Camera obscura – kortárs sötét szobák

0

A Mai Manó Házban október 20. és január 4. között tekinthető meg a Reneszánsz Év 2008 keretében szervezett fotókiállítás. A tárlaton Telek Balázs által válogatott felvételek tekinthetők meg.

Sajtóközlemény:

Camera obscura – kortárs sötét szobák
(Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház, I. emelet)

A Reneszánsz Év – 2008 keretében, a Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház) szervezésében egyedülállóan sok rendezvény témája lett a camera obscura. Az e téma köré csoportosuló programokra azonban a „Camera obscura fotópályázat” és annak várva várt eredménye, a Magyar Fotográfusok Házában bemutatásra kerülő, neves szakemberek által zsűrizett és a kurátor, Telek Balázs által válogatott kiállítási anyag teszi fel a koronát.

A 2008. október 20-án nyíló és 2009. január 4-ig látogatható „Camera obscura – kortárs sötét szobák” címet viselő kiállítás igazi kuriózum, hiszen maga a téma, a képeket létrehozó eszközök, eljárások, mind-mind különleges képalkotói hozzáállást, felkészültséget igényelnek. A bemutatásra kerülő képek mindegyike, a technika adottságaiból kifolyólag, csak jól átgondolt alkotói folyamatok végeredményeként születhettek meg, amelyek az alkotói attitűdök különbözőségéből adódóan, egy rendkívül összetett, sokszínű tárlatot garantálnak.

A kiállítás-megnyitó és az eredményhirdetés időpontja:
2008. október 20. 18.00

A Nagymező utcában, illetve a Millenáris-Jövő Háza területén felállított camera obscura szerkezeteket továbbra is mindenkinek alkalma nyílik kipróbálni.

Nyitva tartás:
Szerdánként bejelentkezés alapján
(+36 1 473 2666, maimano@maimano.hu)
Szombat, vasárnap: 11.00-16.00