Vedd észre a változást!

0

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség digitális fotópályázatot hirdetett az Uniós támogatásokból épült beruházások bemutatására, melynek nevezési határideje hamarosan lejár.
Beküldési határidő: 2008. november 23.

Sajtóközlemény:

Vedd észre a változást!

Pályázati kiírás
Magyarország nagy utat járt be az elmúlt években. Uniós forrásból több mint 2000 település fejlődött, gyarapodott. Soprontól Záhonyig, Esztergomtól Makóig beruházások, fejlesztések, megújult iskolák és rendelők, fejlődő vállalkozások, modernizált utak mutatják a változást. A szemünk láttára születik egy új Magyarország.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) fotópályázatának célja, hogy a településeken és városokban megvalósuló beruházások, fejlesztések és építkezések bemutatásával képet adjon arról, hol tart ma Magyarország, mennyit fejlődött, változott az elmúlt években.

Ezért arra kérünk: mutatkozz be és mutasd be Magyarországot tehetséged, ízlésed, mesterségbeli tudásod szerint!
Képeddel értsd meg és értelmezd mások számára, amit magad körül látsz! Mondd el, mi tetszik, mit tartasz szépnek, újnak, mire „rezonálsz”. Küldd be képedet, fotósorozatodat vagy tanulmányodat a most készülő vagy már álló épületekről, beruházásokról – mi pedig kiválasztjuk és a weben bemutatjuk a legjobbakat, a nyertes fotókat pedig a budapesti záróeseményen kiállítjuk!
A legjobb képek beküldőit értékes nyereményekkel jutalmazzuk! A díjak listája megtekinthető a Nyeremények menüpont alatt.

Szabályzat és adatvédelem
A pályázaton az NFÜ honlapján regisztrált indulók vehetnek részt. A pályázatra egy játékos öt képet tölthet fel. A legjobb fotókból készülő kiállítást az NFÜ 2008 decemberében egy budapesti kiállításon mutatja be. A fotópályázathoz kapcsolódóan a képekből kiadványt jelentetünk meg, a legjobb fényképek készítői pedig tárgyjutalmat kapnak.

A pályázaton minden EU-állampolgár részt vehet.

Egy pályázó maximum 5 fényképpel nevezhet.

A pályázók a regisztráció kitöltésével nevezhetnek a pályázatra.

Minden pályázó köteles elfogadni, hogy az NFÜ felhasználhatja pályázati anyagát az alább megjelölt módokon:

Pályázni csak digitálisan beküldött fényképpel lehet.

A pályázatra bárki jelentkezhet saját képeivel.

A pályázatra a honlapon feltüntetett európai uniós fejlesztések listáján szereplő témáról készített fotóval lehet nevezni.

A pályázó regisztráció után a http://fotopalyazat.nfu.hu oldalon található pályázati felületen adhatja le pályamunkáit.

A pályázati anyagok kizárólag interneten keresztül adhatók le.

A pályázó a pályázati anyag elküldésével kijelenti, hogy a beküldött képek elkészítése és a pályázat keretében történő felhasználása (így azok bemutatása, kiállítása és könyvben, illetve DVD-n történő kiadása) nem valósít(ott) meg személyiségi vagy szerzői jogi jogsértést, és elfogadja, hogy az esetlegesen okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

A rendezők teljes felelősségük tudatában kijelentik, hogy a regisztrációkor beküldött személyes adatokat harmadik félnek nem adják ki, a képeket azok kiállításakor is a regisztrációkor kapott jelige alapján mutatják be.

A résztvevő a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal kapcsolatos publikációkban képeiket szabadon felhasználhatják.

A rendezők fenntartják a jogot a sértő, gyűlöletkeltő képek adatbázisból való azonnali törlésére és az adott pályázó regisztrációjának törlésére.

A pályázat kiírója a pályázati kiírásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja.

A pályázat kiírója a hozzá benyújtott adathordozókat nem őrzi meg, nem tárolja, felelősséget e tekintetben nem vállal.

Határidők
A pályázat kezdete, jelentkezés, képfeltöltés: 2008. október 15.
Jelentkezés és a képek beküldésének végső határideje: 2008. november 23.
Szakmai zsűrizés: 2008. november 24-25.
Eredményhirdetés, a kiállítás kezdete: 2008. december 2.
A kiállítás vége: 2008. december 21.

A határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni.

Közönségdíj
Az oldalra látogatók szavazhatnak az általuk legjobbnak tartott képre. A legtöbb közönségszavazatot kapott alkotás készítője különdíjban részesül. Szavazáshoz vagy képnézegetéshez kattints a galéria gombra, és már szavazhatsz is!

Formai és technikai követelmények
File-formátum: JPEG
Minimum méret: 3 megapixel

Szerzői és felhasználói jogok
A pályázat benyújtói a pályamunkához fűződő szerzői jogaik alapján az alábbi keretek között adnak a kiíró részére felhasználási engedélyt (a pályázat benyújtása egyúttal az alábbi tartalmú felhasználási szerződés megkötésének minősül a pályázat kiírója, mint felhasználó és a pályázó, mint szerző között):
– A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok, továbbá az általa megjelentett kiadványokban és kiállításokon, a pályázat népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására minden esetben csakis a pályázó nevének feltüntetése mellett.
– A kiíró, úgy is, mint a pályázat szervezője jogosult a művek kiállítására, nyilvánosságra hozatalára a kiállítások keretében, továbbá jogosult a kiállításokhoz kapcsolódó katalógus, programfüzet, internetes felület, reklám stb. keretében a művek kiadására és többszörözésére.
– A kiíró jogosult a pályázó képeit más képekkel együtt, a kiíró által szabadon meghatározott szöveggel kiadni.
– A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót könyv alakban, illetve elektronikus formában DVD-n többszörözze (ennek részeként számítógéppel vagy elektronikus adathordozóra másolja), valamint megjelentesse (kiadja és terjessze), és ezekre a felhasználási módokra a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre és tetszőleges példányszámra szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett. Mivel a kiállítás nonprofit jellege folytán a kiírónak nem hoz bevételt, a pályázó a díjazásról lemond.
– A pályázók által megadott elérhetőségeket a pályázat kiírója adatbázisában regisztrálja, azokat harmadik személynek csak a pályázó külön beleegyezésével adja ki.
– A nyereményként átadott díjak tartalmazzák a járulékok és adók összegét.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseiddel nyugodtan keress meg bennünket!
Kedvezményesen hívható információs telefonszámunk:
06 40 638-638
E-mail: fotopalyazat@nfu.gov.hu