Sanyo stand: kiskacsa fürdik

0

A Sanyo egy elég szerény standdal képviseli magát a kölni Photokinán, pedig talán a legnagyobb OEM gyártónak számít a digitális fényképezőgép iparban, és a szenzor gyártók körében is elég előkelő a helyezése. Bemutatója főként két területet ölelt fel, a nagy sikerű Eneloop akkucsaládot, és az Xacti hibrid digitális videókamera-fényképezőgép szériát.

A kiállítótér jó részét az Eneloop akkumulátorok foglalták el. Az akkucsalád jó megoldás lehet a tölthető Ni-MH cellák legkomolyabb problémájára a nagy önkisülésre. A feltöltött akkuszett néhány nap tétlen várakozás után is sokat veszít kapacitásából. Az Eneloop akkuk hosszabb tárolás után is képesek leadni kapacitásuk jó részét. A standon találkozhattunk Eneloop kvízzel, amelynél az érintőképernyőn megjelenő kérdések helyes megválaszolása után a szóban forgó akkuszettel lehetünk gazdagabbak. Volt itt elektromos kisautók versenypályája két játékautóval. Az egyikben Eneloop a másikban hagyományos ceruza akkuval. Hogy ki lett a győztes, azt nem árulom el. Találja ki az olvasó!

A próbapult, néhány digitális képkerettel

Zsebméret?

A Sanyo birodalom másik felét főleg az Xacti digitális fényképezőgép/kamera modellek foglalták el. Nagyméretű makett hirdette itt a legújabb, Full HD videófelvételre képes VPC-HD1010 modellt. Néhány méterrel távolabb egy kis pulton a 9 megapixeles, 5x optikai zoomos VPC-CG9-et és a 8 megapixeles VPC-CA8-at vehették kézbe az érdeklődők. A CA8 és az E2 típusszámú modell érdekessége, hogy 1,5 méter mélységig vízálló. Ennek bizonyítására a Sanyo egy méretes akváriumot töltött meg vízzel, gumikacsákkal és VPC-E2 és CA8 kamerákkal. Néhányuk a víz alján tanyázott, némelyiket pedig kis úszógumikon bocsátották vízre. Szóval vízállók, de úszni még nem tudnak.

Vízállók…

…de úszni még nem tudnak