Canon XH G1S és XH A1S HD kamerák

0

Új professzionális HD felbontású kamerákat jelentett be a Canon.

A Canon XH G1S és XH A1S kamerák az XH G1 és XH A1 tulajdonosainak visszajelzéseit felhasználva fejlesztették.
Az 1/3″ típusú CCD-vel szerelt gépek 20×-os zoomátfogású 32,5-650 mm-nek megfelelő fókusztávolságú, f/1,6-3,5 fényerejű objektívet kaptak, mely természetesen stabilizált.
A két modell jobbára csak külső csatlakozóiban tér el egymástól (XH G1S rendelkezik HD, TimeCode és Genlock csatlakozókkal is).

Canon XH A1S

Canon XH A1S

Canon XH A1S

Canon XH A1S

Canon XH G1S

Canon XH G1S

Canon XH G1S

Canon XH G1S

Sajtóközlemény:

Felhasználói visszajelzések alapján fejlesztett új Canon XH G1S és XH A1S HD kamerák

Amstelveen, Hollandia, 2008. november 7.: A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bejelentette az új Canon XH G1S és XH A1S HD kézi, professzionális minőségű HDV1080i (High Definition Video – nagy felbontású videó) kamerákat, amelyek az XH G1 és XH A1 típusok nagy sikerére építenek.

Az előző modellekhez képest a kényelmesebb kezelés érdekében a Canon újratervezte az objektívet, javított a hangminőségen és bővítette a kreatív filmezési funkciók körét. Az XH G1S és az XH A1S kamerákat az XH sorozat felhasználóinak visszajelzése alapján fejlesztették és finomították, így a készülékek minden eddiginél kiválóbban alkalmazkodnak a különféle felvételi körülményekhez.

„Az XH G1S és az XH A1S magasabb szintre emeli az olcsó HDV filmezést. A Canon, az XH sorozat felhasználóinak visszajelzései alapján szélesebb körű, személyre szabható funkciókat és rugalmas felvételi lehetőségeket alakított ki a kis költségvetésű filmet készítők és eseményeket filmezők részére egyaránt” – mondta Karel Poortman, a Canon Europa N.V. európai professzionális videó szakértője.

Az új XH G1S és XH A1S kamerák legfontosabb jellemzői:

  • Professzionális, minőségi 1080i HD felvétel kiválasztható képfrekvenciával (50i / 25F)
    • Nagy felbontású, 1/3” méretű, 1,67 megapixeles, 3CCD-s érzékelő rendszer.
    • DIGIC DV II a gyors HD képfeldolgozás érdekében.
  • Új tervezésű, 20x HD videó objektív; a fókusztávolság, a zoom és a rekesz gyűrű három ujjal egyszerre állítható.
  • A bővített audio lehetőségek:
    • Független hangcsúcs határolók kézi módban
    • A beépített és az XLR mikrofon egyszerre használható
    • Független XLR érzékenység beállítás
  • Bővített egyéni képbeállítási lehetőségek, valamint Cine Gamma vezérlés
  • A mechanikai formatervezés még robusztusabb és még egyszerűbb kezelést biztosít.
  • NTSC felvételi módok (60i / 24F / 30F) állnak rendelkezésre a külön vásárolható kiegészítéssel.
  • Stúdió csatlakozási lehetőségek (csak az XH G1S esetében)
    • HD-SDI kimenet tömörítetlen Full HD (1920×1080) videóhoz, 4:2:2 szín mintavételezéssel és beépített audio csatlakozással,
    • Gen lock bemenet és Time code be/kimenet többkamerás stúdiófelvételhez.
  • Canon CPS videó szerviz támogatás: a felhasználónak regisztrálnia kell magát a CPN weboldalon (www.canon-europe.com/cpn)

Új tervezésű objektív
A Canon a kényelmesebb és hatékonyabb használat érdekében újratervezte a HD 20x optikai zoom 4,5-90 mm (32,5 – 650 mm 35 mm-nek megfelelő) L objektívet. Az objektív tartalmazza a Super Range Optical Image Stabilizer (OIS) képstabilizátort, amely a kézben tartott kamerával készített felvételeknél segít a megbízhatóan stabil kép elérésében. Az L-sorozatú objektívek a legmagasabb követelményeknek megfelelően készülnek, amelynek alapja a Canon – a világ vezető, televíziós stúdió-objektív gyártójának – hatalmas tapasztalata. A fluorit objektív elemek és a kis szórású (UD) üveg garantálja a tiszta képet, és segít a kromatikus eltérések elkerülésében. Két semleges (ND) szűrő teszi lehetővé a legfényesebb környezetben is a rekesz teljes kinyitását. A többszörös bevonat szinte kizárja a szellemképet és a fényvisszaverődést.

