LG KC910 (Renoir) mobiltelefon

0

Az LG Electronics Magyarországon is bemutatta az LG Renoir-t (KC910), a világ első érintőképernyős, 8 megpixeles kamerával szerelt mobiltelefonját. Az alig 14 mm vastag készüléket Schneider-Kreuznach objektívvel és xenon vakuval is ellátták. Érzékenysége egészen ISO1600 értékig emelhető és megtaláljuk benne a kompakt digitális fényképezőgépek jelenleg is divatos szolgáltatásait, mint az arcfelismerést, stabilizátort, vagy az automata és kézi élességállítást.

A mobiltelefon várhatóan decemberben kerül a hazai boltokba, bruttó 130 000 forintos fogyasztói áron.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az LG első 8 megapixeles, teljes érintőképernyős, multimédiás telefonja

Budapest, 2008. november 6. – Az LG Electronics ma Budapesten mutatta be LG Renoir névre keresztelt multimédiás telefonját, amely decembertől érhető el a magyar fogyasztók számára. Az LG Renoir a világ egyik első teljes érintőképernyős, 8 megapixeles kamerával ellátott multimédiás telefonja. A készülék a legfejlettebb kameratechnológiát és a legújabb multimédiajellemzőket ötvözi, mindezt 3 inches teljes érintőképernyős kezelőfelületet tartalmazó extra vékony (13,95 mm) házban.

A LG KC910 – azaz a Renoir – nevét, az ünnepelt impresszionista festő után kapta, aki az élénk színek és fények változatos használatáról vált híressé. Ez jellemzi leginkább az LG új készülékének személyiségét is, amely 8 megapixeles kamerájával és teljes érintőképernyős felületével eddig ismeretlen, egyedi élményt nyújt használóinak. Az LG Renoir tökéletes lehetőséget kínál az élénk színek, a pompázó fények és a boldog pillanatok megörökítésére, csakúgy, ahogy névadója tette azt festményein.

„Az LG egyik húzó üzletága, a mobil üzletág évről évre növekvő tendenciát mutat, az eladott telefonok mennyiségét és összegét tekintve egyaránt. Becsléseink szerint az LG mobiltelefonok eladási értékét tekintve, vállalatunk Magyarországon a negyedik helyet foglalja el a piacon. Ez az eredmény az elegáns formatervezésű és innovatív mobiltelefonjainak köszönhető. Ilyen a most bemutatott LG Renoir is, amely kategóriájában – a teljes érintőképernyős, 8 megapixeles multimédiás készülékek között – első az LG kínálatában” – mondta el Kárpáti Zoltán, az LG mobiltelefonok magyarországi értékesítési vezetője.

Az LG Renoir joggal nevezhető a világszerte népszerű LG Viewty utódjának, az LG tervezői azonban jóval túlléptek a továbbfejlesztés fogalmán. Az LG Renoir több egy egyszerű telefonnál; fejlett technológiája, szemet gyönyörködtető formatervezése, és felhasználóbarát funkciói révén ugyanis valódi, egyedi élményt nyújt minden használójának.

Az LG Renoir egyik legfőbb jellegzetessége a 8 megapixeles kamera Schneider-Kreuznach optikával. A tökéletes képek készítését a xenon vaku segíti, amely ISO1600-ig teljes tartományban használható. A képstabilizátornak, auto-, és manuális fókusznak, arc- és mosolyfelismerő funkciónak, valamint a pislogást kiküszöbölő technológiának köszönhetően a számunkra fontos pillanatok a legkiválóbb minőségben örökíthetők meg. A készülék számos olyan kreatív fotómóddal is rendelkezik – mint például a ’szépség-’ vagy a ’művészi felvétel’ – amelyeket eddig csak a fényképezőgépekben használhattunk. A „Touch Shot” funkció pedig a kijelző felületének érintésével kínál igazán egyszerű lehetőséget a felvételek elkészítésére. Mindezen funkciói és jellemzői révén a Renoir képes felvenni a versenyt bármely digitális fényképezőgéppel, és lehetőséget biztosít a kreativitás és a művészi hajlamok teljes kibontakoztatására.

Mindezek mellett a 3.0 inches WQVGA teljes érintőképernyős LCD kijelző tökéletesen közvetíti az LG KC910-es multimédiás élményeit, valamint az LG Renoir az első Dolby Mobile telefon, amely kristálytiszta hangzást biztosít, kellemes telített hangokkal és erős basszussal. A készülék video funkciói éppoly fejlettek, mint az audio tulajdonságok, hiszen képrögzítési sebessége 5fps-től 120fps-ig terjed. A telefon DivX és Xvid filmek lejátszására is alkalmas, mikrofonja a zavaró háttérzajok kiszűrésével tisztább hangot rögzít, így lehetővé teszi a nagyszerű hangzású, zajmentes felvételek készítését.

Az LG Renoir-t az A-GPS navigáció, a legmodernebb 7,2 Mbps sebességű HSDPA adatátvitel és Wi-Fi hozzáférés teszi még tökéletesebbé és egyedivé. A beépített GPS vevőnek köszönhetően fotóinkat geo-tagelhetjük is bármely online interaktív térképen.

A készülék 2008. decemberétől kapható Magyarországon, 130 ezer forintos bruttó ajánlott fogyasztói áron.

LG Electronics

Az LG Electronics, Inc. a szórakoztatóelektronikai, háztartáselektronikai és mobilkommunikációs termékek vezető szállítója és technológiai megújítója világszerte. A vállalat több mint 82 000 alkalmazottat foglalkoztat a világ 114 különböző pontján. Az LG Electronics négy üzleti részlegét beleszámítva – mobilkommunikációs, háztartáselektronikai, digitális kijelzők, digitális média – 2007-ben összesen 44 milliárd dolláros bevételt ért el. Az LG a világ vezető mobiltelefon, laposképernyős tévé, légkondicionáló készülék, elöltöltős mosógép, optikai tároló, DVD lejátszó és házimozi rendszer gyártója.

LG Electronics Mobile Communications Company

Az LG Electronics Mobile Communications Company egy a vezető mobiltelefon gyártók közül. A csúcstechnológia és az innovatív formatervezés ötvözésével az LG arra törekszik, hogy világszerte minőségi mobilkörnyezetet teremtsen vásárlói számára. Folyamatosan fejlesztett vezeték nélküli megoldásainak széles skálájával az LG dinamikusan növeli jelenlétét és részesedését a globális mobilkommunikációs piacon. További információ: www.lg.hu.