomásra. Ugyancsak elérhető a H.264 videofelvétel formátum, mely szintén magas minőségű felvételek készítését teszi lehetővé, csak erősen tömörített formában.

Nagyméretű (3.0 inch képátlójú), nagy felbontású (230,000 pixel) LCD kijelző
A kamerák hatalmas, 3.0 inch méretű LCD kijelzővel rendelkeznek. A nagy kontrasztarányú képmegjelenítés éles, fényes képeket biztosít, melyek bármely szögből nézhetők és a kijelző fényerejének köszönhetően még erős napfényben is jól láthatók.

EXILIM Zoom EX-Z85, a stílusos 9.1 effektív megapixeles digitális fényképezőgép

Kompakt 9.1 effektív megapixeles digitális kamera 3× optikai zoommal
Az új, 9,1 millió effektív pixeles nagyteljesítményű modell kompakt és stílusos kivitelben. Az EX-Z85 mérete 89.7mm szélesség, 51.7mm magasság és 19.0mm vastagság.

Még több szín
A klasszikus színek mellett választhatunk kifejezetten expresszív modellt is – mint például az élénk rózsaszínt (összesen nyolc szín között választhatunk: ezüst, fekete, élénk rózsaszín, rózsaszín, kék, zöld, barna és narancssárga)

Egyedi fókuszkeret és menü színtéma
Fókuszkeret: A kijelzőn a klasszikus szögletes fókuszkeret mellett megadhatunk speciális formákat – mint például szív, vagy pillangó. Amennyiben például sikeres fókuszálásnál tisztán a szív jelenik meg, sikertelen fókusz esetén egy kettétört szív látható. Így a fókuszálás ellenőrzése önmagában is élvezetes.
Menü színtémák: Hat szín (fekete, csokoládé, fahéj, rózsa, égkék és oliva) választható a menü képeinek megjelenítéséhez.

Automatikus exponálás mosoly felismerése, illetve elmosódás nélküli felvételkészítés esélye esetén
Az EX-Z85 az exponálógomb megnyomása nélkül automatikusan készít felvételt, amint a kamera, illetve a téma mozgása megáll. Így az elmosódott képek készítésének esélye minimálisra csökken. Ezzel az exponálógomb megnyomásakor óhatatlan kamera bemozdulás is kiküszöbölhető. A fényképezőgép ugyancsak automatikusan készít felvételt, amint mosolyt érzékel, illetve abban az esetben is, ha a modell arca kitölti a keretet – portréfotózás esetén.

Magas minőségű széleskijelzős videofelvételek H.264 videoformátumban
Az EX-Z85 H.264 videoformátumot használ, mely igen jó minőségű és kis helyigényű, erősen tömörített videók készítésének lehetőségét nyújtja. A Movie gomb megnyomásakor a kamera 16:9 képarányú videofelvételt indít.

Automatikus arcfelismerő funkció
Az arcfelismerő funkció legfeljebb 10 arc memorizálására képes, melyekre – felismerésük esetén a megadott prioritás szerint automatikusan fókuszál.

Easy Mode – egyszerűsített kezelőfelület kezdőknek
Az Easy Mode beállítási menüje mindössze három pontból áll: vaku, időzítő és képméret. Ezzel az igazán kezdők is azonnal elboldogulnak.

2.6 inch széleskijelzős LCD
A kamera jól látható 2.6 inch méretű kijelzővel rendelkezik. A beállítások a kijelző jobb oldalán, a “Control Panel”-en követhetők, illetve gyorsan és egyszerűen átállíthatók.