A három különálló gyűrűvel (a független fókusz, a zoom és az írisz-vezérlés egyszerre) az objektív könnyebben kezelhető és egyéni igények szerint alakítható: a fókusz korlát és az írisz korlát egyaránt bekapcsolható. Rendelkezésre áll négy, előre programozott fókusz sebesség, amelyek a Focus Preset gombbal aktiválhatóak, valamint a további három előre programozott zoom sebességgel egyénileg beállíthatjuk a zoom billentyűt is.

Bővített audio funkciók
Az új XH G1S és XH A1S készülékeken két XLR audio bemenet található. Az egyes csatornák XLR érzékenysége a külön kézi hangcsúcs korlátozók segítségével függetlenül vezérelhető. Az egyes csatornákon lehetőség nyílik az automatikus és kézi szintek önálló vezérlésére is. A mellékelt elülső sztereó mikrofon monó forrásként használható, amennyiben az egyik XLR csatornába rögzít.

Teljes testreszabhatóság és kézben tartható képminőség
A fejlett képbeállítási funkciók köre is bővült:

  • Szélesebb fehér-egyensúly beállítás (2000 K – 15000 K).
  • Szelektív RGB zajcsökkentési lehetőségek.
  • Auto Gain Control (AGC, automatikus erősítésszabályzás) korlátozás, megnövelt érzékenység szintekkel és finomhangolással.
  • Az automatikus expozíció (AE) gomb használható kézi módban is.
  • Rekesz korlátozási funkció (nem engedi az f/9,5-nél szűkebb rekesz beállítását, ezzel segíti a fényelhajlás elkerülését).
  • 23 egyénileg programozható beállítás, 21 saját funkció, 22 saját megjelenítési lehetőség.

Intuitív formatervezés a helyszíni munkákhoz
A helyszíneken dolgozó operatőrök számára az XH G1S és XH A1S mechanikai tervezése is javult. A véletlenszerű működtetés elkerülésének érdekében megváltozott a külső gombok kezelése és elrendezése. További finomítások az új fogantyúszíj, a statív csavarmenet adapter, az új keresőkupak, valamint strapabíróbb csatlakozók (köztük 6-érintkezős Firewire csatlakozó).

A más XL és XH sorozatú kamkorderekkel is megosztható (XL H1S, XL H1A, XH G1 és XH A1) SD/MMC memóriakártyákkal a felvételi beállítások egyszerűen megismételhetők, és egyéni programozások is tárolhatók. A kamerán belül a legfeljebb kilenc programozott beállítás mellett 4 GB vagy nagyobb MMC és SDHC kártya is használható.

XH G1S a stúdiómunkákhoz
A teljes körű rugalmasság érdekében az XH G1S további professzionális csatlakozási lehetőségeket kínál. A HD-SDI kimeneti csatlakozó tömörítetlen Full HD adatot továbbít 1920×1080 felbontással, 4:2:2 színtérrel. A hang és az időkód benne van az SDI jelben. Gen lock bemenet és Time code bemenet/kimenet lehetővé teszi, hogy többkamerás felvételkor az XH G1S más hordozható kamerákkal együtt is használható legyen fő vagy mellék kameraként.

Canon CPS videó (A CPS szolgáltatás nem minden régióban érhető el.)
Az XH G1S vagy XH A1S kamerát megvásárló operatőrök a Canon Europe CPS videoszervíz előnyeit is élvezhetik.

A CPS videó tagsági program:

  • Elsőbbségi javítások – hat napos határidővel.
  • Ingyenesen bérelhető készülék a hat napnál tovább tartó javítások idejére (rendelkezésre állástól függően.).
  • E-mail és telefonos támogatás kijelölt képviselőtől.

A Canon professzionális HD kínálatának teljes választéka és további információk elérhetők a Canon Professional Network (CPN) weboldalon: www.canon-europe.com/cpn

Néhány XH G1S és XH A1S javított funkció