Diabétesz Ihlette – fotópályázat

0

Cukorbetegséggel kapcsolatos fotókat várnak a Diabétesz Ihlette című fotópályázatra.
Nevezni amatőr és hivatásos fotósoknak egyaránt lehet, a pályaműveket digitális formában vagy papírképként is be lehet nyújtani.

Beküldési határidő: 2008. október 30. 24.00 óra

Sajtóközlemény:

Diabétesz Ihlette

A Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége a nemzetközi Inspired by Diabetes kampány keretében fotópályázatot hirdet „Diabétesz Ihlette” címmel. A pályázat célja, hogy egyedi formában mutassa be a cukorbetegséget, továbbá felhívja a figyelmet a cukorbetegség felismerésének és megfelelő kezelésének fontosságára. A programra külön kategóriában amatőr fotósok és hivatásos fotóművészek, fotóriporterek egyaránt jelentkezhetnek.

Az Inspired by Diabetes kampány a Nemzetközi Diabétesz Társaság (International Diabetes Federation – IDF), a Nemzetközi Gyermek- és Felnőttkori Diabetes Társaság (International Society for Pediatric and Adolescent Diabetes – ISPAD) és az Eli Lilly and Company közös kezdeményezése. A kampány során világszerte arra bíztatják a cukorbetegeket, családtagjaikat, valamint a betegség kezelését segítő orvosokat, ápolókat, hogy a művészet erejét felhasználva mutassák be, milyen az élet cukorbetegen, egyúttal ráirányítsák a figyelmet a megfelelő megelőzés, kezelés fontosságára.

Cukorbetegen élni
A fotópályázatra minden olyan alkotást várnak a szervezők, amelyet a „Diabétesz Ihletett”, így formai és tematikai megkötés nélkül a résztvevők kreativitására és egyedi látásmódjára bízzák, hogyan mutatják be, milyen cukorbetegséggel élni.

A pályázatról
A pályázat két kategóriában zajlik: amatőr fotósok illetve hivatásos fotóművészek, fotóriporterek alkotásai. Kérjük, a pályázatban jelölje meg, melyik kategóriában kíván indulni. A szervező fenntartják a jogot magának, hogy az egyértelműen hivatásos fotósoktól érkező pályázatokat a megjelölt kategóriától függetlenül a hivatásos fotóművészek, fotóriporterek kategóriába sorolja.

Pályázni digitálisan készített fotókkal és papírképekkel egyaránt lehet.
A pályaműveket a VM.komm Kommunikációs Tanácsadó Irodába, a 1136 Budapest, Pannónia u. 4. címre várjuk, a borítékra írják rá „Diabétesz Ihlette”.
Amennyiben elektronikus úton kívánják eljuttatni, kérjük, küldjék a diabetes@vmkomm.hu e-mail címre.
A pályázattal kapcsolatos további információk hozzáférhetők a (06 1) 270 2822-es és a (06 1) 350 6951-es telefonszámon, vagy a diabetes@vmkomm.hu e-mail címen.

A pályázatok elküldésének határideje 2008. október 30. 24.00 óra. A nevezési határidő után postára adott vagy e-mailen küldött nevezések érvénytelenek.

A nyeremények
A pályázatok elbírálására várhatóan 2008. november 6-ig kerül sor, a győzteseket november 15-én, a Cukorbetegség Világnapjának budapesti rendezvényén hirdetjük ki, egyúttal a 10 legjobb alkotásból kiállítást szervezünk.

Az eredményről 2008. november 30-ig minden pályázót értesítünk. A pályamunkák elbírálásáról civil zsűri gondoskodik, amelynek tagjai a szakma jeles képviselőiből, a MACOSZ képviselőjéből, illetve az általuk felkért szakemberekből állnak. A pályázatra benyújtott, kategóriánkénti legjobb három mű alkotóját díjazzuk.
Az 1. helyezett 100 000 forint díjazásban részesül.
A 2. és a 3. helyezett egy-egy 40 000 forint értékű digitális fényképezőgépet illetve fotóeszköz vásárlási utalványt kap jutalmul.
A döntőbe került pályaműveket ünnepélyes díjkiosztó keretében mutatjuk be, amelynek pontos időpontjáról és a kiállítás helyéről később tájékoztatja a szervező a résztvevőket.